Λόρια: Παρέλαβε το βραβείο της καλύτερης απόκρουσης από τον ΠΑΣΠ- «Νιώθω φανταστικά που είμαι ξανά πίσω στην Κύπρο»

Λόρια: Παρέλαβε το βραβείο της καλύτερης απόκρουσης από τον ΠΑΣΠ- «Νιώθω φανταστικά που είμαι ξανά πίσω στην Κύπρο»

loria_pasp
Ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας Αραδίππου, Γκιόργκι Λόρια παρέλαβε το βραβείο Top Save της 1ης αγωνιστικής της Cyprus League από τον ΠΑΣΠ και προχώρησε σε δηλώσεις με αφορμή την επιστροφή του στην Κύπρο.

Ο πολύπειρος Γεωργιανός τερματοφύλακας, Γκιόργκι Λόρια, μετά από έναν χρόνο στην πατρίδα του και την Ντιναμό Τιφλίδας, ομάδα από την οποία ξεκίνησε και την μεγάλη καριέρα του, επέστρεψε στην Μεγαλόνησο για να αγωνιστεί στην Ομόνοια Αραδίππου.

Παρά την απειρία της ομάδας, στην Α' Κατηγορία, μετά από απουσία 29 χρόνων, ο 38χρονος πορτιέρε, αποτελεί ακτίδα ελπίδας, φωτός και έμπνευσης για όλους γύρω του. Η εμφάνιση που πραγματοποίησε στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος με αντίπαλο την Ανόρθωση, χάρισε τον πρώτο βαθμό στην ομάδα της Αραδίππου και στον ίδιο το βραβείο Top Save της 1ης αγωνιστικής της Cyprus League από τον ΠΑΣΠ, το οποίο αν μη τι άλλο άξιζε στο 100%.

Ο πρώην τερματοφύλακας μεταξύ άλλων του Ολυμπιακού και του ΟΦΗ, με πάνω από 240 συμμετοχές με την Ντιναμό Τιφλίδας, καθώς και βασικός κάτω από τα γκολποστ της Ανόρθωσης για τέσσερα χρόνια, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΠ, για την επιστροφή του στην Κύπρο, καθώς και την εμπειρία του με την Γεωργία στο EURO 2024 στην Γερμανία.

Για εγκυκλοπαιδικούς λόγους να αναφέρουμε ότι ο Λόρια στην καριέρα του έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα Γεωργίας, τρία Κύπελλα, ένα Σούπερ Καπ, καθώς και το Κύπελλο Κύπρου με την Ανόρθωση το 2021 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, ενώ μετράει 475 επίσημες συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον ΠΑΣΠ με την παραλαβή του βραβείου του:

«Ευχαριστώ πολύ τον ΠΑ.Σ.Π. και όσους με ψήφισαν. Είμαι περήφανος για αυτό το βραβείο. Είναι μια αναγνώριση της σκληρής δουλειάς και των προπονήσεων και είμαι ευγνώμων για αυτό».

Επέστρεψες στο Κυπριακό πρωτάθλημα, πώς νιώθεις για αυτό;


«Νιώθω φανταστικά που είμαι ξανά πίσω στην Κύπρο. Μου είχε σίγουρα λείψει το Κυπριακό πρωτάθλημα και η ατμόσφαιρα εδώ. Το πάθος των οπαδών και το ανταγωνιστικό πνεύμα. Νιώθω υπέροχα που επέστρεψα.»

Πώς βλέπεις αυτή τη νέα σεζόν στην Ομόνοια Αραδίππου;


«Η νέα σεζόν φαντάζει πολλά υποσχόμενη. Η ομάδα είναι σε καλή φόρμα και προσωπικά νιώθω αυτοπεποίθηση και είμαι έτοιμος να προσφέρω τα πάντα στην ομάδα. Οι πρώτες μας εμφανίσεις ήταν ενθαρρυντικές και όλοι μας εδώ στην Ομόνοια Αραδίππου είμαστε συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε τους στόχους μας»

Ως διεθνής Γεωργιανός έζησες το όνειρο της συμμετοχής σε Euro. Πώς ήταν;


«Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία να συμμετέχω με τη Γεωργία στο Euro. Να αντιπροσωπεύσω τη χώρα μου σε μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Πάντα θα θυμάμαι με λατρεία αυτές τις στιγμές. Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα