Ομόνοια - ΑΕ Λεμεσού 3-1: Ανατροπή με «ήρωα» τον Κουλιμπαλί

Newsroom
omonoia
Με πρωταγωνιστή τον Κουλιμπαλί σκοράροντας δις, η Ομόνοια πραγματοποίησε την ανατροπή αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς και πήρε την νίκη κόντρα στην ΑΕΛ με σκορ 3-1.

Η Ομόνοια υποδέχθηκε την ΑΕΛ στο στάδιο «ΓΣΠ» για την 5η αγωνιστική της Cyprus League by Stoiximan. Αμφότερες οι δύο ομάδες ήθελαν το σημερινό τρίποντο. Η Ομόνοια μετά την ήττα από την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» βρισκόταν στην 4η θέση, ισόβαθμη με τον ΑΠΟΕΛ, με 9 βαθμούς και ήθελε να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Οι φιλοξενούμενοι δε, ηττήθηκαν από την πρωτοπόρο Πάφο στην 4η αγωνιστική και σε συνδυασμό με την κατοχύρωση του Λεμεσιανού ντέρμπι με 3-0 υπέρ του Απόλλων, μετά από την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, έμειναν στους 6 βαθμούς και στην 6η θέση του πρωταθλήματος.

Α' Ημίχρονο:

Μόλις στο 8', η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ με τον Σινγκ να πραγματοποιεί μια φανταστική κούρσα από τα αριστερά από το κέντρο του γηπέδου, να πατάει περιοχή και με ένα δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Φαμπιάνο.

Στην συνέχεια του ημιχρόνου, η ομάδα της Λεμεσού κράτησε μια πιο αμυντική στάση, με την Ομόνοια να χάνει την μία φάση μετά την άλλη και τον τερματοφύλακα Μπράγκα να κρατάει το μηδέν με σπουδαίες επεμβάσεις. Αποκορύφωμα οι δύο κοντινές κεφαλιές του Κακουλλή στο 16' και στο 35', αλλά και το σουτ του Σεμέδο στο 27'.

Στο 32', ο Σεμέδο ένιωσε ενοχλήσεις και ο Βάλντας Νταμπράουσκας αναγκάστηκε να τον αντικαταστήσει με τον Λοϊζου.

Το γκολ για την Ομόνοια ήρθε στο 40' με τον Κακουλλή να πλασάρει εύστοχα μετά από μια κάθετη πάσα του Εβάντρο και να φέρνει τις ισορροπίες λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Β' Ημίχρονο:

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ομόνοια μπήκε ακόμη πιο αποφασισμένη έχοντας συνεχή κατοχή, ενώ η Λεμεσιανή ομάδα περίμενε να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν άντεξαν στην πίεση των «πρασίνων» και ο Κουλιμπαλί με προβολή στο 51' μετά από πάσα από τα αριστερά του Παναγιώτου που ανέβηκαν έκανε το 2-1 για την Ομόνοια.

Δεν σταμάτησε εκεί η γηπεδούχος ομάδα, και συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες για να διευρύνει την διαφορά του σκορ. Στο 61' ο Σίμιτς με σουτ εντός περιοχής σημάδεψε το δοκάρι και τέσσερα λεπτά μετά ο Κουλιμπαλί βάζει το δεύτερο προσωπικό του γκολ με κεφαλιά, έπειτα από μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Σίμιτς, για να κάνει το 3-1 υπέρ του «τριφυλλιού».

Παρά τα τρία γκολ που δέχθηκε ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, Μπράγκα, έκανε ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι καθώς έσωσε αρκετές φορές την ομάδα του με τεράστιες επεμβάσεις.

Στο 80' ο Κακουλλής κέρδισε στην ταχύτητα τον Κέσκες ο οποίος τον ανέτρεψε και είδε την κόκκινη κάρτα, καθώς ο Κύπριος επιθετικός θα πήγαινε στο ένας με έναν με τον Μπράγκα.

Τα στατιστικά αντικατοπτρίζουν πλήρως την εικόνα του αγώνα με την Ομόνοια να έχει 16 σουτ εντός στόχου και άλλα τόσα που ήταν άστοχα, έναντι 8 σουτ της ΑΕΛ με μόλις 2 εντός στόχου.

Με αυτή την νίκη της η Ομόνοια ανεβαίνει στην πρώτη θέση προσωρινά με 12 βαθμούς, περιμένοντας απώλεια βαθμών από Πάφο ή Άρη που αγωνίζονται μεταξύ τους την Κυριακή και είναι στις 2 πρώτες θέσεις με 12 και 10 βαθμούς αντίστοιχα, ενώ η ΑΕΛ παραμένει στους 6 βαθμούς.

Εντεκάδες:

Ομόνοια (Βάλντας Νταμπράουσκας): Φαμπιάνο, Ντιονκού, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς, Μάριτς, Εβάντρο (63′ Κούσουλος), Εράκοβιτς (63′ Αλιούμ), Σίμιτς (84′ Χαραλάμπους), Σεμέδο (32′ Λοΐζου), Κακουλλής (84΄Ατζίλι).

ΑΕΛ (Κρις Κόλμαν): Μπράγκα, Φραντζής, Ουεντραόγκο, Κέσκες, Ιμανισίμγουε, Μεγιάδο, Άβραχαμ (46′ Μάμας), Σινγκ (58′ Ζαχαρίου), Λεσοβόι (82′ Στόλνικ), Μακρής (58′ Τοκού), Ρομπέρτα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα