Ανόρθωση: Η τρύπια άμυνα που την πρόδωσε και η άρνηση των παικτών να παραδοθούν

Ανόρθωση: Η τρύπια άμυνα που την πρόδωσε και η άρνηση των παικτών να παραδοθούν

Newsroom
anorthosi omonoia
Δεν ήταν το αποτέλεσμα που θα ήθελε η Ανόρθωση στο «Δασάκι», με την αμυντική αστάθεια να δίνει τη δυνατότητα στον Εθνικό Άχνας να δημιουργήσει φάσεις για γκολ.

Η ισοπαλία για την Ανόρθωση δεν ήταν το αποτέλεσμα που ήθελαν όλοι. Ειδικά μετά και τη μεγάλη νίκη που προηγήθηκε επί της Ομόνοιας ο στόχος ήταν η ομάδα να αποδράσει από το Δασάκι με το «διπλό» και φυσικά τους τρεις βαθμούς. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και οι λόγοι είναι αρκετοί και σημαντικοί ενόψει της συνέχειας.

Η αμυντική αστάθεια ή καλύτερα η αμυντική τρικυμία που επικρατούσε κατά διαστήματα έδωσε τη δυνατότητα στον Εθνικό Άχνας να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες για γκολ και ειδικά ο Μπονέτο που έδειχνε ασταμάτητος, αφού οι αμυντικοί της «Κυρίας» πολλές φορές απλά παρακολουθούσαν.

Αμυντικά η ομάδα δεν πήγε καθόλου καλά. Με τα μάτια άμυνες δεν βγαίνουν. Με κακές επιλογές και με ριψοκίνδυνες κινήσεις δουλειά δεν γίνεται. Κάθε ρίσκο στοιχίζει και κάθε χαμένη άμυνα είναι ένα κακό σημάδι για την ομάδα της Αμμοχώστου. Τα δυο γκολ που δέχθηκε η ομάδα θα μπορούσε να τα αποφύγει, όμως θα μπορούσε να δεχθεί κι άλλα γκολ αν οι παίκτες του Εθνικού ήταν πιο εύστοχοι.

Με το 2-0 να γίνεται αρκετά νωρίς στο δεύτερο μέρος πολλοί πίστεψαν ότι το ματς τελείωσε για την Ανόρθωση. Όμως οι παίκτες του Οκκά έβγαλαν αντίδραση, είχαν πείσμα και κατάφεραν στο τέλος της ημέρας να σώσουν τον ένα βαθμό και να διεκδικήσουν μέχρι τέλους ακόμη και την μεγάλη ανατροπή και τη νίκη. Η νίκη δεν ήρθε αλλά η αντίδραση που έβγαλαν οι παίκτες και το πάθος που έδειξαν στο γήπεδο ήταν κάτι που μπορεί να αποτελέσει ένα καλό οδηγό για τη συνέχεια.

Η άμυνα ήταν τρύπια σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα αλλά το σημαντικότερο που έχει να κρατήσει η Ανόρθωση είναι το μάτι των παικτών πιο γυάλιζε. Αυτό είδε και ο κόσμος και χειροκρότησε στο τέλος και αυτό είδαν και έμειναν μισή ώρα μετά το τέλος της αναμέτρησης οι οργανωμένοι στο πέταλο και τραγουδούσαν ότι στα δύσκολα θα είναι δίπλα στην ομάδα τους.

Αυτή άλλωστε είναι η αγνή αγάπη και αυτό δείχνει και λέει πολλά. Και ένα από τα μηνύματα που στέλνονται είναι ότι η Ανόρθωση με αυτό τον κόσμο θα έρθει η ώρα και η στιγμή που θα ορθοποδήσει σε όλους τους τομείς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα