Απόλλων Λεμεσού - ΕΝΠ 3-1: Με ήρωες Ντορεγκαράι και Βέισμπεκ γλίτωσε την «γκέλα» στις καθυστερήσεις (vid)

Newsroom
Με ήρωες τους Ντορεγκαράι και Βέισμπεκ στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Απόλλωνας απέφυγε την εντός έδρας «γκέλα», επικρατώντας 3-1 της ΕΝΠ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Σε ένα ματς όπου κατά γενική ομολογία ήταν κυρίαρχος, ο Απόλλωνας Λεμεσού γλίτωσε στις καθυστερήσεις το... έμφραγμα, επικρατώντας με 3-1 της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, χάρη σε γκολ πέναλτι του Ντορεγκαράι και σουτάρα του Βέισμπεκ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Cyprus League by Stoiximan.

Έχασε μεγάλη ευκαιρία για σπουδαίο βαθμό η ομάδα του Γκούτμαν, που είχε προσωρινά ισοφαρίσει με τον Γκοντλιέμπ από λάθος του Βούρου και έμεινε στους 3 βαθμούς και την 13η θέση, την ίδια ώρα που οι «κυανόλευκοι» ανέβηκαν στους 7 πόντους και την 6η θέση.

Το απόλυτο μηδέν!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλούς οιωνούς, αφού στο 4ο λεπτό ο Μαλεκκίδης από καλή θέση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την εστία, ενώ τέσσερα λεπτά μετά (8') το ωραίο σουτ του Σαμπού πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Λέουβενμπεργκ. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη.

Ο Απόλλωνας είχε την κατοχή, η Ένωση πρώτο μέλημα να μην δεχθεί γκολ, με αποτέλεσμα η επόμενη και... τελευταία μέχρι το φινάλε των 45' ευκαιρία, να είναι μια άστοχη κεφαλιά του Σαγκάλ στο 26', με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια δίχως σκορ και δίχως να έχουν προσφέρει σε κοινό και τηλεθεατές κάτι αξιόλογο.

Γλίτωσε το... έμφραγμα στις καθυστερήσεις!

Με παρόμοιο τρόπο ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, καθώς στο 47' ο Αντεμπάγιο πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή απόκρουση σε κεφαλιά του Ντοτεγκαράι από κοντά, ενώ έξι λεπτά αργότερα (53') η κεφαλιά του Μαλεκκίδη εντός περιοχής δεν βρήκε στόχο. Κάτι που... κατάφερε ο Χριστοφή, σε λάθος όμως εστία!

Στο 58' ο Σπόλιαριτς έπαιξε ωραία το ένα - δύο με τον Βέισμπεκ, έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο παίκτης της ΕΝΠ έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0. Λίγο αργότερα, ο Σαγκάλ «άγγιξε» το 2-0, όμως ο Χριστοφή αυτή τη φορά λειτούργησε σωστά και έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Αναμενόμενα η ομάδα του Γκούτμαν έπρεπε να ρισκάρει, κάτι που εν μέρει έφερε την ισοφάριση, σχεδόν από το πουθενά. Ο Κολ πιέστηκε και έκανε δυνατή πάσα προς τον Βούρο που έχασε το κοντρόλ, ο Γκοντλιέμπ έκλεψε, πέρασε τον Λέουβενμπεργκ και ισοφάρισε σε 1-1 στο 76'.

Μετά το αρχικό σοκ, ο Απόλλωνας ανέβηκε αρκετά ψηλά στο γήπεδο, ψάχνοντας το 2-1. Η επιμονή είχε αποτέλεσμα, καθώς στο 90+3' ο Μαλεκκίδης ανετράπη μέσα στην περιοχή, με τον ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα και τον VAR να το επιβεβαιώνει. Τρια λεπτά μετά (90+6') ο Ντιέγκο Ντορεγκαράι ευστόχησε για το 2-1, ενώ στο 90+10' ο Βέισμπεκ με διαγώνιο σουτ έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 3-1, που γλίτωσε την ομάδα του Γκούλα από «γκέλα ολκής».

Απόλλων Λεμεσού (Αντριάν Γκούλα): Λέουβενμπεργκ, Σάντος, Βούρος, Σελεστίν, Μαλεκκίδης, Κολ (80' Ζμέρχαλ), Βάισμπεκ, Μπουαγκάρντ, Μπολί (44' λ.τ. Σπόλιαριτς), Σαγκάλ, Ντορεγκαράι.

Ένωση Νέων Παραλιμνίου (Όρι Γκούτμαν): Αντεμπαγιό, Χριστοφή, Κορίνους (84' Μιλίσεβιτς), Χούγκενχουρντ, Φλίτερ, Νόρτι (69' Σίλβα), Κράιντς, Μαυρουδής (61' Γκοτλιέμπ), Σαμπού (69' Γιαντζούκοβιτς), Ανδρέου (70' Μπάρι), Σαμ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα