Cyprus League: Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής και η βαθμολογία

Newsroom
pafos
Με τρεις αγώνες έκλεισε η 5η αγωνιστική της Α' κατηγορίας. Η Πάφος παραμένει πρώτη μετά την ισοπαλία με 1-1 με τον Άρη Λεμεσού στην Πάφο, ενώ ο ΑΠΟΕΛ έχασε έδαφος και έμεινε στους 10 βαθμούς, πίσω από Άρη και Ομόνοια με 11 και 12 βαθμούς αντίστοιχα.

Πάφος - Άρης 1-1:

Η αυλαία της αγωνιστικής έπεσε σήμερα με τρεις αγώνες στις 19:00. Στο «Στέλιος Κυριακίδης» η Πάφος υποδέχθηκε τον Άρη Λεμεσού. Ο Γκομίς μόλις στο 7' άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους με πλασέ σε φάση διαρκείας. Η απάντηση της Πάφου ήταν άμεση και στο 11' ο Ζαζά πέρασε κάθετη πάσα μέσα στην περιοχή, ο Σούνιτς ήταν ο παραλήπτης, με τον δεύτερο να περνάει κοφτή μπαλιά στο σημείο του πέναλτι και τον Γκολντάρ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο αγώνας ήταν μοιρασμένος με αμφότερες τις δύο ομάδες να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουν ένα νικητήριο γκολ και να πάρουν το πολυπόθητο τρίποντο. Το γκολ όμως δεν ήρθε και οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό και παρέμειναν αήττητες. Ο βαθμός αυτός εξασφάλισε την κορυφή για την Πάφο αφού με 13 βαθμούς ξεπέρασε την Ομόνοια που είναι στους 12.

Ομόνοια 29ης Μαΐου - ΑΠΟΕΛ 0-0:

Παράλληλα με το ντέρμπι κορυφής, στην Περιστερόνα η Ομόνοια 29Μ υποδέχθηκε τον ΑΠΟΕΛ σε ένα ματς με πρωταγωνιστές τους δύο τερματοφύλακες. Οι φιλοξενούμενοι είχαν και την κατοχή και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, απέναντι στην πιο αμυνόμενη Ομόνοια 29Μ, αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Μπρολ που βρισκόταν σε εξαιρετική ημέρα. Εξίσου σημαντικές ήταν οι λίγες επεμβάσεις του Μπέλετς στις αντεπιθέσεις των «πρασίνων», καθώς η πορεία του αγώνα έδειχνε πως ένα γκολ θα ήταν αρκετό να δώσει το τρίποντο στην ομάδα που θα το πετύχει. Ομόνοια 29Μ και ΑΠΟΕΛ επίσης πήραν από έναν βαθμό. Οι «πράσινοι» παραμένουν στην τελευταία θέση με μόλις δύο βαθμούς, ενώ οι «γαλαζοκίτρινοι» με 10 βαθμούς βρίσκονται στην 4η θέση, μαζί με τον Απόλλωνα.

Απόλλων Λεμεσού - Ε.Ν. Παραλιμνίου 3-1:

Την ίδια ώρα στη Λεμεσό, ο Απόλλωνας φιλοξένησε την Ένωση νέων Παραλιμνίου. Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς γκολ, με τον Απόλλωνα να έχει το πάνω χέρι, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει δίχτυα. Στο 58' ο Σπόλιαριτς έπαιξε ωραία το ένα - δύο με τον Βέισμπεκ, έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο παίκτης της ΕΝΠ έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0. Οι «κυανόλευκοι» συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό, αλλά ο Κολ έκανε λανθασμένη πάσα προς τον Βούρο και ο Γκοντλιέμπ έκλεψε, πέρασε τον Λέουβενμπεργκ και ισοφάρισε σε 1-1 στο 76'. Ο Απόλλων δεν τα έβαλε κάτω και με εύστοχο πέναλτι του Ντορεγγαράι στο 90+6 και με διαγώνιο σουτ του Βέισμπεκ στο 90+10' πέτυχε δυο γκολ στις καθυστερήσεις και πήρε το ματς χωρίς απώλειες βαθμών, αξιοποιώντας την ολική του υπεροχή.

Αποτελέσματα:

Ομόνοια – ΑΕΛ 3-1

Νέα Σαλαμίνα – ΑΕΚ 1-3

Εθνικός – Ανόρθωση 2-2

Ομόνοια Αρ. – Καρμιώτισσα 1-1

Ομόνοια 29Μ – ΑΠΟΕΛ 0-0

Πάφος FC – Άρης 1-1

Απόλλων – ΕΝΠ 3-1

Αναλυτικά η Βαθμολογία:

1 ΠΑΦΟΣ 13

2 ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 12

3 ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ 11

4 ΑΠΟΕΛ 10

5 ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ 10

6 ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ 7

7 ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ 6

8 ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ 5

9 ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ 5

10 ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ 5

11 ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ 5

12 ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ 3

13 ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ 3

14 ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29 Μ 2

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα