Ολυμπιακός Λευκωσίας - Ανόρθωση 1-4: «Ξεκλειδώθηκε» στο Β' ημίχρονο και πήρε την πρόκριση(vid)

Newsroom
Έπιασαν τόπο οι αλλαγές του Οκκά στο ημίχρονο και με τέσσερα γκολ στο Β' μέρος η Ανόρθωση πήρε την πρόκριση απέναντι στον Ολυμπιακό Λευκωσίας στην Περιστερόνα.

Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας υποδέχθηκε την Ανόρθωση στο Κατωκοπιά - Επιστροφή «Γλαύκος Κληρίδης» για τον μονό αγώνα της Α' φάσης του Κυπέλλου Coca-Cola. Η «Κυρία» ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο πρώτο μέρος του αγώνα δείχνοντας την αποφασιστικότητα της για την πρόκριση. Η ομάδα της Αμμοχώστου είχε την κυριαρχία στο γήπεδο με ποσοστό κατοχής 70%, έναντι 30% του Εθνικού.

Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν συνεχώς να βρουν χώρους και να δημιουργήσουν ευκαιρίες απέναντι στην πολύ καλά στημένη άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι περίμεναν την ευκαιρία να χτυπήσουν στην αντεπίθεση.

Η Ανόρθωση στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να δημιουργήσει 6 ευκαιρίες εκ των οποίων οι 3 κατέληξαν στον στόχο, ενώ ο Εθνικός πραγματοποίησε μόλις 3 άστοχα σουτ. Αποκορύφωμα του ημιχρόνου ήταν το δοκάρι του Χρυσοστόμου με κεφαλιά στο 41', μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρόγκουλιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο με το «καλημέρα» η Ανόρθωση κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα Κυριάκου στο 50' με τον Παρούτη και άνοιξε το σκορ. Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, και στην επαναφορά ο ίδιος σκόραρε με ένα σκαστό χαμηλό σουτ.

Οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν να δημιουργούν ευκαιρίες και 10 λεπτά μετά το πρώτο γκολ, ο Ράφα Λόπες βρέθηκε σε θέση βολής στο ύψος του πέναλτι και με ένα συρτό σουτ έκανε το 2-0, απλοποιώντας την υπόθεση πρόκριση για την Ανόρθωση.

Στο 67', ο Ίλιεφ άνοιξε λογαριασμό με την «Κυρία» σκοράροντας σε καινή εστία, μετά από προσπάθεια του Θεοδώρου που σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Βούλγαρο επιθετικό.

Στο 81' η Ανόρθωση κέρδισε πέναλτι για χέρι του Γαβριήλ σε προηγούμενη φάση, έπειτα από παρέμβαση του VAR, και ο Ράφα Λόπες ευστόχησε κάνοντας το 4-0.

Η εικόνα του αγώνα παρέμεινε ίδια μέχρι και την λήξη, με την Ανόρθωση να κρατάει συνεχώς μπάλα και να δημιουργεί ευκαιρίες για γκολ, ενώ ο Ολυμπιακός περίμενε να βγει στην αντεπίθεση. Μια βαθιά μπαλιά στο 90' βρήκε τον Τόσκα σε ευνοϊκή θέση και με πλασέ κατάφερε να μειώσει σε 4-1.

Ενδεκάδες:

Ολυμπιακός(Νίκος Νικολάου): Κυριάκου, Μπαρμπόσα (61΄ Ανδρέου), Γαβριήλ, Μιχαηλίδης, Ιγνατίδης (83΄ Γεωργίου), Κοντός, Καράντωνας, Βιεϊρίνια (67΄ Μ. Χαραλάμπους), Χρίστου, Βαγιαννίδης (61΄ Τόσκα), Στεφάνου.

Ανόρθωση (Γιαννάκης Οκκάς): Κεραυνός, Σταμούλης (46′ Κονσεϊσάο), Χρυσόπουλος, Μλάντζοβιτς, Κίκο (73′ Μιχάλας), Αρτυματάς (46′ Σ. Χαραλάμπους), Χρυσοστόμου, Ρόγκουλιτς (46′ Λόπες), Θεοδώρου, Παρούτης, Ίλιεφ (73′ Ε. Χαραλάμπους).

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα