ΑΠΟΕΛ: Οι… εξαρτήσεις, ο Ντομίνγκες και το σημείο καμπής

ΑΠΟΕΛ: Οι… εξαρτήσεις, ο Ντομίνγκες και το σημείο καμπής

Newsroom
ΝΤΟΜΙΝΓΚΕΣ
Το ποτήρι «ξεχείλισε» για τον Ζοζέ Ντομίνγκες και πλέον στον ΑΠΟΕΛ αναζητούν τον αντικαταστάτη του Πορτογάλου, με την ομάδα να έχει φτάσει σε άσχημο σημείο αγωνιστικά και μη, από την αρχή της σεζόν.

Η εικόνα του ΑΠΟΕΛ στο επιθετικό κομμάτι προκαλεί ολοένα εντονότερη ανησυχία, καθώς η ομάδα δείχνει να βασίζεται υπερβολικά στις εμπνεύσεις των Ελ Αραμπί και Μαρκίνιος. Και με τον δεύτερο να μην… βλέπετε στα τελευταία ματς, το ζήτημα γίνεται σοβαρότερο.

Αυτή η μονοδιάστατη εξάρτηση φέρνει στο φως την ανάγκη για περισσότερους παίκτες που θα συμβάλλουν στην «παραγωγή» τερμάτων. Κάτι που αποδεικνύεται δύσκολο, αφού οι υπόλοιποι επιθετικοί δεν καταφέρνουν να κάνουν τη διαφορά. Παρά τις προσπάθειες, το σύνολο παραμένει εγκλωβισμένο στις ίδιες επιλογές.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην έλλειψη σκοραρίσματος, αλλά έχει συνολικό αντίκτυπο στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας. Η μπάλα δύσκολα φτάνει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, γεγονός που καταδεικνύει την αδυναμία του ΑΠΟΕΛ να δημιουργήσει ευκαιρίες με σταθερότητα. Ο Ζοζέ Ντομίνγκες, παρά τις αρχικές ελπίδες που τον συνόδευαν, απέτυχε να βελτιώσει την κατάσταση, οδηγώντας μοιραία στην αποχώρησή του.

Τα προβλήματα στον ΑΠΟΕΛ είναι πολυδιάστατα, και το ματς με την ΑΕΚ επιβεβαίωσε τις αδυναμίες αυτές. Όταν ένας προπονητής δηλώνει ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του, παρά την εμφανώς προβληματική εικόνα, γίνεται σαφές ότι το σημείο καμπής έχει ήδη φτάσει. Το ρόστερ μπορεί να φαίνεται ισχυρό στα χαρτιά, όμως η πραγματικότητα στον αγωνιστικό χώρο απέχει από αυτό που θα ήθελαν οι οπαδοί και η διοίκηση.

Η απογοήτευση των φιλάθλων, μετά την ήττα από την ΑΕΚ, ήταν εμφανής και οι αντιδράσεις τους ακούστηκαν δυνατά. Η πίεση που ασκούν είναι πλέον έντονη, καθώς η υπομονή τους εξαντλείται και περιμένουν άμεσα βελτιώσεις. Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και η συνέχεια θα δείξει αν μπορεί να βρει την απαραίτητη σταθερότητα που αναζητά. Προς το παρόν, η προσοχή στράφηκε στον αντικαταστάτη του Ντομίνγκες με προπονητή έμπειρο που θα μπορεί να καθοδηγήσει και να εμπνεύσει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα