Τα εκτός έδρας και η «αεράμυνα» πληγώνουν την Ομόνοια!

Τα εκτός έδρας και η «αεράμυνα» πληγώνουν την Ομόνοια!

Newsroom
ΝΤΑΜΠΡΑΟΥΣΚΑΣ ΛΟΙΖΟΥ
Η «αχίλλειος πτέρνα» της φετινής Ομόνοιας είναι ξεκάθαρα η αντιμετώπιση στο ψηλό παιχνίδι, έχοντας δεχθεί -ήδη- αρκετά γκολ με κεφαλιά. Ωστόσο, η διακοπή θα δώσει την ευκαιρία στον Νταμπράουσκας να δουλέψει πάνω σε αυτό, ώστε η ομάδα να επιστρέψει βελτιωμένη.

Στο ΓΣΠ «σαρώνει», στα εκτός πληγώνεται η Ομόνοια, όπως επίσης και από τις επιδόσεις της άμυνας της και δη στο ψηλό παιχνίδι. Χαρακτηριστικό άκρως αρνητικό, το γεγονός ότι η Ομόνοια έχει δεχθεί 6 γκολ σε 6 παιχνίδια πρωταθλήματος. Και εκεί καλείται να κάνει «focus» ο Βάλντας Νταμπράουσκας, με τη διακοπή να προσφέρεται αν και με 8 διεθνείς εκτός «Ηλίας Πούλλος», δεν είναι και ότι καλύτερο.

Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Ανδρόνικος Κακουλλής τέθηκε εκτός Εθνικής ανδρών, λόγω προβλήματος. Το οποίο τον ταλαιπωρούσε όλες αυτές τις μέρες και παρόλα αυτά έσφιξε τα δόντια και αγωνίστηκε με τον Άρη για 45 λεπτά.

Απέναντι στη Βίκινγκουρ, η Ομόνοια είχε δώσει το 7ο της ματς στο ΓΣΠ. Με την ίδια επιτυχία όπως και τα προηγούμενα. «Τρέχει» το απόλυτο και με τρομερό συντελεστή τερμάτων 21-2, σε όλες τις διοργανώσεις. Ενώ στους αγώνες πρωταθλήματος, μετρά επτά γκολ υπέρ και ένα κατά. Όσο «κάστρο» είναι λοιπόν για αυτήν η έδρα της, δεν μπορεί να την κολακεύουν το ίδιο τα αποτελέσματα εκτός έδρας, τουναντίον. Μόνο απέναντι στην Νέα Σαλαμίνα γεύτηκε τη χαρά της νίκης και με μεγάλη δόση άγχους τότε, με ανατροπή στα τελευταία στάδια του αγώνα.

Αντιθέτως, στα δύο ντέρμπι με Ανόρθωση και Άρη, έφυγε με άδεια χέρια. Κακή επίδοση, την οποία καλείται να βελτιώσει «χτες», καθώς δε συνάδει με ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Και ναι μεν, σχεδόν καμία ομάδα στην Ευρώπη δεν έχει τον ίδιο απολογισμό, εντός/εκτός, αλλά ένας πιο ισοζυγισμένος απολογισμός υπάρχει και είναι και απαραίτητος, ως συστατικό επιτυχίας. Και σε συνάρτηση των δύο ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, προβληματίζει και το πως δέχεται τα γκολ, όπως συνέβη και στον νικηφόρο αγώνα με τους «ερυθρόλευκους».

 

Κοινό χαρακτηριστικό λοιπόν των τριών αυτών αγώνων εκτός, η «αεράμυνα», δηλαδή η κάκιστη αντιμετώπιση του ψηλού παιχνιδιού από τους αμυντικούς, κατά πρώτο λόγο τους κεντρικούς αμυντικούς. Σίγουρα το γεγονός ότι δέχτηκε 3 από τα 6 γκολ με κεφαλιά αυτό, υποδηλώνει κάτι. Παναγιώτου και Κουλιμπαλί, νικήθηκαν από Λόπες, Βέλλιο και Κβιλιτάια. Ο κάθε αριθμός και η κάθε υποσημείωση, έχουν τη σημασία τους. Ειδικά η φετινή Ομόνοια, που δείχνει να έχει την ικανότητα να σκοράρει, είναι κρίμα να τα χαλάει με τις επιδόσεις της στην άμυνα. Κυρίως σε ατομικό επίπεδο!

Το «τριφύλλι» σε 13 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχει 10 νίκες και τρεις ήττες. Η μια ήττα δε άνευ σημασίας απέναντι στην Ζίρε και οι άλλες δυο από Ανόρθωση και Άρη. Σε αυτά τα 13 παιχνίδια έχει σκοράρει 28 γκολ και έχει δεχθεί 9 γκολ Ιδιαιτέρως καλός ο απολογισμός, αλλά πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Ως εκ τούτου οι «πράσινοι» που τα πάνε πρίμα στο σκοράρισμα, αδικούν τον εαυτό τους με τις αμυντικές τους επιδόσεις. Και ο κόουτς Νταμπράουσκας καλείται να δουλέψει περισσότερο με τους παίκτες του, βάζοντας και άλλους στην εξίσωση όπως σημειώναμε και χθες, ψάχνοντας την ιδανική φόρμουλα προς τέρψιν της ομάδας.

Πάνε πολύ καλύτερα και αναμένεται να επιστρέψουν μετά τη διακοπή, οι Σεμέδο και Μπεζούς!

Α.Γ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα