Απόλλων Λεμεσού - ΑΕ Λεμεσού: Το χρονικό της Έφεσης

apollon _ael
Με αφορμή την αναμονή της απόφασης του Εφετείου για το Λεμεσιανό ντέρμπι, το Gazzetta Cyprus, επανεξετάζει το ιστορικό της υπόθεσης από την αρχή.

Απόλλων και ΑΕΛ, περιμένουν σε «αναμμένα κάρβουνα» την απόφαση του Εφετείου για το ακυρωθέν Λεμεσιανό ντέρμπι.

Η απόφαση του Αριστοτέλη Βρυωνίδη

Το προγραμματισμένο ντέρμπι της 15ης Σεπτεμβρίου ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΕΛ, όπως όλοι γνωρίζουμε πλέον δεν ξεκίνησε ποτέ, λόγω επεισοδίων στον περιβάλλοντα χώρο του «ΆλφαΜέγα», παράνομης εισόδου οπαδών και συλλήβδην άρνηση της αστυνομίας να αναλάβει την ευθύνη ασφαλούς διεξαγωγής της αναμέτρησης.

Έχοντας όλα τα δεδομένα μπροστά του, ο Αθλητικός Δικαστής, Αριστοτέλης Βρυωνίδης, αποφάσισε 11 μέρες αργότερα, στις 26 Σεπτεμβρίου την τιμωρία της ΑΕΛ, την κατοχύρωση του ντέρμπι με 3-0 στον Απόλλωνα και την διεξαγωγή δυο παιχνιδιών για τους «Κίτρινους» της Λεμεσού, κεκλεισμένων των θυρών. Αντίστοιχα, οι Κυανόλευκοι τιμωρήθηκαν με έναν αγώνα χωρίς κόσμο.

Η αντίδραση και η Έφεση της ΑΕΛ

Οι αντιδράσεις από τον οργανισμό της ΑΕΛ ήταν άμεσες και λίγη ώρα αφού η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή έγινε γνωστή, έπειτα από σύσκεψη με νομικούς συμβούλους, αποφασίστηκε να κινηθεί εναντίον και να υποβάλλει Έφεση.

 

Η διαμάχη στο εφετείο και η ανεξήγητη αναμονή

Την περασμένη Τρίτη(8/10) διεξήχθη η συνεδρίαση της Έφεσης. Η νομική ομάδα της ΑΕΛ παρουσίασε τα επιχειρήματά της και τις θέσεις της, κατά των αποφάσεων του Αριστοτέλη Βρυωνίδη, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς, την αθώωση της πλευράς τους.

Η συνεδρία ολοκληρώθηκε, με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να ανακοινώνει ότι η απόφαση του Εφετείου, επιφυλάχθηκε και θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο ήδη έχουν περάσει τέσσερις μέρες από τότε, με την απόφαση του Εφετείου να είναι ακόμη άγνωστη. Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, ο εκπρόσωπος τύπου της ΚΟΠ, Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής, υπογράμμισε ότι δεν έχει κάποια επίγνωση επί της σχετικής απόφασης. Όπως τόνισε, το Εφετείο αποτελεί ανεξάρτητο όργανο και πιθανώς η απόφαση να γνωστοποιηθεί από βδομάδα.

Πάντως, η τόση καθυστέρηση, προκαλεί ανησυχία στις τάξεις των φίλων της ΑΕΛ, αλλά και του Απόλλωνα, καθώς και εν γένει προβληματισμό για το τι θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα