Αναστασίου: «Η νέα θέση είναι μια πρόκληση για μένα, η Ομόνοια μέχρι σήμερα πέτυχε στο 100% τους στόχους της»

Αναστασίου: «Η νέα θέση είναι μια πρόκληση για μένα, η Ομόνοια μέχρι σήμερα πέτυχε στο 100% τους στόχους της»

Newsroom
anastasiou omonoia
Ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού της Ομόνοιας, Γιάννης Αναστασίου, μίλησε στο ΟΜΟΝΟΙΑ TV για τη φετινή πορεία της ομάδας, για το νέο του ρόλο, αλλά και για τις αλλαγές σε ρόστερ, όπως και για το νέο προπονητή.

Ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού της Ομόνοιας, Γιάννης Αναστασίου, μιλώντας στο OMONOIA TV, χαρακτήρισε τη νέα του θέση πρόκληση για τον ίδιο, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η φετινή χρονιά του «τριφυλλιού» είναι 100% επιτυχημένη μέχρι στιγμής.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως πραγματοποιήθηκε η σπουδαία μεταγραφή του Γιόβετιτς.

«Η θέση που μου προσφέρθηκε ήταν μία πρόκληση για μένα, αρκετά ενδιαφέρουσα. Άρχισα ως προπονητής που εκεί είχα αναλάβει ένα κεφάλαιο αγωνιστικής διαχείρισης της ομάδας, όμως την ίδια ώρα είχα και την έγνοια για τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς. Αυτό που συνειδητοποίησα γυρίζοντας από τον ένα ρόλο στον άλλο, ήταν πόσο σημαντική ήταν η επικοινωνία και πόσο ξεκάθαροι θα ήταν οι ρόλοι του καθενός και ακόμη πιο σημαντικό ήταν το πως διαχειρίστηκε ο πρόεδρος την κατάσταση με το νέο προπονητή, να μας φέρει σε επικοινωνία και συνεννόηση από καιρό πριν»

Για τη φετινή πορεία της ομάδας: «Η ομάδα μέχρι σήμερα πέτυχε στο 100% τους στόχους της. Μπήκε στην League Phase του Conference League. Θέλουμε να συνεχίσουμε και μετά τα Χριστούγεννα την πορεία μας στην Ευρώπη. Είμαστε αισιόδοξοι, παιχνίδι με παιχνίδι να παίρνουμε το μάξιμουμ που μπορούμε και στο τέλος να δούμε που βρισκόμαστε»

 

Για την Χαρτς, την επόμενη αντίπαλο της Ομόνοιας στο Conference League: «Είναι μια καλή ομάδα, ελπίζω ότι εμείς μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Αν παίξουμε όπως πρέπει είναι μια ομάδα που μπορούμε να κερδίσουμε. Πρέπει να το πιστέψουμε».

Για το ΟΜΟΝΟΙΑ TV: «το ΟΜΟΝΟΙΑ ΤV φαίνεται ότι σιγά σιγά ο κόσμος το αγκαλιάζει και σε συνδυασμό με το καλό ξεκίνημα της Ομόνοιας μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιωνόμαστε συνέχεια και να το μεγαλώσουμε. Η αρχή είναι πάντα δύσκολη. Δίνω έμφαση στην επικοινωνία. Έζησα πολλά χρόνια στο εξωτερικό, έχω δει πολλά πράγματα. Και εγώ ως ποδοσφαιριστής από τη μια μέρα στην άλλη είδα τις κάμερες μπροστά και θα έπρεπε να είμαι σωστός απέναντι στον κόσμο που με έβλεπε. Έτσι η παιδεία και σε αυτό τον τομέα της επικοινωνίας είναι εξαιρετικά σημαντική. Να υπάρχει γνώση, αντίληψη και ικανότητα με το φακό. Το πιο βασικό είναι να καταλάβουν ιδιαίτερα τα παιδιά των ακαδημιών πως δεν κλωτσάμε απλά μια μπάλα αλλά ότι εκπροσωπούμε την Ομόνοια και πρέπει να έχουμε ένα στάτους».

Για τον Γιόβετιτς: «Η πρώτη προσέγγιση έγινε 19-20 Αυγούστου. Υπήρχε τεράστια διαφορά στα θέλω τότε. Υπήρξε μία περισσότερη επαφή με μηνύματα με τον προπονητή στη συνέχεια και από ένα σημείο και μετά ξεκίνησε να φαίνεται φως στο τούνελ. Συζητήσαμε με τη διοίκηση πάντα χωρίς να τα ταράζουμε τις ισορροπίες στην ομάδα και καταλήξαμε σε συμφωνία. Σαν κλαμπ είμασταν ξεκάθαροι μέχρι που μπορούσαμε να φτάσουμε και στο τέλος έδειξε ενδιαφέρον ο ίδιος ο παίκτης. Τις λεπτομέρειες τις διαχειρίστηκαν ο κ. Γρηγόρη με τον Πρόεδρο και είχαμε μία θετική κατάληξη. Αποκτήσαμε ένα πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή με μεγάλες παραστάσεις κάτι που θα βοηθήσει πολύ και τους μικρότερους στα αποδυτήρια.

Για τον Ανδρόνικο Κακουλλή και αν υπήρξε επίσημο ενδιαφέρον για άλλον παίκτη: «Υπήρξε ενδιαφέρον για κάποιους. Από τη στιγμή που το ενδιαφέρον δεν προχώρησε στα θέλω της ομάδας ή δεν υπήρχε διάθεση να πλησιάσουν στα θέλω, συνεχίσαμε με τους παίκτες που είχαμε».

Για τους Ατζίλι και Ελάντερ: «Και οι δύο είναι παίκτες ποιοτικοί με παραστάσεις από υψηλό επίπεδο. Χρειάζεται χρόνο ο Ατζίλι, ο Ελάντερ είχε κάποιες ατυχίες και έμεινε λίγο πίσω. Το κυριότερο είναι πως υπάρχουν παίκτες σε κάθε θέση».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα