ΕΝΠ: Το 5/5 του Κάναντι και η άμυνα που ξεκινάει από την επίθεση

ΕΝΠ: Το 5/5 του Κάναντι και η άμυνα που ξεκινάει από την επίθεση

Newsroom
ΕΝΠ
Στη «βόμβα» της 7ης αγωνιστικής και... της σεζόν έως τώρα, η ΕΝΠ έφυγε με το διπλό από το ΓΣΠ (0-1) απέναντι στην Ομόνοια, με εξαιρετικό στήσιμο Κάναντι και εκτέλεση σχεδίου από τους παίκτες.

Η Ένωση Νέων Παραλιμνίου έριξε τη «βομβά» της 7ης αγωνιστικής με το διπλό στο ΓΣΠ (0-1) επί της Ομόνοιας, με νίκη με υπογραφή Κάναντι και παικτών.

Πολύ πριν τη… Σαββατιάτικη (19/10) σέντρα στο ΓΣΠ, το Gazzetta Cyprus σας είχε προϊδεάσει για το τι θα ακολουθούσε. Ο Νταμίρ Κάναντι μετρούσε 4/4 νίκες σε εκτός έδρας ντεμπούτο και λίγα λεπτά πριν τις 21:00 εκείνης της βραδιάς, συνέχισε το απόλυτο σερί. Η γκολάρα του Μπάρι έδωσε τεράστια αυτοπεποίθηση στην ΕΝΠ, η οποία κακά τα ψέματα δέχτηκε και φάσεις από την ομάδα του Νταμπράουσκας, ωστόσο ήταν εκείνη που έφυγε με το τρίποντο.

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο των «βυσσινί», ο Κάναντι προσπάθησε να κρατήσει κοντά τις γραμμές, να παίξει μια μαζική άμυνα κόντρα σε μια από τις πιο ποιοτικές ομάδες της λίγκας. Μια άμυνα που ξεκινούσε από τον αρχηγό, από τον φορ, Μιχάλη Χαραλάμπους.

Ξέρετε, εν έτη 2024 οι επιθετικοί δεν είναι μόνο για το σκοράρισμα. Η βασική τους δουλειά είναι αυτή, ωστόσο κάνουν στο γήπεδο πολλά περισσότερα από ότι είναι αντιληπτά. Πέρα από το -αναμενόμενο- πρέσινγκ, σε περιπτώσεις όπως αυτή που εξετάζουμε, συμμετέχουν ενεργά στο ανασταλτικό μέρος του παιχνιδιού.

 

Μαρκάρουν πιο ενεργά και πολύ πιο πίσω στο τερέν, βοηθούν με «ντουμπλαρίσματα» και αλληλοκαλύψεις, και… πολλές φορές μοιάζουν λες και αγωνίζονται περισσότερο ως χαφ και λιγότερο ως στράικερ. Και ο Κύπριος άσος τα πήγε περίφημα σε όλα τα παραπάνω.

Φυσικά, όπως γράψαμε νωρίτερα, η Ομόνοια είχε τις στιγμές τις, οι οποίες προήλθαν τόσο από ατομική ποιότητα όσο και από ομαδική συνεργασία. Θα πρέπει όμως πάντα να υπολογίζουμε ότι σε ένα παιχνίδι παίζουν και οι δύο ομάδες. Ακόμη και αν η μια πάει πολύ καλά σε όσα έχει σχεδιάσει να κάνει, μπορεί και η άλλη να πάει εξίσου περίφημα, απλά να μην βρει το γκολ.

Όπως και να έχει, ο φωτεινός πίνακας γράψε 0-1, το Παραλίμνι πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη κόντρα σε έναν αντίπαλο που ελάχιστοι «μικροί» θα καταφέρουν κάτι αντίστοιχο και πλέον κοιτάζει με περισσότερη αισιοδοξία τον στόχο της παραμονής στη «μεγάλη» κατηγορία.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHIES LTD

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα