Ο Τικίνιο δεν είναι Ελ Αραμπί, ο Βαλμπουενά δεν είναι «βασικός», αλλά...

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ο Τικίνιο δεν είναι Ελ Αραμπί, ο Βαλμπουενά δεν είναι «βασικός», αλλά...

bet365

Ο έμπειρος στράικερ δεν έχει τη συνολική και μεστή παρουσία του Ελ Αραμπί, ωστόσο το κοντέρ του συνεχίζει να γράφει με τη βοήθεια του Βαλμπουενά. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ελ Αραμπί και Τικίνιο προφανώς και είναι δύο διαφορετικοί παίκτες.

Όπως επίσης η προσφορά του Ελ Αραμπί είναι τεράστια στους Πρωταθλητές και δεν συγκρίνεται εύκολα με άλλον φορ. Ο Βραζιλιάνος δεν βγάζει τη μεστή εικόνα του Ελ Αραμπί που είναι... μαμούνι στο γήπεδο και προσπαθεί διαρκώς σε όλους τους τομείς. Φαίνεται πολύ λιγότερο. Μπορεί να... χάνεται μες στο παιχνίδι.

Μπορεί να χρειαστεί να περιμένει κανείς για αρκετά λεπτά για να τον νιώσει και να καταλάβει την παρουσία του. Ο Βραζιλιάνος - με πορτογαλικό διαβατήριο - προσπαθεί και αυτός να παίξει όπως ο Ελ Αραμπί βγαίνοντας εκτός περιοχής για να διεκδικήσει μπάλες, να πιέσει, να κλέψει και να δημιουργήσει αλλά τέτοιος παίκτης δεν είναι.

Παρόλα αυτά ο 30αρης Τικίνιο έχει βάλει 8 γκολ σε 23 ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Γκολ που δύσκολα θα τα βρει κανείς από έναν 2ο φορ. Από έναν επιθετικό που δεν είναι βασικός σε μεγάλη ομάδα.

 

Και φυσικά έχει και σημαντικά γκολ: 2 γκολ στα 2 ματς με τη Φενέρ με το 2ο να είναι και νικητήριο γκολ. Γκολ στην Τρίπολη με τον Αστέρα, γκολ με τον Παναιτωλικό και φυσικά τα 2 γκολ Κυπέλλου στη ρεβάνς με τον Λεβαδειακό. Αν μη τι άλλο μία προσφορά που πρέπει να αναγνωριστεί. Ο Τικίνιο μπορεί να μην είναι ο περιφερειακός επιθετικός και ο παίκτης που θα σου κάνει τα πάντα στο γήπεδο, κάνει όμως τη δουλειά για την οποία τον... προσλαμβάνουν: είναι φορ και σκοράρει.

Ο Ονιεκούρου δεν... λάμπει, αλλά βρήκε παίκτη με τον οποίο συνεργάζεται καλά

Ο Νιγηριανός εξτρέμ που ξεκίνησε βασικός πέραν της δεδομένης ικανότητάς του να τρέχει γρήγορα με τη μπάλα στα πόδια του έδειξε και μία άλλη πτυχή του. Πως με τον Τικίνιο μπορεί να συνεργαστεί πολύ καλά και ότι είναι ένα δίδυμο ικανό να φτιάξει καλές επιθετικές προϋποθέσεις. Ο Χένρι Ονιεκούρου ήταν μάλιστα και μέσα στο 2ο γκολ του Τικίνιο.

Συνολικά ο Νιγηριανός είχε ξανά κάποιες... εκλάμψεις αλλά μέχρι εκεί, όπως προσωπικά περίμενα πιο καλή εικόνα από τον Βρουσάι. Δηλαδή ο Έλληνας εξτρέμ μας δείχνει ότι δεν έχει βρει ακόμα τα... πατήματά του και ας είχε διάθεση να προσπαθήσει και να βοηθήσει.

Ο... αρτίστας Βαλμπουενά και ο ανεβασμένος Μαντί Καμαρά

Το πρόσωπο του ματς με τον Λεβαδειακό ήταν το δίχως άλλο ο Βαλμπουενά. Από τα δικά του πόδια μπήκε το πρώτο γκολ του Τικίνιο με κεφαλιά και εκείνος έφτιαξε τη φάση από την οποία προήλθε η αποτυχημένη προσπάθεια του Ονιεκούρου και μετά το γκολ Νο2 του Τικίνιο.

Για τον Ματιέ Βαλμπουενά ό,τι και να γράψει κανείς είναι λίγο. Σχεδόν 38 ετών και σε μία χρονιά που δεν παίζει τακτικά και όμως έχει και γκολ και κερδισμένο πέναλτι (καθοριστικό με Παναιτωλικό) και πέντε ασίστ. Όσα έχει προσφέρει στον Ολυμπιακό ο έμπειρος Γάλλος δύσκολα θα τα βρούμε σε άλλον παίκτη της ηλικίας του. Κι ας μην είναι πλέον «βασικός» στον Ολυμπιακό...

Για τον Ολυμπιακό η δουλειά έγινε με τον Λεβαδειακό στο δεύτερο παιχνίδι, όπου ήταν αισθητά βελτιωμένος σχετικά με το παιχνίδι της Λιβαδειάς. Σε ένα 2ο ματς όπου ο Μαντί Καμαρά ανέβασε στροφές, παρουσίασε πιο καλή εικόνα κυρίως δημιουργικά και επιθετικά και αποτυπώνει στο γήπεδο ότι έχει... τσιτώσει κάπως που έχει βρεθεί εκτός αρχικού σχήματος. Μακάρι για τον Ολυμπιακό να ανέβει και άλλο διότι θα τον χρειαστεί και στη συνέχεια (και φυσικά θα τον έχει καθώς στο Κόπα Άφρικα δεν θα βρεθεί λόγω της γνωστής ιστορίας που του είχαν... χρεώσει από τη Γουϊνέα με τον τραυματισμό του).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.