Ολυμπιακός: Το... 32άρι του σούπερ σταρ Μασούρα, ο ρόλος - κλειδί του Κίτσου και η αγωνιστική εξιλέωση του Λόπες

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Το... 32άρι του σούπερ σταρ Μασούρα, ο ρόλος - κλειδί του Κίτσου και η αγωνιστική εξιλέωση του Λόπες

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει για τον Ολυμπιακό που τα βρήκε... σκούρα με τον άκρως ανταγωνιστικό Παναιτωλικό και για τον «από μηχανής» Μασούρα και την συνδρομή Λόπες!

Τι βραδιά και αυτή για τον Ολυμπιακό. Ζήσαμε ένα ματς πολύ έντονο στο γήπεδο Καραϊσκάκη από την αρχή μέχρι το τέλος.

Μία ματσάρα με αντίπαλο τον Παναιτωλικό από αυτές που θέλεις να βλέπεις ξανά και ξανά στο Κύπελλο. Έναν αγώνα που κρίθηκε στην παράταση και προφανώς χάρις στην εκτελεστική δεινότητα και την επίδραση του Μασούρα, ο οποίος είχε... τελειώσει και το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ιωνικό. Αλλά και έναν Λόπες που με το μπήκε έκανε διαφορά και ήταν μέσα στις δύο φάσεις των γκολ του Έλληνα εξτρέμ. Ένα παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά τη μαύρη επέτειο της Θύρας 7 με τα 21 αδικοχαμένα παιδιά της 8ης Φλεβάρη του 1981.

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε αποφασίσει να ιεραρχήσει πιο χαμηλά το Κύπελλο σε σχέση με το πρωτάθλημα και την Ευρώπη ήταν λογικό και αναμενόμενο η 11άδα με τον Παναιτωλικό να ήταν όσο πιο πειραματική γινόταν. Με νέα πρόσωπα, νέα παιδιά και φρέσκα πόδια στο κέντρο.

Ο Μαρτίνς επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με Κανέ και Σουρλή που είναι τρεχαλατζήδες και παίζουν με ένταση και ενέργεια. Κάτι που έλλειπε στο κέντρο του Ολυμπιακού. Η ενέργεια, η ένταση και η εν γένει ζωντάνια. Και μπροστά τους να βάλει ως οργανωτή και δεκάρι τον Καρβάλιο που συνεργάστηκε ειδικά στην αρχή πολύ καλά με τον νεαρό Φαντινγκά ο οποίος αφού είχε δοκάρι έβαλε και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Και ένα ακόμα στοιχείο που έχουμε να προσθέσουμε για το α' μέρος: οι καλές επιστροφές παικτών σε κέντρο και άμυνα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το μεγάλο κέρδος σε μία ομάδα είναι τα νέα παιδιά. Τα νέα πρόσωπα. Ο Κίτσος που ήταν απλά ΦΟΒΕΡΟΣ αμυντικά και τακτικά παίζοντας μέχρι και στόπερ και δεξιός μπακ για να βοηθάει τον Βρουσάι (που έχει ξαναπαίξει βέβαια δεξιός μπακ αλλά δεν είναι αυτή η θέση του φυσικά). Ο Σουρλής με πίεση, κλεψίματα, καλές τοποθετήσεις. Και βέβαια από τους ξένους παίκτες οι Φαντινγκά, Καρβάλιο και Κανέ που προσέφεραν όλοι στους τομείς της ευθύνης τους.

Στο πρώτο 45λεπτο είδαμε και από νωρίς να ξεδιπλώνεται η ποιότητα δημιουργικά και μεσοεπιθετικά από τον Καρβάλιο που έβγαλε και την πρώτη του ασίστ με τη φανέλα των Πειραιωτών στο 1-0 του Φαντινγκά. Ντελικάτος παίκτης, με καλή τεχνική και με χτυπήματα στατικών φάσεων. Γενικά είχαμε ένα α' μέρος που σχεδόν όλα τα νέα πρόσωπα έδωσαν πολύ καλές αγωνιστικές απαντήσεις. Αυτά φυσικά αφορούν στα του πρώτου 45λεπτου.

Κίτσος

Το προβληματικό β' μέρος, ο Κίτσος και το buzzer beater του καλύτερου εξτρέμ του Ολυμπιακού

Στο 2ο 45λεπτο ο Ολυμπιακός όσο περνούσε η ώρα και δεν έβρισκε το 2ο γκολ κάποια στιγμή θα το πλήρωνε με έναν καλό και ανταγωνιστικό Παναιτωλικό. Και αυτό έγινε με το 1-1 του Καρέλη λίγα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.

Υπήρξαν ωστόσο τρία πολύ σημαντικά αγωνιστικά δεδομένα. Δεδομένα που άλλαξαν το παιχνίδι.

Πρώτον η κερδισμένη αποβολή πάνω στον Ντουάρτε από τον Κίτσο (με τον πιτσιρικά να είναι άκρως θετικός έως το τέλος του ματς). Δεύτερον η είσοδος του Μασούρα στο ματς - του κορυφαίου εξτρέμ του ρόστερ του Ολυμπιακού - και ο τρόπος που έπαιξε για να φτάσει στο 2-1 στο 92' με το γύρισμα - ασίστ του Λόπες. Αυτό το buzzer beater που κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό σε ένα σημείο όπου ο Ολυμπιακός έμοιαζε να φτάνει στο τέλος της διαδρομής του στο Κύπελλο. Σε ένα δεύτερο ημίχρονο το οποίο αναμφίβολα ήταν πιο προβληματικό και πιο δύσκολο για τους Πειραιώτες που από αρκετές αλλαγές τους (όπως οι Μαντί Καμαρά και Κούντε) δεν πήραν σχεδόν τίποτα. Και τρίτον η παρουσία του Λόπες και η συνδρομή του δημιουργικά και στο πως συνεργάστηκε με τον Μασούρα.

Copy paste και στην παράταση

Στην παράταση ο Παναιτωλικός πάλεψε σκληρά παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες και μπράβο του διότι ούτε τότε κλείστηκε, ούτε πήγε να... κλέψει το ματς. Όμως και πάλι ο Μασούρας με κλέψιμο ψηλά και συνεργασία με τον Λόπες έκανε το 3-1, που έμελλε να είναι και σκορ πρόκρισης.

Ένα ματς όπου ο Μασούρας κράτησε ξανά την παράδοση που τον θέλει όποτε σκοράρει να νικά ο Ολυμπιακός. Ματς Νο32 για εκείνον που βρίσκει δίχτυα και νικά ο Ολυμπιακός! Και όπου ο Λόπες - σε αντίθεση με τον κάκιστο μεσοεπιθετικά Ονιεκούρου - βρήκε τη δική του αγωνιστική εξιλέωση. Και αυτό διότι ο Πορτογάλος εκτός απ' ότι απείλησε την αντίπαλη εστία είχε συμμετοχή και στη φάση του 2-1 αλλά και σε εκείνη του 3-1. Ο Ολυμπιακός λοιπόν πήρε ακόμα μία δύσκολη πρόκριση στον θεσμό του Κυπέλλου, ωστόσο η συνέχεια θα είναι σαφώς πιο δύσκολη στη διοργάνωση και θα θέλει άλλη διαχείριση από παίκτες και προπονητή.

Υ.Γ. Παίκτες όπως οι Μαντί Καμαρά, Κούντε και Ονιεκούρου ας δουν λίγο το πως έπαιξε ο Αβραάμ απέναντι στον Παναιτωλικό. Μπορούν να πάρουν ένα πολύ καλό παράδειγμα από εκείνον. Ειδικά ο Μαντί που στα καλά του όλοι έχουμε δει το πόσο καλός παίκτης είναι.

Υ.Γ. 2 Για ακόμα μία φορά ο Ουσεϊνού Μπα είχε ευθύνη σε φάση που δέχεται γκολ ο Ολυμπιακός. Το δίχως άλλο είναι κάτι που πρέπει να το δει ο ίδιος ο παίκτης σε επίπεδο συγκέντρωσης.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.