Ολυμπιακός: Ο αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ είναι αποτυχία για τον Μαρτίνς και τους παίκτες του

Ολυμπιακός: Ο αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ είναι αποτυχία για τον Μαρτίνς και τους παίκτες του

bet365

Ο Ολυμπιακός έχασε τον στόχο της κατάκτησης του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ και αυτό δεδομένα είναι αποτυχία για εκείνον. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Μετά από τέτοια βραδιά σίγουρα έρχεται η στιγμή της απονομής των ευθυνών στο αγωνιστικό σκέλος για όλους. Ο τρόπος που χάθηκε η πρόκριση για τον Ολυμπιακό από τον ΠΑΟΚ αποτελεί αναμφίβολα αποτυχία για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του καθώς ήταν ένας στόχος υπαρκτός και ένας στόχος που θα έκρινε - και σίγουρα την κρίνει - τη χρονιά και σε σχέση με το ρόστερ αλλά και αναφορικά με το τεχνικό επιτελείο.

Το ότι η πρόκριση χάθηκε από το τέρμα του Τσόλακ και τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ δεν... απαλύνει λιγότερο τις αγωνιστικές ευθύνες του κόουτς Μαρτίνς και των παικτών του. Όπως πήγαινε το παιχνίδι προς το τέλος τα πάντα θα κρίνονταν από μία λεπτομέρεια. Και σε αυτήν τη λεπτομέρεια της μίας φάσης η άμυνα των Ερυθρόλευκων ήταν αλλού για αλλού για να δεχθεί το γκολ του Κροάτη. Και με αυτόν τον τρόπο δεν ήρθε ποτέ η πολυπόθητη πρόκριση. Και λόγω της επιθετικής αφέλειας και λόγω της αμυντικής αφέλειας των Πειραιωτών στη φάση που ισοφαρίστηκαν.

Το κακό ποδόσφαιρο και οι φάσεις με τις οποίες θα μπορούσε να είχε... καθαρίσει το παιχνίδι ο Ολυμπιακός

Για ένα σημαντικό διάστημα του ματς και κυρίως στο α' μέρος ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έδιναν... μονομαχία στο ποιος θα προσέγγισε χειρότερα και πιο συντηρητικά το παιχνίδι. Ήταν σαν ένα παιχνίδι τακτικής και στρατηγικής στο ποιος δεν θα δεχθεί γκολ. Ακόμα και έτσι όμως ο Ολυμπιακός είχε κομβικές χαμένες ευκαιρίες στην κανονική διάρκεια του αγώνα, όπως στο 41' με τον Μασούρα και το τετ α τετ του. Ο ίδιος ο παίκτης είχε τουλάχιστον άλλη μία μεγάλη φάση για να σκοράρει στο β' μέρος. Και δεν είναι πρώτη φορά που ο Μασούρας χάνει μεγάλες φάσεις για γκολ.

Είναι αυτές οι στιγμές και αυτές οι λεπτομέρειες. Όταν σε έναν αγώνα για αρκετά λεπτά βλέπουμε κακό ποδόσφαιρο και οι φάσεις βγαίνουν με το... σταγονόμετρο τότε αυτές τις φάσεις που έχεις πρέπει να τις αξιοποιήσεις. Ο Ολυμπιακός δεν το έκανε και το... πλήρωσε από τον ΠΑΟΚ, που δεδομένα έχει πετύχει μία σπουδαία πρόκριση στο φαληρικό γήπεδο.

Για τον Ολυμπιακό υπάρχει και το κρίμα για κάποιους παίκτες. Κρίμα για αυτόν τον Βατσλίκ με σημαντικές επεμβάσεις. Κρίμα για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο με τη μαχητικότητα και τις κερδισμένες μονομαχίες αλλά και το πάθος του. Κρίμα για τον Εμβιλά με την τόσο μεγάλη προσπάθειά του. Κρίμα για τον Ελ Αραμπί που με το ολόδικό του πέναλτι και τις κινήσεις του πήγε να πάρει μόνος του την πρόκριση. Και προφανώς υπήρχαν και λάθη σε επίπεδο αλλαγών ενώ δεν βγήκαν και οι περισσότερες αλλαγές του προπονητή στη διάρκεια του αγώνα.

Όμως όταν έχεις αποκλειστεί αυτά δεν μετράνε. Όλοι θυμούνται το ότι έμεινες εκτός της συνέχειας στον θεσμό του Κυπέλλου από έναν αντίπαλο για τον οποίο έπρεπε να αποδείξεις αγωνιστικά πως είσαι καλύτερός του και να βρεθείς έτσι στον τελικό.

Θα αλλάξει τα δεδομένα αυτός ο αποκλεισμός; Η απάντηση είναι πως, ναι, θα τα αλλάξει

Όπως αντιλαμβάνομαι εγώ προσωπικά τη φετινή σεζόν αυτός ο αποκλεισμός θα επηρεάσει τη συνολική αξιολόγηση της ομάδας.

Θα επηρεάσει και παίκτες και προπονητή. Θα αλλάξει δηλαδή τα δεδομένα. Αυτή είναι η δική μου προσέγγιση. Ο Ολυμπιακός καλείται να πάρει τις τελικές του αποφάσεις και φαίνεται πως δεν θα αργήσουν αυτές. Και φυσικά να δει το τι δεν έχει πάει καλά και όχι μόνο στην αδυναμία του να κρατήσει το σκορ υπέρ του. Να δει το τι πρέπει να αλλάξει και συνολικά αλλά και σε επίπεδο προσώπων για τη νέα χρονιά.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.