Ο ΠΑΟΚ του Τέιλορ, του Μουργκ και του Σοάρες που μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα…

Ο ΠΑΟΚ του Τέιλορ, του Μουργκ και του Σοάρες που μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα…

bet365

Ο Δημητρής Τσορμπατζόγλου αναλύει με έναν διαφορετικό τρόπο την πρόκριση του ΠΑΟΚ, προσωποποιώντας όλες τις καταστάσεις που οδήγησαν στο τελικό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις μας βοηθούν να περιγράψουμε σε τίτλους τον αγώνα του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και την πανάξια πρόκριση επί του Ολυμπιακού. Εκτιμώ ότι πολλά γεγονότα, αλλά και το ίδιο το τελικό αποτέλεσμα με την πρόκριση του Δικεφάλου, προσωποποιούνται τέλεια επάνω σε κάποιους πρωταγωνιστές και των δύο ομάδων.

- Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, παρατάχθηκε στο γήπεδο χωρίς: Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Τσιγγάρα και Μιχαηλίδη που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Έπαιξε με βασικό τον Μουργκ! Παρολ’ αυτά, ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Ολυμπιακός και ο προπονητής του, αποδέχθηκαν εξ αρχής, έναν παθητικό ρόλο μέσα στο γήπεδό τους! Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ! Ο Ολυμπιακός μέσα στο Καραϊσκάκη, δεν ήθελε την μπάλα στα πόδια, αποδεχόμενος όσα γράφαμε και τις τελευταίες ημέρες ότι πολύ απλά… δεν ξέρει τι να την κάνει, αφού δεν μπορεί να διασπάσει άμυνα και επιχειρεί να επιτεθεί μόνο με μεγάλες μπάλες ή μέσα από μεταβάσεις έπειτα από κλεψίματα. Κάπως έτσι φθάσαμε στο σημείο να ζήσουμε Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη να κερδίζει το πρώτο κόρνερ –κατά λάθος- στο 88΄!

Λουτσέσκου και Βιειρίνια πανηγυρίζουν

- Μέσα στο ματς ο ΠΑΟΚ έχασε με τραυματισμούς άλλους τρεις ποιοτικούς του παίκτες. Τον Μπίσεσβαρ, τον Ντόουγκλας Αουγκούστο, αλλά και τον Μιτρίτσα που ήρθε προγραμματισμένα από τον πάγκο να δώσει τις στιγμές του μετά το 60΄. Την ώρα που ο Λουτσέσκου έκανε δύο αλλαγές στις αλλαγές και τελείωνε το ματς με… Τέιλορ στα εξτρέμ, το βαρύ δίδυμο Κούρτιτς-Σβααμπ και για πρώτη φορά με δύο φορ αφού δεν είχε άλλα δεκάρια, ο Ολυμπιακός έφερνε από τον πάγκο Ελ Αραμπί, Αγκιμπού Καμαρά και Βαλμπουενά. Με όλους αυτούς μέσα στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες και μεγάλες φάσεις, ειδικά μετά το 70΄ όπου άλλαξαν οι ενδεκάδες.

Ομαδική ΠΑΟΚ

- Με αυτά τα ρόστερ και αυτές τις απουσίες που επιβάρυναν ακόμη περισσότερο την κατάσταση για την ομάδα του Λουτσέσκου, στα 210 λεπτά των αναμετρήσεων, ο ΠΑΟΚ έχει σαφώς την καλύτερη εικόνα, είναι η ομάδα με τις περισσότερες τελικές και φυσικά τις μεγαλύτερες ευκαιρίες. Στο τέλος-τέλος, είναι η ομάδα που δέχεται γκολ με πέναλτι, ενώ σκοράρει με τον τέλειο ποδοσφαιρικό τρόπο, με την σωστή ανάπτυξη, με έναν συνδυασμό απέναντι σε παρατεταγμένους ποδοσφαιριστές, όπου η μισή ομάδα καταφέρνει και εξαρθρώνει την οργανωμένη άμυνα του αντιπάλου μέχρι του σημείου να μπαίνει παίκτης του με την μπάλα στα δίχτυα!!! Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου! Στο 108΄ενός αγώνα όπου υποφέρει λόγω απουσιών, εκεί που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, έχει την πίστη, την ψυχραιμία και την ικανότητα να βγάλει την τέλεια ποδοσφαιρική φάση-συνεργασία, για να βάλει ένα γκολ ποίημα, ένα γκολ που ο Ολυμπιακός σε αυτή τη φάση της χρονιάς, δεν μπορεί να το σχεδιάσει ούτε στο χαρτί! Πόσο μάλλον να το βγάλει στον αγωνιστικό χώρο με τους παίκτες εκατομμυρίων που διαθέτει, αυτούς που εδώ και μήνες έχουν αναγκάσει τον κόσμο τους να… προσέχει τα αυχενικά του με τις απευθείας γιόμες από την άμυνα στην επίθεση.

* Αυτό είναι το ματς! Αυτή είναι η πρόκριση! Ο ΠΑΟΚ ποντάροντας στους… Μουργκ και στους Τέιλορ, στους Σοάρες και στους Σίντκλεϊ που έχει από πλευράς ποιότητας, χωρίς να έχει τον Βιεϊρίνια ούτε για ένα λεπτό, πέρασε πανάξια απέναντι στην πρωτοπόρο ομάδα του πρωταθλήματος, η οποία στους δύο ημιτελικούς κατάφερε να αναδείξει ως κορυφαίο και με διαφορά από τον δεύτερο παίκτη σε απόδοση, τον Βατσλίκ! Διαφωνεί κανείς;

Και όμως ήταν πολύ αναμενόμενα όλα αυτά… Γι’ αυτό η αισιοδοξία στα περασμένα κείμενα, που θύμισε την αισιοδοξία πριν από τον περσινό τελικό, εκεί που ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία, έβγαλε 3 τετ α τετ στην ομάδα του Μαρτίντς, μέσα στο τελευταίο δεκάλεπτο! Η νοοτροπία και το μέταλλο της ομάδας του Λουτσέσκου, ήταν βέβαιο ότι θα την οδηγούσε στην πρόκριση, ό τι και αν συνέβαινε μέσα στο ματς, όσες κάρτες και αν δεν πήρε ο Σισέ που έπρεπε να αποβληθεί στο 45΄, όσες ατιμώρητες κλωτσιές και αν έριξε ο Εμβιλά, όσα πέναλτι και αν δεν δόθηκαν στον Τέιλορ.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν

Ήταν πολύ βέβαιο ότι ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου με τους… Τέιλορ και τους Μουργκ, θα περνούσε από τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς με κορυφαίο τον Βατσλίκ! Είναι ΚΑΙ θέμα… mentality, πέρα από τη δουλειά που φαίνεται , απέναντι σε ομάδα που έφθασε στο σημείο να μην θέλει την μπάλα στα πόδια της ακόμη και μέσα στο γήπεδό της!

* Έχει πλάκα που για το γκολ το οποίο δημιούργησαν με τέλειο τρόπο Λύρατζης-Σβααμπ και η παικτάρα που τόσο έλειψε φέτος, ο Νέλσον Ολιβέιρα, αποθεώνεται ο Τσόλακ. Χαλάλι του όμως… Θα μας μείνει η απορία… «τι θα πετύχαινε φέτος ο ΠΑΟΚ αν δεν πάθαινε τέτοια ζημιά ο Ολιβέιρα». Κι όπως γράφει και ο φίλος μου ο Γιάννης… «αν την πάσα με το εξωτερικό την κάνει ο Μόντριτς είναι έπος. Αν την κάνει ο Σβααμπ, είναι απλά Τετάρτη βράδυ».

Ο Ολιβέιρα

* Το ότι ο όλο ο ΠΑΟΚτσήδικος οργανισμός δεν κατάφερε να σχηματίσει ξεκάθαρη εικόνα για τον αγώνα και τις φάσεις του, βγάζοντας τέτοιο εκνευρισμό, θα πρέπει να προβληματίσει πάρα πολύ ενόψει των επόμενων ετών.

* Κατά την προσωπική μου άποψη και σε επίπεδο αποτελεσμάτων, ακόμη ο ΠΑΟΚ δεν έχει πετύχει τόσα πολλά. Εκτιμώ ότι τέλος της χρονιάς (όσο και αν η ομάδα μαρτυρήσει παίζοντας πλέον με τον 28ο και 30ο παίκτη του ρόστερ) πρέπει να βρει τον ΠΑΟΚ κυπελλούχο και δεύτερο στη βαθμολογία. Τότε θα τελειώσει καλά η σεζόν. Γι’ αυτό από εδώ και πέρα, τον προπονητή και τους παίκτες που απέμειναν να μάχονται, πρέπει να τους βοηθήσει όλος ο κόσμος. Μετά, το καλοκαίρι, ας βοηθήσει να ανέβει η ποιότητα και ο ίδιος ο ΠΑΟΚ

* Ο ΠΑΟΚ πάει να πάρει ένα (ακόμη) κύπελλο, αλλά… τι κύπελλο. Απέκλεισε ΑΕΚ και Ολυμπιακό χωρίς να χάσει και πάει να το πάρει από τον Παναθηναϊκό. Μέσα στην Αθήνα! Γι ακόμη μία φορά. Γιατί δεν είναι όλα τα κύπελλα ίδια για όλους…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.