Επίδειξη Υποδειγματικής Ανικανότητας

Επίδειξη Υποδειγματικής Ανικανότητας

bet365

Αν θέλετε ασχοληθείτε με τους νικητές, τους ηττημένους, τη διαιτησία και το Κύπελλο. Και πάλι πρωταγωνιστές όμως είναι τα full face, οι κροτίδες, τα τσιμέντα και οι φωτοβολίδες ευθείας βολής. Γράφει ο Χρήστος Κιούσης.

Πήγαν που λέτε φίλοι μου στο γήπεδο μεταξύ πολλών άλλων επισήμων, ο ισχυρός Υπουργός Ανάπτυξης και Αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος κύριος Άδωνις Γεωργιάδης και ο τέως Πρωθυπουργός και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κύριος Αλέξης Τσίπρας. Αν μη τι άλλο δεν τους λες και άσχετους με οτιδήποτε ζούμε στην ελληνική κοινωνία.

Πριν καν ξεκινήσει το ματς, ξεκίνησε το πανηγύρι με επεισόδια πέριξ του αγωνιστικού χώρου, με εκτοξεύσεις φωτοβολίδων ευθείας βολής, με φωτιές, με όλες γενικά τις ελληνικές ομορφιές. Για να αποκλιμακωθούν όλα τα παραπάνω η Ελληνική Αστυνομία έκανε το σύνηθες. Ρίψη δακρυγόνων. Δεν μπορώ να ξέρω από τον φιλόξενο καναπέ του σπιτιού μου, αν τα δακρυγόνα ήταν ληγμένα ή φρέσκα αλλά μπορώ με ασφάλεια να υποθέσω βλέποντας παίκτες, προπονητές και οπαδούς στις κερκίδες να μην μπορούν να αναπνεύσουν, πως τα δακρυγόνα δεν ήταν το ενδεδειγμένο μέτρο.

Μικρή παρένθεση: καθώς πολλά παιδιά βρέθηκαν στον ΟΑΚΑ και κάποιοι μου την έπεσαν στο twitter επειδή έγραψα, « Υπάρχουν αρκετοί πολιτικοί στο #ΟΑΚΑ για να εισπνεύσουν δακρυγόνα και πολιτισμό; Αυτό τους αξίζει.», η θέση μου είναι πάγια και κατηγορηματική. Το να πηγαίνεις παιδιά στα ελληνικά γήπεδα είναι κακοποιητική συμπεριφορά. Δεν κατηγορώ τους γονείς ως κακούργους, τους προτρέπω να αναρωτηθούν σε τι υποβάλουν τα παιδιά τους, σωματικά και ψυχικά. Ο ίδιος μάλιστα ο κύριος Τσίπρας, αν δεν κάνω λάθος, συνόδεψε τους γιους του στο γήπεδο.

Είναι άλλο το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, είναι άλλο το να επιβάλει επιτροπεία η UEFA και είναι κάτι εντελώς διαφορετικό το να διοργανώνεται ένα αθλητικό θέαμα στην ελληνική επικράτεια υπό την ελληνική νομοθεσία. Απέναντι στο ελληνικό κράτος, είναι υπόλογο το ελληνικό σωματείο, μια ανώνυμη εταιρία, είναι υπόλογη η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ή απλά, «έλα μωρέ τώρα – συμβαίνουν αυτά στην μπάλα»;

Καλές χρυσές οι φιλαρμονικές, οι χορωδίες, τα μουσικά σχολεία, η Ζοζεφίν, οι χορεύτριες και το hashtag “inFootballWeLove” αλλά καλοί μου άνθρωποι, πόσα χρόνια τα βλέπουμε όλα αυτά; Κι όπως αντιλαμβάνεστε η κατάσταση είναι κάθε χρόνο και χειρότερη. Εντός και εκτός γηπέδου χειρότερη.

Τηλεφώνησε άραγε κάποιος εκ των παρευρισκομένων κυβερνητικών στον πολιτικό προϊστάμενο της Ελληνικής Αστυνομίας κύριο Τάκη Θεοδωρικάκο να του πει, «ποιον ακριβώς σχεδιασμό εφαρμόζουν τα ΜΑΤ;» Ο Δήμαρχος Αθηναίων πήρε έστω τον θείο του Πρωθυπουργό να του πει, «καλά τα πήγαμε στο Κογκρέσο αλλά εδώ γίνεται του Κογκρέσου το κάγκελο»;

Καταγγελίες για ξύλο και αστυνομική βία ακόμα και εντός αποδυτηρίων, προφανώς πλημμελής έως κωμικός έλεγχος πριν την είσοδο των οπαδών, ανενόχλητη φυγή όσων έκαναν ό,τι έκαναν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ. Κάτι μάλλον δεν γίνεται σωστά από τα κρατικά όργανα. Πιθανώς πολλοί ισχυριστούν ότι, «δεν είναι δουλειά της αστυνομίας να εποπτεύουν τους αλήτες με τα χρωματιστά κασκόλ». Είναι δουλειά όμως της ελληνικής Πολιτείας η δίωξη εγκλημάτων κατά ζωής εντός ή εκτός αθλητικών δραστηριοτήτων.

Επέστρεψαν άραγε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι στα σπίτια τους οι κκ Άδωνις Γεωργιάδης, Αλέξης Τσίπρας και Κώστας Μπακογιάννης από το αποτέλεσμα του Τελικού; Αλληλοκατηγορούνται οι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ποιος κατάντησε το αθλητικό θέαμα τόσο επικίνδυνο σπορ; Με ικανοποιεί τουλάχιστον ότι εισέπνευσαν κι αυτοί ό,τι εισέπνευσαν οι μεγάλοι άτυχοι, τα παιδιά που βρέθηκαν στο γήπεδο. Αυτή είναι η αναπνευστική δημοκρατία της αλητείας των ελληνικών γηπέδων.

Δούλεψαν άραγε οι κάμερες στο στάδιο που φιλοξένησε Ολυμπιακούς Αγώνες και Τελικό Champions League; Να τα σπρώξουμε πάλι όλα κάτω από το χαλί; Να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για του χρόνου; Ναι φίλοι μου αυτό θα κάνουμε, θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για του χρόνου. Εγώ από την ασφάλεια του σπιτιού μου, εσείς από όπου σας φωτίσει ο Θεός, ο Πρωθυπουργός, ο όποιος πιστεύετε ή ψηφίζετε. Και σας εύχομαι το αυτονόητο. Να επιστρέψετε όσοι ακριβώς πάτε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.