Ολυμπιακός: Ο Σαμασέκου που αξίζει να είναι βασικός και η... μαγεία του Μαρσέλο

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Σαμασέκου που αξίζει να είναι βασικός και η... μαγεία του Μαρσέλο

bet365

Ο Αφρικανός διεθνής χαφ ξεχώρισε στο Περιστέρι ακόμα και με διάταξη 3-4-3 στο Ατρόμητος - Ολυμπιακός για το Novibet Κύπελλο Ελλάδας. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός που είχαμε σταθεί και αναλύσει τις αγωνιστικές πτυχές της απόκτησης με δανεισμό του Ντιαντιέ Σαμασέκου. Στις δυνατότητες του διεθνούς Αφρικανού χαφ που ο Ολυμπιακός μέχρι και πριν από τον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Novibet Κύπελλο Ελλάδας δεν τον αξιοποιούσε και τόσο.

Πάμε στα... φρέσκα δεδομένα όμως. Σε ένα ιδιαίτερο 3-4-3 και με ρόλους που ήταν ιδιαίτεροι για αρκετούς παίκτες (στόπερ ο Μπουχαλάκης, εξτρέμ ο Ουί Τζο και κάτι σαν... δεκάρι ο Κασάμι) ο Σαμασέκου δεν ήταν πως απλά στάθηκε. Ήταν ότι ξεχώρισε παίζοντας στην πρώτη του ουσιαστικά γεμάτη και με τόσα λεπτά εμφάνιση με τα χρώματα των Πειραιωτών το τελευταίο διάστημα (υπάρχει και το κάπως... μακρινό ματς με τη Λαμία στο Πρωτάθλημα τον Οκτώβριο).

Και για τα πολλά τρεξίματά του και για τις... μάχες που έδωσε και γιατί σε αρκετές περιπτώσεις πήγαινε να καλύψει άλλους παίκτες που δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα όπως πχ ο Κασάμι. Ο Σαμασέκου είναι σε μία καλή ηλικία. Είναι ένας μέσος με... πνευμόνια, καλό επίπεδο ετοιμότητας και δυνατότητα να παίζει και στη θέση Νο6 και στο Νο8.

ΜΑΡΣΕΛΟ ΣΑΜΑ1

Συνολικά είναι ένας μέσος που αξίζει να παίζει βασικός στον Ολυμπιακό. Ή εάν θέλετε αξίζει πολύ περισσότερο χρόνο συμμετοχής από αυτόν που είχε μέχρι πρότινος. Ίσως αυτό το αγωνιστικό του δείγμα στο Novibet Κύπελλο Ελλάδας να είναι μία καλή αρχή για τη συνέχεια.

Ακόμα και να θυμηθούμε τη φάση του γκολ του Μαρσέλο. Από δική του κεφαλιά / ανάκτηση της μπάλας η μπάλα πηγαίνει στον Μπουχαλάκη για να τη στείλει στον Βραζιλιάνο για το γκολ του 1-2. Η δική του δηλαδή σωστή κίνηση πάνω στη μπάλα ξεκίνησε τη φάση. Επίσης εάν κρίνουμε από τα όσα είπε για τον κόουτς Μίτσελ τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση και φαίνεται πως έχουν καλή σχέση μεταξύ τους.

Η ποιότητα του Μαρσέλο απλά δεν... διδάσκεται

Ένα πρόσωπο που επίσης μπορούμε να σταθούμε είναι ο Μαρσέλο. Είναι αυτή του η ποιότητα. Ο τρόπος που τελειώνει τις φάσεις. Μία ακόμα γκολάρα με βολ πλανέ, πανηγυρισμός αλά Κριστιάνο Ρονάλντο και μάνι μάνι 3 γκολ σε 2 αγώνες με τον Ατρόμητο στο Κύπελλο.

Τρεις γκολάρες. Τρία γκολ το ένα πιο καλό από το άλλο σε αυτούς τους 2 αγώνες στο Novibet Κύπελλο. Και έπιασε τα τρία τέρματα σε 10 αγώνες αλλά αυτό δεν έχει τόση σημασία. Ναι ο Μαρσέλο δεν έχει ούτε τη διάρκεια στην αποδοσή του ούτε τις σούπερ ή απίστευτες αντοχές για να παίζει όλη την πλευρά του. Έχει όμως αυτήν την ποδοσφαιρική... μαγεία για να κάνει τη διαφορά ακόμα και σε μία φάση. Αυτήν την ποιότητα που απλά δεν... διδάσκεται.

Όσο για άλλα πρόσωπα; Γενικά αμυντικά και τακτικά ο Ολυμπιακός δεν πήγε τόσο καλά. Ναι έβγαλε αρκετές φάσεις αλλά πίσω αρκετοί παίκτες του δεν πήγαν καλά. Ακόμα και ο σκόρερ Σισέ δεν ήταν τόσο καλός έχοντας βέβαια να παίξει τόσο καιρό.

ΣΑΜΑ2

Αυτό το 2-2 δεν μετρούσε τόσο ως προς το σκορ αλλά ως προς τις ευκαιρίες. Υπάρχουν παίκτες που τις αρπάζουν αυτές τις ευκαιρίες όπως είναι ο Σαμασέκου και υπάρχουν και άλλοι που δεν το κάνουν (όπως πχ ο Ελβετός χαφ Κασάμι και όχι μόνο). Και σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός εάν δεν αξιοποιείς τις ευκαιρίες σου δεν θα έχεις 10 ματς να το κάνεις ξανά. Μπορεί αυτή η ευκαιρία - η μία - να είναι και η μόνη σου.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.