Βόλος - ΠΑΟΚ 0-2: Ανεξίτηλο το αριστούργημα του Κωνσταντέλια στην εύκολη πρόκριση

bet365

Το καταπληκτικό γκολ του Γιάννη Κωνσταντέλια στο 17' «υπέγραψε» την εύκολη πρόκριση του ΠΑΟΚ με το τελικό εκτός έδρας 2-0 επί του Βόλου - Με τον Πανσερραϊκό στους προημιτελικούς ο Δικέφαλος του Βορρά.

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και τον Γιάννη Κωνσταντέλια σε καταπληκτική βραδιά ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 του Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και προκρίθηκε για 49η φορά στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου απέναντι στον Πανσερραϊκό του Πάμπλο Γκαρσία θα διεκδικήσει για 36η φορά το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η ανακοίνωση της ενδεκάδας από τον Ραζβάν Λουτσέσκου έκρυβε μια έκπληξη. Όχι τόσο σ’ ότι αφορά την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο του Ζίβκο Ζίβκοβιτς για να υπερασπιστεί την «ασπρόμαυρη» εστία, αντί του Ντόμινικ Κοτάρσκι, όσο με την χρησιμοποίηση του Μάρκος Αντόνιο σ’ έναν διαφορετικό ρόλο.

Ο Βραζιλιάνος μέσος πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού και ξεκίνησε μπροστά από το δίδυμο Τσιγγάρα – Σβαμπ, σ’ έναν ελεύθερο ρόλο που εν μέρη απέδωσε, καθώς με την διαρκή κίνησή του δημιουργούσε χώρους, κυρίως, για τον Γιάννη Κωνσταντέλια.

Ό,τι καλό έφτιαξε ο ΠΑΟΚ στα πρώτα 45 λεπτά προήλθε από τα μαγικά πόδια του «Ντέλια». Αρχικά, ο 20χρονος ταλαντούχος μεσοεπιθετικός θέλησε να δημιουργήσει, ωστόσο Μπράντον Τόμας και Ράφα Σοάρες αστόχησαν στην τελική προσπάθειά τους. Η συνέχεια, όμως, ήταν εντελώς διαφορετική.

Στο 17ο λεπτό ο Κωνσταντέλιας πήρε την μπάλα κάτω από τη μεσαία γραμμή, την κουβάλησε δίχως να βρει κάποιον αντίπαλο στο διάβα του και μ’ ένα καταπληκτικό σουτ την έστειλε «συστημένη» στη γωνία της εστίας του Κόβατς γράφοντας το 0-1 και βάζοντας τον «Δικέφαλο» μπροστά στο σκορ.

Οι «ασπρόμαυροι» χωρίς να πιάσουν τρομερή απόδοση φρόντισαν και δεν απειλήθηκαν ούτε μια φορά στο πρώτο ημίχρονο από τους παίκτες του Βόλου, είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και το συνολικό 2-0 τους έδινε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο 52ο λεπτό Μαλούτας και Βεργέτης (VAR) έκριναν πως δεν υπάρχει πέναλτι στο γύρισμα της μπάλας από τον Ράφα Σοάρες και το χέρι του Καλογερόπουλου να σταματάει την πορεία της.

Ο Βόλος απείλησε δις, αλλά Ζίβκο Ζίβκοβιτς δήλωσε «παρών», κυρίως, στο 67ο λεπτό σταματώντας με τα πόδια το σουτ του Αργεντινού Κόμπα, κρατώντας το μηδέν για την «ασπρόμαυρη» εστία.

Στο 73ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έφτασε στο δεύτερο γκολ και «κλείδωσε» τη νίκη. Όλα ξεκίνησαν από την συνεργασία Ζίβκοβιτς – Σάστρε και τον Καλογερόπουλο να σταματάει το πλασέ του Κωνσταντέλια, αλλά στην επαναφορά ο Σβαμπ με σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Βόλου.

Οι συνθέσεις:

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόβατς, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Σιέλης (63’ Ράσιτς), Κίτσος, Γκλάβτσιτς (71’ Λούνα), Τρουιγέ (81’ Μπαριέντος), Ντέλετιτς (63’ Κόμπα), Καραγιάννης, Μπερτόλιο, Γκαρσία (46’ Μωραΐτης)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Τσιγγάρας (71’ Μεϊτέ), Ντεσπόντοφ (71’ Α. Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας (81’ Μουργκ), Μάρκος Αντόνιο (71’ Τάισον), Μπράντον (78’ Τζίμας).

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα