Παναθηναϊκός: Ένα αποτέλεσμα από το οποίο μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να νιώθει ικανοποιημένος

Παναθηναϊκός: Ένα αποτέλεσμα από το οποίο μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να νιώθει ικανοποιημένος

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Ένα αποτέλεσμα από το οποίο μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να νιώθει ικανοποιημένος

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στη Λεωφόρο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ας τα πάρουμε ανάποδα. Ήταν πάρα πολύ έξυπνο ποδοσφαιρικά αυτό που έκανε ο Κάρλος Καρβαλιάλ το βράδυ της Τετάρτης στη Λεωφόρο. Σε έναν οργανισμό που βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, μία ήττα σε δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι θα άνοιγε ακόμη μεγαλύτερες πληγές. Αν μετά το -8 από την κορυφή της Super League, ακολουθούσε και ένα αποτέλεσμα οδυνηρό για την συνέχεια στο Κύπελλο, η κρίση θα μεγάλωνε. Τι έκανε ο Πορτογάλος; Παρέταξε τον πιο αμυντικογενή Ολυμπιακό που έχουμε δει ποτέ στη Λεωφόρο, επέλεξε μία ενδεκάδα που τόσο στα πρόσωπα όσο και στην αγωνιστική της στρατηγική, ''φώναζε'' για την ισοπαλία.

Τριάδα στο κέντρο με Έσε, Αλεξανδρόπουλο, Καρβάλιο, εξτρέμ που μαρκάρουν και δεν ''κλέβουν'' τακτικά, άμυνα κυρίως σε χαμηλό μπλοκ και κόντρα επιθέσεις. Ποντένσε και Φορτούνης στον πάγκο. 100% safe. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας μικρός θρίαμβος της επιλογής του, βρίσκοντας ένα γκολ στο φινάλε του από το πουθενά. Αυτές είναι οι στατικές φάσεις, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ο Αλεξανδρόπουλος εκμεταλλεύθηκε την αδυναμία απομάκρυνσης, σκόραρε με ωραίο τελείωμα και προς τιμήν του δεν το πανηγύρισε, σεβόμενος το παρελθόν του στον Παναθηναϊκό. Δεν το περιμέναμε η αλήθεια είναι να αντιδράσει έτσι, οπότε ένα συν παραπάνω από την συνειδητή αυτή απόφασή του.

Από την άλλη υπήρχε ένας Παναθηναϊκός που είχε την μπάλα, που έπαιρνε ρίσκα, που ανέβαζε και τους δέκα παίκτες στο μισό γήπεδο, που μοχθούσε για την άμεση επανάκτηση ψηλά. Μία ομάδα που η στάση της στον αγωνιστικό χώρο ''φώναζε'' πως η νίκη ήταν μονόδρομος. Έφτανε αυτό; Όχι. Κακές επιλογές, λάθη επιπολαιότητας, ακόμη πιο κακές αποφάσεις στις επιλογές έξω από την περιοχή, παίκτες σε κακό βράδυ.

Αϊτόρ, Μπερνάρντ, Τζούρισιτς μέχρι να χτυπήσει, ακόμη και ο Ιωαννίδης στο πρώτο ημίχρονο. Η μπάλα δεν περνούσε σωστά ανάμεσα στις γραμμές, από τα άκρα βγήκαν λίγα πράγματα και όσες φορές η μπάλα ήταν με καλές προϋποθέσεις στα τελευταία δεκαέξι μέτρα... error404. Ένα σουτ του Μπερνάρντ και ακόμη ένα του Ιωαννίδη.

Ο Τερίμ έκανε άμεση παρέμβαση στο ημίχρονο και ολοκλήρωσε τις τροποποιήσεις του στο 60'. 4-4-2, Ιωαννίδης-Σπόραρ μαζί, Βέρμπιτς αντί Αϊτόρ, Κώτσιρας στο 6 σε μία εξαιρετική εμφάνιση στη θέση αυτή, Βαγιαννίδης δεξιά. Ο Παναθηναϊκός και πάλι ήταν ακίνδυνος αλλά το είπαμε και πιο πάνω.

Αυτές είναι οι στατικές φάσεις. Μεγάλο ''εργαλείο'', ανάσα όταν βυθίζεσαι δημιουργικά. Ο Φωτάρας πήρε παραμάζωμα την άμυνα του Ολυμπιακού μετά την σούπερ εκτέλεση κόρνερ του Ντάνιελ Μαντσίνι που αυτή την εποχή δεν γίνεται να μένει στον πάγκο και το παιχνίδι ήρθε στο πιο δίκαιο αποτέλεσμα που θα μπορούσε να έχει σε εκείνο το σημείο.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να έχουν την ίδια αντιμετώπιση στο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός για την νίκη, ο Ολυμπιακός για το ''μην πάθουμε καμιά ζημιά, υπάρχει και ο επαναληπτικός''. Το Τριφύλλι έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ έστω και αργά.

Ο Ιωαννίδης έχασε ένα από αυτά που δεν χάνονται(έχει βάλει 16 φέτος, έχει δικαίωμα να αστοχήσει σε μία και δύο και τρεις τέτοιες φάσεις), ο Βέρμπιτς αντί να περάσει την μπάλα πάνω από τον Πασχαλάκη, την έστειλε πάνω του και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε στο 1-1.

Η ομάδα που ήταν καλύτερη και ήθελε την νίκη δεν έφτασε στο ζητούμενο και το σύνολο που έπαιξε για την ισοπαλία, πήρε αυτό που ήθελε, έχει τον επαναληπτικό στην έδρα της και είδε τον αντίπαλο στο 91' και στο 93' να χάνει κλασσικές ευκαιρίες. Οπότε λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, ο μόνος που μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα είναι σαφέστατα ο Ολυμπιακός.

Ο επαναληπτικός θα είναι μία εντελώς διαφορετική ιστορία αλλά μέχρι τότε αυτό που προέχει για τον Παναθηναϊκό είναι το ''διπλό'' το βράδυ της Κυριακής στη Νέα Φιλαδέλφεια, ίσως στο πιο σημαντικό παιχνίδι από τα τρία πρώτα ντέρμπι του μήνα της φωτιάς.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.