Αλεξανδρόπουλος - Ιωαννίδης: Το ντέρμπι των... πρώην

Ανδρέας Σουλάι
ΠΑΟ-ΟΣΦΠ

bet365

Το ντέρμπι των «αιωνίων» άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς εν όψει της ρεβάνς του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ωστόσο... κατάφερε να προσφέρει ένα story με πρωταγωνιστές τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο και τον Φώτη Ιωαννίδη που «πλήγωσαν» τις πρώην ομάδες τους.

Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι των «αιωνίων» στη Λεωφόρο ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν λίγο πριν από την ανάπαυλα με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο ο οποίος δεν πανηγύρισε το γκολ, σεβόμενος το παρελθόν του στον Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» που ανέβασαν την απόδοση τους στο δεύτερο μέρος κατάφεραν τελικά να βρουν το γκολ της ισοφάρισης με τον Φώτη Ιωαννίδη να κερδίζει τους πάντες στον αέρα και να διαμορφώνει το τελικό 1-1. Ένα ντέρμπι που μπορεί να μην είχε μεγάλες συγκινήσεις, ωστόσο ακόμα και έτσι είχε να προσφέρει μια ιστορία, από αυτές που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να δημιουργήσει.

Ο Αλεξανδρόπουλος που σεβάστηκε τα 12 «πράσινα» χρόνια

Αλεξανδρόπουλος

Δευτερόλεπτα πριν από την ανάπαυλα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ στη Λεωφόρο. Σκόρερ ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Ο Καρβάλιο εκτέλεσε το κόρνερ, η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα και ο Αλεξανδρόπουλος την έστειλε στα δίχτυα του Λοντίγκιν για το 1-0 του Ολυμπιακού. Ο χαφ των «ερυθρόλευκων» ωστόσο δεν πανηγύρισε το τέρμα του. Τα 12 χρόνια στον Παναθηναϊκό ήταν αρκετά για να «επιτρέψουν» στον 22χρονο μέσο να πανηγυρίσει το γκολ που πέτυχε μέσα στο πρώην «σπίτι» του.

«Είχα πει στον εαυτό μου να μην πανηγυρίσω, γιατί έχω περάσει χρόνια στην αντίπαλη ομάδα, κράτησα το συναίσθημά μου, τα κατάφερα», δήλωσε ο Αλεξανδρόπουλος μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Έλληνας χαφ μέτρησε συνολικά 77 συμμετοχές με το «τριφύλλι» στο στήθος, έχοντας 2 γκολ και 4 ασίστ μέχρι το 2022, όταν αποκτήθηκε από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας η οποία δαπάνησε κάτι παραπάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Ο Ιωαννίδης με το «ερυθρόλευκο» παρελθόν του

Ιωαννίδης

Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης και βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Φώτη Ιωαννίδη. Ο Έλληνας φορ νίκησε τους πάντες στον αέρα μετά την εκτέλεση κόρνερ του Μαντσίνι και έγραψε το τελικό 1-1 στο 65ο λεπτό. Μπορεί ο επιθετικός του Παναθηναϊκού να μην έχει αντίστοιχο παρελθόν με αυτό του Αλεξανδρόπουλου στον Παναθηναϊκό, ωστόσο ο 24χρονος έχει ένα «ερυθρόλευκο» backstory.

Ο Ιωαννίδης ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού στο Ρέντη, παίζοντας για τέσσερα χρόνια με τα «ερυθρόλευκα», έως και τα 14 του χρόνια. Το καλοκαίρι του 2014, ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού αποχώρησε από το Ρέντη και εντάχθηκε στον Ολυμπιακό Χαλκίδας, με τον πατέρα του Έλληνα φορ να παίζει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις. Η εξέλιξη του στον Λεβαδειακό τον οδήγησε τελικά στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα πριν αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν εξετάσει και είχαν ενδιαφερθεί έντονα για τον Ιωαννίδη, ο οποίος τελικά αποφάσισε να φορέσει τα πράσινα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα