Ο Καμαρά δεν έχει ξαναχτυπήσει πέναλτι: Οι επιδόσεις των τριών που έμεναν

Ο Καμαρά δεν έχει ξαναχτυπήσει πέναλτι: Οι επιδόσεις των τριών που έμεναν

Newsroom
Καμαρά

bet365

Ο Μαντί Καμαρά κλήθηκε να εκτελέσει πέναλτι για πρώτη φορά στην καριέρα του και τελικά αστόχησε. Ποιοι ήταν οι άλλοι τρεις ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που μπορούσαν να στήσουν την μπάλα στην άσπρη βούλα και τι επιδόσεις είχαν στο παρελθόν από τα έντεκα βήματα.

Μετά το 1-1 της Λεωφόρου οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έλυσαν τις διαφορές τους στο Καραϊσκάκης με τους «πράσινους» να παίρνουν την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου επικρατώντας με 6-7 στα πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια και παράταση).

Μοιραίος για τους «ερυθρόλευκους» αποδείχθηκε ο Μαντί Καμαρά ο οποίος αστόχησε στο 8ο πέναλτι του Ολυμπιακού, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει έτσι την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Αυτό για τον μέσο από τη Γουινέα ήταν το πρώτο πέναλτι που εκτέλεσε στην επαγγελματική του καριέρα. Ποτέ ξανά στο παρελθόν ο Μαντί Καμαρά δεν είχε βρεθεί αντιμέτωπος face-to-face με αντίπαλο τερματοφύλακα από την άσπρη βούλα. Αυτό έμελλε να συμβεί στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με τον Καμαρά ωστόσο να αστοχεί και να στέλνει την μπάλα πάνω από την εστία του Λοντίγκιν.

Ποιοι ήταν ωστόσο οι άλλοι διαθέσιμοι εκτελεστές που είχε ο Ολυμπιακός; Πέρα από τον Καμαρά, οι άλλοι που μπορούσαν να εκτελέσουν, ήταν οι Ιμπόρα, Ντόι και Πασχαλάκης. Ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν έχει εκτελέσει ποτέ στην καριέρα του πέναλτι. Το ίδιο ισχύει και για τον νεαρό κεντρικό αμυντικό ο οποίος δεν έχει χρειαστεί να αναλάβει κάποια εκτέλεση πέναλτι μέχρι στιγμής. Από την άλλη, ο Ιμπορά το έχει κάνει και μάλιστα τέσσερις φορές στο παρελθόν. Ο έμπειρος Ισπανός μέσος που πέρασε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά λόγω του τραυματισμού που υπέστη ο Μπιανκόν για να καλύψει το κενό του Γάλλου στόπερ.

Ιμπόρα

Παρότι είχε φρέσκα πόδια, ο Καρβαλιάλ επέλεξε να τον αφήσει πίσω στην ιεραρχία της διαδικασίας των πέναλτι. Συνολικά στην καριέρα του ο Ισπανός χαφ έχει χρειαστεί να εκτελέσει τέσσερα πέναλτι, με το ποσοστό του να φτάνει στο αξιοσημείωτο 75%, καθώς σε αυτές τις τέσσερις εκτελέσεις κατάφερε να ευστοχήσει στις τρεις.

Ο Ιμπόρα είχε εκτελέσει τρία πέναλτι ως ποδοσφαιριστής της Σεβίλλης και ένα ως ποδοσφαιριστής της Λεβάντε, έχοντας αστοχήσει μόνο σε ένα κόντρα στην Μπαρτσελόνα το 2016 για το ισπανικό Σούπερ Καπ.

Η διαδικασία των πέναλτι

1ο πέναλτι

Αϊτόρ: 0-1

Ροντινέι: 1-1

2ο πέναλτι

Πέρεθ: 1-2

Ζέλσον Μαρτίνς: 2-2

3ο πέναλτι

Αράο: 2-3

Γιόβετιτς: 3-3

4ο πέναλτι

Γεντβάι: 3-4

Ποντένσε: 4-4

5ο πέναλτι

Μλαντένοβιτς: 4-4 (απέκρουσε ο Πασχαλάκης)

Καρβάλιο: 4-4 (απέκρουσε ο Λοντίγκιν)

6ο πέναλτι

Κώτσιρας: 4-5

Βρουσάι: 5-5

7ο πέναλτι

Βαγιαννίδης: 5-6

Ορτέγκα: 6-6

8ο πέναλτι

Σένκεφελντ: 6-7

Καμαρά: 6-7 (έστειλε την μπάλα άουτ)

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα