Ο ΠΑΟΚ τη δουλειά του (ΙΙ)

Ο ΠΑΟΚ τη δουλειά του (ΙΙ)

Ο ΠΑΟΚ τη δουλειά του (ΙΙ)

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τη νέα «τεσσάρα» του Δικεφάλου που συνεχίζει την αγωνιστική του άνοδο σε σχέση με τους αντιπάλους του που δυσκολεύονται.

Την κατάσταση και το κλίμα που τώρα επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την είδαμε να έρχεται εδώ και ημέρες. Από τη μία ο ΠΑΟΚ που συνεχίζει να φτιάχνεται προσφέροντας και θέαμα και από την άλλη οι… κράμπες! Καλά πάει αυτό…

Η ομάδα του Λουτσέσκου συνεχίζει τη δουλειά της, παίζει μπαλάρα και κάνει κάθε… «ντόρτι» να μοιάζει αυτονόητο, με τον ασπρόμαυρο περίγυρο να έχει τελειώσει τα ποπ κορν, παρακολουθώντας τις παρατάσεις και τα πέναλτι των άλλων που προσπαθούν να μείνουν όρθιοι. Η πλάκα είναι ότι ακόμη και την Κυριακή μπορεί να έχουμε (σχεδόν) τα ίδια. Μέσα στη χιονόπτωση που έρχεται ο ΠΑΟΚ παίζει στο Βόλο (εύκολο δεν είναι τίποτα αλλά η ομάδα τα κάνει να φαίνονται έτσι) και οι άλλοι δοκιμάζονται με Ατρόμητο, Αστέρα και Άρη! Οι άλλοι που έπαιζαν 120 λεπτά συν μερικά ακόμη με τα πέναλτι και την ένταση-αγωνία. Και προσέξτε τι γίνεται: Παίζουν Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και επί 210 λεπτά ΔΕΝ καταφέρνουν να βάλουν γκολ σε ροή αγώνα! Με δυσκολία έβγαλαν 2-3 ποδοσφαιρικές φάσεις μέσα από συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Ναι! Βλέποντας τον ΠΑΟΚ έχουμε συνηθίσει σε άλλα ποδοσφαιρικά δεδομένα και αυτή η ποδοσφαιρική… ταλαιπωρία δεν αντέχεται.

Ξέρω… Ξέρω… Και ο ΠΑΟΚ σε αρκετά ντέρμπι, ήταν κακός. Αλήθεια είναι. Διαπιστώθηκε. Γράφτηκε. Υπερτονίστηκε (μετά την ΑΕΚ -καλώς- γράφτηκαν… παπάδες) και πλέον περιμένουμε πώς και πώς τα ΠΑΟΚ-ΠΑΟ, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός που έρχονται μέσα στις προσεχείς εβδομάδες. Είμαστε βέβαιοι για το ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει θεαματικά, περιμένουμε να δούμε και στη μάχη πώς θα ανταποκριθεί. Κατά πόσο δηλαδή αυτό το συνδυαστικό υπερθέαμα μπορεί να αποδώσει σε κάποια διαστήματα των ντέρμπι για να φέρει αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα έφερε στο Καραϊσκάκη.

Υπομονή… Θα δούμε το σύνολο του Λουτσέσκου και με τη νέα ομάδα του Τερίμ που κάνει… μαγικά και με τον Αλμέιδα που έχει κάνει… «πελάτη» τον Ρουμάνο, αλλά και με τον Ολυμπιακό που δεν είναι Οργανισμός ο οποίος θα τα παρατήσει έτσι εύκολα.

 

Χθες στις Σέρρες και σε κακό αγωνιστικό, χώρο οι γηπεδούχοι είχαν τις πρώτες φάσεις, αλλά σε τέτοια ματς οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν επηρεάζονται. Και γκολ να «έτρωγαν» θα έκαναν το παιχνίδι τους όπως καλά μας έχουν συνηθίσει. Το 0-2 έγινε γρήγορα και από εκεί και πέρα ήταν θέμα πόσο θα έφθανε το σκορ με το… 4 να παραμένει το αγαπημένο.

Ατομικά ο Κωνσταντέλιας «τράβηξε» λίγο παραπάνω κάποιες ενέργειες στο πρώτο μέρος, τα πλάγια μπακ βγήκαν και πάλι πολλές φορές σε θέση βολής, οι δύο αριστεροπόδαροι στόπερ έκαναν την αρχή σε φαινόμενο που θα ξαναδούμε, ο Μπράντον έχει μία περίοδο… «χασογκολίασης» ενώ ανυπομονούμε για τη διαχείριση του Μάρκος Αντόνιο που προσπαθεί να παίξει στο 10. Σπουδαίο ότι έχει γυρίσει δυνατός ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Μεταγραφικά και άλλα

paok_intime

Μεταγραφικά, όλες οι ενέργειες που έγιναν στην υπόθεση Λύρατζη και δεξιού μπακ, δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ έχει βρει τον ποιοτικό παίκτη που έψαχνε για να τον απογειώσει ως ομάδα. Έτσι είναι. Προέκυψε λύση, όπως πάντα γίνεται με παίκτες που θέλουν να φύγουν από την ομάδα στην οποία ανήκουν. Απλά στις 15-20-25 Ιανουαρίου δεν γίνεται να βρεις και… καλό και φθηνό και ποιοτικό και ενεργό, έτοιμο, διαθέσιμο να έρθει και άμεσα να κάνει τη διαφορά. Κάτι δεν θα έχει και θα το ψάξει μέσα από τον ΠΑΟΚ ΑΝ αποκτηθεί. Μακάρι γιατί έτσι όπως παίζει η ομάδα ένας ποιοτικός και σε αυτή τη θέση θα ανεβάσει πάρα πολύ την ομάδα.

* Είσαι ο αρχηγός μίας ομάδας και φθάνεις στα πέναλτι. Ρίχνει ο διαιτητής το νόμισμα και σου δίνεται η ευκαιρία να διαλέξεις σειρά εκτέλεσης και ρε συ Ροντινέι δίνεις στον άλλο την ευκαιρία να εκτελέσει πρώτος; Αυτά είναι βασικά μαθήματα για ομάδες βέβαια που ασχολούνται με κάθε λεπτομέρεια. Αυτοί προφανώς δεν έχουν συζητήσει ποτέ πόσο πιο βαριά είναι η μπάλα για εκείνον που εκτελεί δεύτερος, ειδικά δε αν ξεπεράσεις την πρώτη πεντάδα. Δηλαδή ποτέ κανείς δεν τους είπε επίσημα στατιστικά επιτυχίας και αποτυχίας για όσους ξεκινούν τη διαδικασία και για εκείνους που σουτάρουν δεύτεροι;

* Και τώρα Αλέξη μου καλά θα είναι να πάρει το κύπελλο ο ΠΑΟΚ, μην τυχόν ο τέταρτος μείνει εκτός Ευρώπης… Μετά τι λέμε στους «δικούς» σου που προς το παρόν κάνουν ότι ακούν προσεκτικά; Γιατί όταν υποτιμάς το ποδόσφαιρο και αναδεικνύεις τη… νομική, την επικοινωνία και όλες τις άλλες άσχετες επιστήμες, τότε θα έρθει η ώρα που η μπάλα θα σε τιμωρήσει με απίστευτο και ιστορικό τρόπο.

* Αυτό του Τερίμ… «τα κάνω όλα λίγο παράξενα και… καλά προχωρημένα, που εσείς δεν καταλαβαίνετε για να με αποθεώνετε αρχικά ως μάγο» γινόταν επί Αναστασιάδη πριν 25 χρόνια. Για 1-2-3 εβδομάδες πάντα. Γιατί στο τέλος επικρατεί πάντα και ΜΟΝΟ η ποδοσφαιρική λογική, η συνέπεια και το πλάνο και όχι η παραδοξολογία. Σε κάθε περίπτωση ο Τούρκος προπονητής έχει ξεκινήσει καλά, αντικαθιστώντας το πολύ επιτυχημένο Γιοβάνοβιτς μαζί με τη φιλοσοφία του.

* Για να καταλάβετε διαφορά: Η ΑΕΚ μπορεί να φέρει ως τέταρτο φορ τον Τσούμπερ και πέμπτο τον Φαν Φερτ, ενώ ο Παναθηναϊκός χθες τελείωσε με τον… Ακαϊντίν! Και γι αυτό η ΑΕΚ εξακολουθεί να είναι καλύτερη, απλά τώρα πρέπει να ασχοληθεί με τη διαιτησία (χωρίς να… μυξοκλαίει) για να δικαιολογήσει και τα επόμενα σφυρίγματα που θα πάρει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.