Το γκολ του Παναθηναϊκού ήταν ο ορισμός του build up: 9 παίκτες, 15 κατοχές και 26 επαφές σε 38 δευτερόλεπτα (vid)

Σωτήρης Μυκονίου
Σπόρα και Τσέριν στο γκολ με τον ΠΑΟΚ

bet365

Η ανάλυση του χθεσινού γκολ του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ που χάρισε την μεγάλη νίκη στους «πράσινους».

Ένα από τα κοινά χαρακτηριστικά της αγωνιστικής φιλοσοφίας (έστω και αν υπάρχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά) του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και του Φατίχ Τερίμ είναι το χτίσιμο της επιθέσεων από την άμυνα, ανεξαρτήτως αντιπάλους. Είτε αυτός κλείνεται πίσω, όπως γίνεται με τις μικρομεσαίες ομάδες στην Λεωφόρο, είτε πρεσάρει ψηλά, όπως έγινε χθες το βράδυ στην Τούμπα.

Το γκολ του Σπόραρ με το οποίο οι «πράσινοι» έφυγαν νικητές από τον πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, είναι ο ορισμός του build up που ήθελε τόσο ο πρώην τεχνικός του «τριφυλλιού», όσο και ο νυν, καθώς τα είχε όλα...

Η μπάλα άλλαξε 4 φορές πλευρα, την ακούμπησαν 9 διαφορετικοί παίκτες, υπήρξαν 15 κατοχές, με τους Γεντβάι και Παλάσιος να είναι οι μοναδικοί που δεν συμμετείχαν ενεργά στην επίτευξή του.

Χαρακτηριστικό του πόσο δουλεμένη ήταν η συγκεκριμένη φάση από την αρχή ως το τέλος της, είναι το γεγονός πως οι 9 παίκτες που ενεπλάκησαν σε αυτή, ακούμπησαν συνολικά 26 φορές την μπάλα. Αράο, Μλαντένοβιτς, Τσέριν (τακουνάκι), Σπόραρ, Ρούμπεν ακούμπησαν μία φορά (δεν υπολογίζεται ο Ντραγκόφσκι), με τον Μπακασέτα (3 κατοχές) να έχει εννέα επαφές, τον Μπερνάρ οκτώ (3 κατοχές) και τον Κώτσιρα (2 κατοχές) τρεις. Και όλα αυτά σε 38 δευτερόλεπτα, από τη στιγμή που η μπάλα έφυγε από τα πόδια του Ντραγκόφσκι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα