Άρης: Φραπάρ, κλάματα, υποκριτές και η επόμενη μέρα

Άρης: Φραπάρ, κλάματα, υποκριτές και η επόμενη μέρα

Άρης: Φραπάρ, κλάματα, υποκριτές και η επόμενη μέρα

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr όσα δεν είδε να αναφέρονται πουθενά αλλού.

Ο στόχος επετεύχθη. Ο Άρης δεν κατάφερε να πάρει το κύπελλο και ο Παναθηναικός κατάφερε να βγει στην Ευρώπη. Έγιναν φυσικά πράγματα και θαύματα για να συμβεί αυτό για ένα ακόμα παιχνίδι του Άρη στο κύπελλο. Πρώτιστα όμως υπήρξε ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος από την Φραπάρ και τον…συνταξιούχο βαρίστα της.

Πριν αναφερθώ στην Γαλλίδα ρέφερι και τον συνεργάτη της στα διαιτητικά «εγκλήματα» του τελικού, θα σημειώσω ότι όλος ο οργανισμός του Άρη ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Χωρίς πάθος, χωρίς να γυαλίζει το μάτι τους, με πολλές λάθος επιλογές, με πολλές αδυναμίες που βέβαια αρκετές από αυτές είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι δεν αντέδρασαν καθόλου ή αντέδρασαν λανθασμένα στα νέα δεδομένα που τέθηκαν στο γήπεδο από την γαλλίδα ρέφερι και τον συνεργάτη της στο VAR.
Δεν χρειάζεται να κάνω καμία μεγάλη ανάλυση. Στο τελευταίο παιχνίδι στο Βικελίδης ανάμεσα στις 2 ομάδες ο Παναθηναικός είχε παράπονα από τον Σκοπιανό ρέφερι για 2-3 φάουλ στο…κέντρο. Είδα και φωτογραφίες από το παιχνίδι και το συνδρομητικό σε διάφορα κείμενα. Διάβασα άρθρα επί άρθρων! Εγώ θα παραθέσω 2 φωτογραφίες από την μετάδοση του συνδρομητικού. Η μία δείχνει ξεκάθαρα ότι όχι μόνο δεν υπάρχει δεύτερη κίτρινη στον Νταρίντα, αλλά ούτε καν φάουλ. Η δεύτερη μας δείχνει στην χερούκλα του Αράο στο 92 για ποιο λόγο επιλέχθηκε ένας Varistas που είχε 6 χρόνια να διαιτητεύσει.

ΑΡΗΣ

ΑΡΗΣ

Δεν σχολιάζω την κάρτα στον Ζουλ ή την κόκκινη στον Μπερνάρ στο 89. Το ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ο Βαρούχας και ο Κουτσιαύτης συμφώνησαν ότι αδικήθηκε ο Άρης είναι τρανή απόδειξη. Εδώ θα πει κάποιος ότι βγήκε ο βετεράνος του ΠΑΟ και το είπε ο κ. Καρούλιας: «Αδικήθηκε ο Άρης». Φυσικά η αδιανόητη διαμόρφωση αποτελέσματος από την ελίτ Γαλλίδα δεν πήρε έκταση. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Ποιος θα δώσει έκταση όταν η πλειοψηφία των μίντια ανήκουν στον ιδιοκτήτη του αντιπάλου Παναθηναικού, τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ και τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού;

Η υποκρισία περισσεύει…

Αντιθέτως πήρε έκταση η…μπούκα του Καρυπίδη. Και ορθώς πήρε. Κακώς μπούκαρε, κακώς όρμηξε να διαμαρτυρηθεί στην ρέφερι και κανείς δεν πρέπει να αντιδρά έτσι ακόμα και αν νιώθει ότι του κλέβουν ότι έχτιζε όλη την χρονιά, ακόμα και αν του προκαλούν ζημιά εκατομμυριών ευρώ, ακόμα και αν καταστρέφουν τα όνειρα ενός ολόκληρου λαού.

Μα μια στιγμή. Υπήρχε η ίδια αντιμετώπιση από τα μέσα όταν ο Ιβάν Σαββίδης μπήκε με όπλο στην Τούμπα; Τότε η αγανάκτηση για το…κλεμένο πρωτάθλημα τον οδήγησε στην…επανάσταση. Τότε άκουγα στα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης ότι ήταν φωτομοντάζ το όπλο. Ότι έχει δίκιο αφού τον κλέβουν, πρέπει να αντιδράσει. Οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα στοχοποιούν τον Άρη, τότε λιβάνιζαν τον άνθρωπο που τα…βάζει με το Αθηναικό κατεστημένο. Μετά συμμάχησε αρχικά με την ΑΕΚ και τον Παναθηναικό και τώρα εξελίσεται ένας…έρωτας με τον Ολυμπιακό με ευχές για το πρωτάθλημα και τι άλλο άραγε στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ; Κατά τα άλλα; Αθήνα…τιμημένη ο ΠΑΟΚ δεν πεθαίνει!

Και ξαναλέω κατακριτέα και δεν πρέπει σε καμία περιπτώσεων να υπάρχει τέτοια αντίδραση από κανέναν παράγοντα. Αλλά η αντίδραση είναι κατακριτέα γιατί είναι γυναίκα διαιτητής και…έβαλε τα κλάματα όπως μας πληροφόρησαν; Τα χιλιάδες αρειανάκια που έβαλαν τα κλάματα γιατί η κα. Φραπάρ ήταν (αν)ίκανη να διαχειριστεί το…πανέξυπνο μπούλινγκ των παικτών του ΠΑΟ στην φάση του Νταρίντα ή την ντροπιαστική ενέργεια του Μπακασέτα ή πολύ περισσότερο το γεγονός ότι δεν σφυρίχτηκε στο 92 ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΠΕΝΑΛΤΙ, προφανώς δεν έχει καμία αξία. Σημασία έχει ότι ήταν γυναίκα ή ότι είναι διαιτητής; Έχω τρεις κόρες και προφανώς αν ο οποιοσδήποτε κινηθεί εναντίον τους, θα πέσω να τον φάω. Ξαναγράφω είναι λάθος και νομίζω το έχει αντιληφθεί και ο κ. Καρυπίδης, ωστόσο όταν στον τελικό ΠΑΟ-ΠΑΟΚ με το πέναλτι του Αίτορ διακόπηκε το παιχνίδι από έναν εκ των κορυφαίων ρέφερι λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων, το χαλάζι από πέτρες, μάρμαρα, φωτοβολίδες κτλ μπορείτε να μου πείτε πόσο…λιγότερο ρεζίλι έγινε το ελληνικό ποδόσφαιρο; Τότε ήταν απαράδεκτος ο Λαόθ και απλά έπεσαν και μισός τόνος πέτρες στο γήπεδο.

Επίσης όλοι οι υποκριτές που ζητάτε την τιμωρία του Άρη για μία λάθος 100%-ΑΛΛΑ ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ- μετά από την μεγαλύτερη ever κλοπή σε τελικό κυπέλλο, μπορείτε να μου γράψετε ποια ήταν η τιμωρία των 2 ομάδων; Μην κουράζεστε. Δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων που σε δεύτερο βαθμό έγιναν…τίποτα! Απλό πρόστιμο! Αν η…Φραπάρ ήταν ο Φραπάρ θα ήταν οκ το πέσιμο; Και αν όχι αυτό θα συνέβαινε γιατί δικαιούνται όλοι οι άλλοι…αγανακτισμένοι να ορμάνε, αλλά ο Άρης να κάθεται και να το απολαμβάνει;

Πάμε και στο ότι ο…Ροζέτι θα μας κόψει τους ξένους. Σοβαρά; Θα μας κόψει τον Σουηδοιρακινό; Την Φραπάρ; Τον Αζέρο Αγκάγιεφ ή τον Κουλμπάκοφ; Σας έχω νέα και είναι άσχημα που λέει και ένας φίλος μου. Οι ξένοι…κόπηκαν όταν σταμάτησαν να έρχονται οι πραγματικά καλοί ρέφερι και πλέον έρχονται varistas από την γειτονική Αλβανία, αλλά και αυτός που μπήκε στον τελικό έξι χρόνια μετά ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΩΝΑΞΕ ΣΤΟ VAR ΤΗΝ ΦΡΑΠΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΡΟΥΚΛΑ!!!

Κοιμήθηκε ο Άρης πριν και την ώρα του αγώνα…

Εδώ βέβαια θέλω να σημειώσω ότι κοιμήθηκε όλος ο οργανισμός του Άρη. Και πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα. Ανύπαρκτη κόκκινη σε Νταρίντα, χλιαρές διαμαρτυρίες όταν ο αντίπαλος την πήρε…καροτσάκι (εκεί το πέσιμο των παικτών του ΠΑΟ σε γυναίκα ρέφερι είναι…ευπρεπές). Χλιαρές και στα καπάκια που σε αφήνει με 9. Απευθειας κόκκινη του Μπερνάρ…χαμπάρι, στην πεναλντάρα λίγο ο Φαμπιανο και...ύπνος! Στο...κεφάλι του Αράο να χτυπούσε η μπάλα...παραμάζωμα έπρεπε να τους πάρετε όλους, αλλά αντίδραση καμία. Συγνώμη, αλλά σε βίαζαν και βιώνες το σύνδρομο της Στοκχόλμης!

Αγωνιστικά; Τρως γκολ στο 96 με 9 και χάνεις το κύπελλο. Προφανώς εκ του αποτελέσματος μπορείς να πεις στον Μάντζιο γιατί δεν έκανες αλλαγή τότε και τότε. Όλοι στέκονται στο διάστημα από το 51 ως το 65. Εγώ θα σταθώ, μετά την αποβολή του Ζουλ. Θα έβαζα Φεράρι, Βέλεθ κάποιον. Το γκολ όμως το τρως στο τελευταιο δευτερόλεπτο. Στα άλλα 20 λεπτά δεν έχει φάση ο ΠΑΟ και παίζεις με 9! ΔΩΣΕ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΘΑ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΑΥΤΑ; Ήρωες θα ήταν οι παίκτες, ψυχή και…μαεστρία Μάντζιου. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ. Και με βάση το αποτέλεσμα γίνεται η κριτική. Εγώ θα ευχηθώ στον Κόντη που μετά το ματς είδε ότι ο Παναθηναικός κυριάρχησε, θα ευχηθώ στον Μπέο που δεν είδε καμία αδικία εις βάρος του Άρη και σε όλους όσους ειρωνεύτηκαν τον Αρειανό που έκλαιγε το βράδυ του Σαββάτου από εδώ και στο εξής σε κάθε πτηχή της ζωής τους επαγγελματικής, προσωπικής να έχουν την αντιμετώπιση που έτυχε ο Άρης από την Φραπάρ. Κάθε λεπτό, κάθε ώρα, κάθε μέρα…

Ο Άρης και ο κάθε Άρης είναι ανίκανος σε τόσο σημαντικά παιχνίδια να ελέγχξει το…παιχνίδι. Θα χάνει γιατί πρέπει να χάσει από τον ισχυρότερο και πιο δυνατό. Ούτε ενώσεις έχει, ούτε κανάλια έχει, ούτε σάιτ έχει, ούτε πολιτική επιρροή έχει. ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΥ 54 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ.

Έτσι,λοιπόν, πήρε ο χειρότερος ΠΑΟ το παιχνίδι. ΧΩΡΙΣ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ 20 ΛΕΠΤΑ ΜΕ 9! Αν εσείς δεν ντρέπεστε με όλα αυτά, κανένα πρόβλημα. Να τιμωρηθεί ο Άρης και ο Σουλειμάνοφ για…απόπειρα βιοπραγίας ενώ στην κάμερα φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν την πλησιάζει καν (προφανώς ρίχνει μπινελίκια στα ρώσικα) και φυσικά μας έκανε ο Άρης ρεζίλι διεθνώς. Το ότι στην Γαλλία για την Φραπάρ γράφουν δέκα φορές χειρότερα είναι μάλλον γιατί Ελλάδα- Γαλλία…συμμαχία!

Εδώ μπορεί ο Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου στο Βικελίδης 5 χρόνια μετά να μιλάει ακόμα για το…κλεμένο, αλλά δεν δικαιούται να το κάνει ο Αρειανός την μέρα που το το κλέβουν και με τέτοιο τρόπο. Σε κάθε περίπτωση η πίκρα και η στεναχώρια είναι μεγάλη, αλλά και τα μηνύματα ξεκάθαρα.

Η επόμενη μέρα…

Σημασία πλέον έχει η επόμενη μέρα. Ο Άρης όπως σου έδειξε και η Φραπάρ αν δεν αλλάξει οικονομικό στάτους, πάνω από 5ος δεν μπορεί να πάει. Αναμένω εντός των ημερών τις κινήσεις της ιδιοκτησίας. Πολύ σύντομα. Ο Μάντζιος και πρέπει να μείνει και θεωρώ ότι κόντρα σε όσα αναληθή για μία ακόμα φορά ειπώθηκαν (μετά τα παραμύθια για Ντουρμισάι, Λάτσκοφ, Μαντσίνι, Πάλμα, Χρυσόπουλο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, ΟΑΚΑ) περί φυγής του, αύριο Πέμπτη θα συμφωνήσει να συνεχίσει.

Το ίδιο ισχύει και για τον Κουέστα. Θεωρώ ότι ο Μορόν θα…θυσιαστεί με πώληση έναντι αρκετών εκατομμυρίων για να αποκτήσει η ομάδα οικονομική ρευστότητα και να μειώσει την χασούρα από την μη ευρωπαική παρουσία, αλλά και την δεδομένη απογοήτευση μετά την απώλεια του κυπέλλου. Είναι εκτίμηση όμως και όχι γνώση και πάντα με τα τωρινά οικονομικά δεδομένα. Το σημαντικότερο όμως είναι να ξεκαθαρίσει το κατά πόσο υπήρξε, υπάρχει ή θα υπάρξει συμπαίκτης ή κάποια άλλη μορφή ενίσχυσης σε διοικητικό επίπεδο. Αν παλεύει μόνος του επίσης ν το πει και να το ξεκαθαρίσει.

Ο Άρης σίγουρα θέλει ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης με επάνδρωση σε διοικητικό συμβούλιο, υποδομές και στελεχειακό προσωπικό. Ο Καρυπίδης γνωρίζει που υστερεί σε η ΠΑΕ σε διοικητικό-στελεχειακό επίπεδο, ο Μάντζιος στην καθημερινότητα της ομάδας. Αναμένουμε τις λύσεις ώστε να πάμε στην συνέχεια σε ξεκαθάρισμα ρόστερ, παραμονές, μεταγραφές, προετοιμασία, φιλικά ( α, ρε Παλίκουτσα) κτλ ως το πρωτάθλημα στα μέσα Αυγούστου. Για την επόμενη μέρα, θα επανέλθω πολύ σύντομα γιατί πιστέψτε με θα με…αναγκάσουν οι εξελίξεις!

ΥΓ Η ΔΕΑΒ έσπευσε να καλέσει Καρυπίδη και Σουλειμάνοφ. Αλήθεια μία εβδομάδα μετά τι έγινε με τον παλίκαρο που κλωτσάει τους παίκτες του Άρη στην Πάτρα; Σε βίντεο τον έχετε, ο Προμηθέας ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΣΕ ΚΟΡΤ ΣΑΙΝΤ ΘΕΣΗ, σε πανελλήνια μετάδοση είδαμε την κλωτσιά, αλλά ακόμα το θέμα ερευνάται; Ποιος τελικά είναι ο κύριος αυτός και κανείς δεν το λέει; Έχει να κάνει με την ιδιότητά του; Τις απόψεις του; Την δύναμή του; Την περιουσία του; Την πολιτική ή κοινωνική του ταυτότητα; Ποιος, ποιος, ποιος…θέλω να ξέρω ποιος! Ή μήπως δεν πρέπει;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!