Κύπελλο Ελλάδος: Η Κηφισιά πήρε τη «σκυτάλη» από τον Ολυμπιακό και σημείωσε διψήφιο αριθμό γκολ (vid)

Κύπελλο Ελλάδος: Η Κηφισιά πήρε τη «σκυτάλη» από τον Ολυμπιακό και σημείωσε διψήφιο αριθμό γκολ (vid)

Newsroom
dasa

bet365

Η Κηφισιά βρήκε σήμερα 14 φορές δίχτυα και η αμέσως προηγούμενη ομάδα που πανηγύρισε διψήφιο αριθμό γκολ στο Κύπελλο ήταν ο Ολυμπιακός το 2001. Ο Απόλλων Σμύρνης κρατά το ρεκόρ διαφοράς τερμάτων στη διοργάνωση.

Με το εκκωφαντικό 14-0 επικράτησε σήμερα (7/9) στον Ταύρο η Κηφισιά του Διαγόρα Ραχών Ικαρίας και έτσι πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Παράλληλα η ομάδα των Βορείων Προαστίων της Αττικής «έγραψε» και ιστορία, καθώς σημείωσε ένα από τα μεγαλύτερα σκορ στην ιστορία του θεσμού.

Οπου στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται σε επίπεδο διαφοράς τερμάτων το 23-0 που νίκησε ο Απόλλων Σμύρνης τη Νέα Μελανδία τη σεζόν 1959/60, ενώ σε εκείνο των συνολικών γκολ βρίσκουμε το 24-2 του ΟΦΗ επί του Ολυμπιακού Ηρακλείου την περίοδο 1964/65.

Από εκεί και πέρα το 1970/71 προέκυψαν ακόμη δύο αποτελέσματα «μαμούθ», καθώς η Παναχαϊκή επικράτησε 22-0 του Αετού Ρίου Πάτρας και η ΑΕΚ 20-0 του ΑΟ Κηπούπολης.

Μάλιστα το προ ολίγου 14-0 είναι η 5η μεγαλύτερη διαφορά στο Κύπελλο, καθώς έπεται μόνο τον παραπάνω τεσσάρων αγώνων και «ισοφάρισε» το 14-0 που νίκησε ο Απόλλων Σμύρνης το ΑΟ Γαλάτσι το 1963/64.

Η τελευταία φορά που υπήρξε στη διοργάνωση διψήφια διαφορά γκολ ήταν τον Σεπτέμβριο του 2001, όταν ο Ολυμπιακός νίκησε 10-0 την Καλαμάτα στο ΟΑΚΑ.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα