Εθνικός - Αρης 0-1: Ο Νταρίντα τον γλίτωσε από μπελάδες (Vids)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Οι παίκτες του Αρη πανηγυρίζουν το γκολ εναντίον του Εθνικού

bet365

Με γκολ του Νταρίντα στο 31' ο Αρης που αγωνίστηκε με αρκετούς αναπληρωματικούς νίκησε 1-0 τον Εθνικό στο «Ελ Πάσο» και προκρίθηκε δύσκολα στους «16» του Κυπέλλου - Τρεις σπουδαίες ευκαιρίες οι Πειραιώτες που... αρνήθηκαν τα «δώρα» του Κουέστα.

Ο Άρης επικράτησε με 0-1 του Εθνικού στο «Ελ Πάσο» για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και πήρε την πρόκριση χάρη στο γκολ του Βλάντιμιρ Νταρίντα αλλά η γενικότερη εικόνα του ήταν τουλάχιστον προβληματική.

Στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού η ομάδα του Άκη Μάντζιου λειτούργησε με επιπολαιότητα, έκανε εύκολα το λάθος αλλά χάρη στο γκολ του Βλάντιμιρ Νταρίντα στο 31ο λεπτό βρήκε το γκολ και την πρόκριση στην επόμενη φάση καθώς για τον Εθνικό ο Σπύρος Γεωργούσης από τους καλύτερους αλλά και μοιραίος λόγω των δύο χαμένων τετ α τετ.

Ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε εκτεταμένο rotation στο αρχικό σχήμα καθώς έκανε οκτώ αλλαγές διατηρώντας όμως το 4-3-3 όπου ο Γιάννης Φετφατζίδης είχε ρόλο πίσω από τον προωθημένο Ζαμόρα ενώ οι Ντιαντί, Σαβέριο ήταν στα επιθετικά άκρα ενώ ο Ισπανός Χουάνκαρ έκανε ντεμπούτο στην αριστερή πτέρυγα της άμυνας. Η συνέπεια των αλλαγών φάνηκε από το χαμηλό επίπεδο συνοχής των «κίτρινων» καθώς είχαν δυσκολία στη διάσπαση της άμυνας. Τελικώς τη λύση έδωσε ο Βλάντιμιρ Νταρίντα στο 31ο λεπτό με κοντινή προβολή έπειτα από το σουτ του Ντιαντί και την κακή αντίδραση του Κούμπουλα. Νωρίτερα είχε ακυρωθεί γκολ του Εθνικού (25’) καθώς ο σκόρερ Γεωργούσης ήταν εκτεθειμένος. Στο 38’ ο φορ του γηπεδούχων έχασε μοναδική ευκαιρία μετά το λάθος του Κουέστα καθώς ο Ισπανός τελευταίος το διόρθωσε αποκρούοντας το πλασέ του Γεωργούση.

Λειτουργώντας με επιπολαιότητα και αφέλεια, ο Άρης έδωσε δικαιώματα στις αρχές του δεύτερου μέρους όπου και πάλι ο Γεωργούσης έφυγε στη πλάτη της άμυνας αλλά τον σταμάτησε ξανά ο Χουλιάν Κουέστα στο τετ α τετ (54’). Αυτή η αγωνιστική συμπεριφορά ανάγκασε τον Άκη Μάντζιο σε αλλαγές, περνώντας στο παιχνίδι τους Σίστο, Μανού Γκαρθία και Μόντσου. Το ίδιο έκανε δέκα λεπτά αργότερα και ο Βαγγέλης Χαντές ρίχνοντας και δεύτερο επιθετικό παιχνίδι. Στο 73’ ο Άρης είχε διπλή ευκαιρίες με τους Ζαμόρα, Σαβέριο για να «κλειδώσει» την πρόκριση.

Οι «κίτρινοι» είχαν κατοχή της μπάλας όχι όμως και τον τρόπο εύρεσης δεύτερου γκολ και παράλληλα ήταν επιρρεπείς στο λάθος μη έχοντας ισορροπία στο παιχνίδι τους.
Την κίτρινη κάρτα είδε ο Μαλάι (Εθνικός).


ΕΘΝΙΚΟΣ (Βαγγέλης Χαντές): Κούμπουλα, Χριστογιάννης (65’ Τσιμπόκας), Ζωγραφάκης, Τσατσαρής, Χατζηκυριάκος, Μαλάϊ, Σκεντεράι (65’ Παπαχρονόπουλος), Πολύζος, Γεωργούσης (71’ Μανδαμαδιώτης), Ερέρα (57’ Ποτουρίδης), Αντωνίου (65’ Νταούλιας).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Ροζ, Μπράμπετς, Χουάνκαρ (65’ Φρίντεκ), Ζουλ (56’ Μόντσου), Νταρίντα (88’ Σιφουέντες), Φετφατζίδης (56’ Μανού Γκαρθία), Ντιαντί (56’ Σίστο), Σαβέριο, Ζαμόρα

@Photo credits: INTIME, ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα