ΟΦΗ - Παναιτωλικός 2-1: Στους «16» με Νους και ανατροπή! (vids)

nous_intime.jpg

bet365

Ο Νους ήρθε από τον πάγκο, βρήκε δύο φορές δίχτυα και ο ΟΦΗ ανέτρεψε το εις βάρος του 0-1, το έκανε 2-1 και πήρε κόντρα στον Παναιτωλικό την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το «εισιτήριο» για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε σήμερα (25/9) ο ΟΦΗ, καθώς επικράτησε 2-1 του Παναιτωλικού στο «Γεντί Κουλέ» σε ένα ματς όπου ναι μεν βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά με κορυφαίο και σκόρερ τον Νους έφτασε στην ανατροπή.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Χριστογεώργος στο τέρμα, τους Μαρινάκη, Χριστόπουλο, Μπρεσάν, Αμπάντα στην άμυνα από τα δεξιά, τους Καραχάλιο, Κουτεντάκη, Μπάκιτς στον άξονα, τους Ριέρα, Αποστολάκη στα άκρα και τον Σαλσίδο στο «9».

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με τον Στεργιάκη κάτω από τα γκολπόστ, τους Μλάντεν, Σιέλη, Στάγιτς στα στόπερ, τον Μαυρία δεξιό μπακ-χαφ, τον Νικολάου αριστερό, τους Κουντούρη, Λουίς στα χαφ, τους Ρόα, Λαγιούντ στα άκρα και τον Μαϊντεβατς φορ.

Σετ παιχνίδι, Ρόα και Μαϊντεβατς βρέθηκαν ωραία για το 0-1

Οι δύο ομάδες άρχισαν με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή τους, έδειξαν διάθεση να παίξουν ανοικτά και η ανάπαυλα βρήκε τα «καναρίνια» μπροστά στο σκορ με 1-0. «Δράστης» του ήταν ο Μαϊντέβατς, όταν οι Αγρινιώτες βγήκαν στο 18’ στο τρανζίσιον, ο Ρόα έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και την κατάλληλη στιγμή έπαιξε για τον Σέρβο φορ που πάτησε στο «κουτί», απέφυγε τον πορτιέρε Χριστογεώργο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου μισού οι Κρητικοί διατηρούσαν την κατοχή («έκλεισε» στο 45’+2’ στα επίπεδα του 62%-38% υπέρ τους) και τα «καναρίνια» αναζητούσαν την κόντρα, όμως ευρύτερα δεν υπήρξαν ουσιαστικές περαιτέρω φάσεις, κάτι που αποτυπώνεται από τις τελικές που ήταν 3-2 για τον ΟΦΗ (βρήκε ένα καλό σουτ με τον Ριέρα και μία κεφαλιά του Μπρεσάν σε στατικό, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και με τον Κουντούρη σε ένα χρονικό σημείο που ο αγώνας δεν είχε σκορ).

Νους και Σενγκέλια άλλαξαν την εικόνα του ΟΦΗ, το 1-1 ο Αργεντινός

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό οι γηπεδούχοι θέλησαν να διαφοροποιήσουν την εικόνα τους και προχώρησαν σε τρεις αλλαγές, καθώς πέρασαν οι Νους, Σενγκέλια, Μπαϊνοβιτς.Η παρουσία των δύο πρώτων στα «φτερά» έδωσε άλλον αέρα στους Κρητικούς που πήραν τα ηνία.

Ιδιαίτερα ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έδειχνε ιδιαίτερα δραστήριος, οι του ΟΦΗ απειλούσαν (σ.σ.πλέον χαρακτηριστική ήταν η φάση του 57’ με «πρωταγωνιστή» τον Μπάκιτς) και τελικά ισοφάρισαν στο 59’ με τον Νους, όταν σε εξέλιξη στατικού ο Σενγκέλια «γέμισε», ο Μπρεσάν πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο 23χρονος μεσοεπιθετικός σκόραρε από κοντά.

«Τρελός» ρυθμός, το 2-1 ξανά ο Νους

Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο ημίωρο, όπου η αναμέτρηση απέκτησε «τρελό» ρυθμό, ίσως και ελέω των λαθών που γίνονταν. Οι ομάδες ήθελαν να παίξουν γρήγορα όμως αρκετές φορές «πουλούσαν» την μπάλα, κυρίως τα «καναρίνια», κάτι που επέτρεπε στον αντίπαλό τους να βρει κενούς χώρους.

Ο Λουίς «φλέρταρε» με το 1-2 στο 63’, λίγο αργότερα (στο 69’) ακυρώθηκε γκολ του Μπρεσάν για οφ-σάιντ του Χριστόπουλου και τελικά οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ανατροπή με τον κορυφαίο τους Νους, όταν ο Αργεντινός εκμεταλλεύτηκε στο 71’ ωραία σέντρα του Μπάκιτς και με καρφωτή κεφαλιά, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Στεργιάκη.

Φουλ επίθεση ο Παναιτωλικός, ο Μπουζούκης «άγγιξε» την ισοφάριση

Μετά το 2-1 και με γνώμονα πως πλησιάζαμε στο φινάλε της αναμέτρησης ο Παναιτωλικός δεν είχε άλλη επιλογή από το να βγει όλος μπροστά.

Μάλιστα από το 75’ και μετά τις μαζικές αλλαγές που έκανε «γύρισε» το σύστημά του σε τετράδα στην άμυνα και δύο φορ και βγήκε όλος μπροστά. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους έβαλαν τη λέξη «διαχείριση» στο…λεξιλόγιό τους και πλην μίας καλής στιγμής με τον Ντίαζ στο 87’, δεν απειλήθηκαν άλλη φορά ουσιαστικά στην κανονική διάρκεια του ματς, παρότι η αναμέτρηση κυλούσε στο δικό τους μισό.

Ετσι εισήλθαμε στις καθυστερήσεις όπου τα «καναρίνια» άγγιξαν την ισοφάριση (σ.σ. το ζευγάρι θα οδηγούνταν στην παράταση) στην τελευταία φάση του αγώνα, όταν αρχικά το σουτ του Μπουζούκη στο 90’+5’΄κόντραρε και πέρασε εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι των Κρητικών και στην εκτέλεση του κόρνερ ο Μλάντεν πήρε την κεφαλιά όμως επίσης δεν βρήκε εστία και πέρασε άουτ.

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Μαρινάκης, Μπρεσάν, Χριστόπουλος, Αποστολάκης (46΄Νους), Καραχάλιος (46΄Μπαϊνοβιτς), Μπάκιτς (76΄Χατζηθεοδωρίδης), Κουτεντάκης, Ριέρα (46΄Σενγκέλια), Αμπάντα, Σαλσέδο (85΄Γιουνγκ).

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Στεργιάκης, Μλάντεν, Στάγιτς, Κοντούρης (57΄Λιάβας), Σιέλης (75΄Μπουζούκης), Νικολάου, Μαυρίας, Λουίς Μιγκέλ, Λαχούντ (65΄Πέρεζ), Ρόα (75΄Ντίαζ), Μαϊντέβατς (75΄Λομόνακο).

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα