Κηφισιά: Τέταρτη διαδοχική πρόκριση στους «16», τρίτη κόντρα σε ομάδα Superleague

Κηφισιά: Τέταρτη διαδοχική πρόκριση στους «16», τρίτη κόντρα σε ομάδα Superleague

Βασίλης Μπαλατσός
Κηφισιά

bet365

Η Κηφισιά με τη νίκη της επί της Λαμίας στο «Ζηρίνειο» έφτασε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας για τέταρτη διαδοχική χρονιά, ενώ πανηγύρισε τρίτη πρόκριση κόντρα σε ομάδα της Stoiximan Superleague.

Η Κηφισιά μπορεί να μην κατάφερε στην παρθενική της χρονιά στη Stoiximan Superleague να παραμείνει στην κατηγορία, όμως ήδη έχει γυρίσει σελίδα και έχει θέσει ως στόχο την άμεση επάνοδο. Το κλαμπ των Βορείων Προαστίων είναι εκ των αδιαμφισβήτητων φαβορί του Νοτίου Ομίλου της Superleague 2 και όπως απέδειξε κόντρα στη Λαμία έχει την ποιότητα να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική κόντρα σε ομάδα που αγωνίζεται στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το σύνολο του Σεμπάστιαν Λέτο ήταν ανώτερο από την ομάδα του Μαρίνου Σατσιά, καθώς πριν την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάναλη είχε τρεις καλές ευκαιρίες, πάντα με πρωταγωνιστή τον αρχηγό της (o οποίος έχει ήδη 7 γκολ σε τέσσερις εμφανίσεις), ενώ το πιο σημαντικό είναι πως επί της ουσίας δεν απειλήθηκε, με εξαίρεση την κεφαλιά του Γκουίντο στην τελευταία φάση. Η Κηφισιά με τη νίκη της με 1-0 προκρίθηκε στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας για τέταρτη διαδοχική σεζόν.

Ο σύλλογος των Βορείων Προαστίων ανέβηκε στις επαγγελματίες κατηγορίες για πρώτη φορά στην ιστορία του το 2021 και έκτοτε κάθε χρόνο έχει καταφέρει να φτάσει στην 4η φάση του θεσμού. Το πιο αξιοσημείωτο είναι πως τρεις από αυτές τις προκρίσεις της έχει κάνει ως ομάδα της Superleague 2 κόντρα σε αντίπαλο που αγωνιζόταν στη Superleague 1.

Στις 3 Νοεμβρίου του 2021 η Κηφισιά επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0 στην Καισαριανή, με «λυτρωτή» τον Καλλέργη, σε μια νίκη που θεωρείται ιστορική για το κλαμπ, ούσα η παρθενική της κόντρα σε ομάδα της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, λίγους μόλις μήνες μετά τη σύσταση της ΠΑΕ.

Ένα χρόνο αργότερα, στις 20 Οκτωβρίου του 2022, τη σεζόν της μεγάλης ανόδου στη Stoiximan Superleague, η ομάδα των Βορείων Προαστίων έκανε μια από τις μεγάλες εκπλήξεις του θεσμού, καθώς απέκλεισε τον ΟΦΗ, τον οποίο υπέταξε με 1-0 στο «Μιχάλης Κρητικόπουλος» με σκόρερ τον Κουιρουκίδη.

Θυμίζουμε πως την περασμένη σεζόν η «Σουπερλιγκάτη» Κηφισιά έφτασε πολύ πιο εύκολα στους «16», καθώς νίκησε με 2-0 τον Αχαρναϊκό και στον επόμενο γύρο αποκλείστηκε από τον ΟΦΗ, που πήρε μια άτυπη «ρεβάνς» (3-1 στο Ηράκλειο, 1-1 στην Καισαριανή). Για την ιστορία και τις δυο φορές που η ομάδα της Αττικής έφτασε στην 5η φάση του Κυπέλλου με προκρίσεις κόντρα σε ομάδες της Stoiximan Superleague αποκλείστηκε στον επόμενο γύρο από την AEK.

Οι προκρίσεις της Κηφισιάς ως ομάδα της Super League 2 στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας:

  • 2021/22: Κηφισιά - Απόλλων Σμύρνης 1-0 (89' Καλλέργης)
  • 2022/23: Κηφισιά - ΟΦΗ 1-0 (64' Κουιρουκίδης)
  • 2024/25: Κηφισιά - Λαμία 1-0 (80' Μάναλης)

«Ποντάρει» στο βάθος

Φυσικά και η Λαμία κατέβηκε με ροτέισον στο «Ζηρίνειο», καθώς έχει μπροστά της ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό στο «Αθανάσιος Διάκος» για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Superleague (30/9, 20:00), όμως και η Κηφισιά από την πλευρά της αγωνίστηκε με αλλαγές και αγωνιστικά προβλήματα.

Ο Σεμπάστιαν Λέτο έδωσε «ανάσες» στους δυο βασικούς του ακραίους μπακ, Σιμόν - Ρότσα και έβαλε στη θέση τους Σιλά - Σμπώκο, άφησε στον πάγκο τον αρχηγό Μποτία και επέλεξε τον Μαζουλουξή, ο Παυλάκης που δεν είναι βασικός ξεκίνησε στα χαφ, ενώ ο Χόρχε Ντίας έμεινε εκτός για να ξεκουραστεί, καθώς μπήκε αργά στην προετοιμασία. Ακόμα και ο Τεττέι που ήρθε από τον πάγκο και έκανε τη διαφορά, καθώς κέρδισε το πέναλτι από τον Αθανασακόπουλο και την αποβολή του Ράτον έκανε την πρώτη του εμφάνιση μετά από 1,5 μήνα προερχόμενος από τραυματισμό.

Όλα αυτά χωρίς να υπολογίσουμε πως ο Αργεντινός τεχνικός έχασε πριν καν αρχίσει η σεζόν τους μεσοεπιθετικούς Λούκας Νεκούλ και Χαβιέ Μεντόσα που υπολογιζόντουσαν για βασικοί. Για να καλύψει το κενό των δυο Αργεντινών η Κηφισιά προχώρησε στην απόκτηση του έμπειρου Ισπανού Πόμπο Εσκομπάρ, ο οποίος ακόμα είναι ανέτοιμος.

Η Κηφισιά φέτος έχει ένα εμφανώς (πιο) γεμάτο ρόστερ, ώστε να μην είναι ιδιαίτερα εμφανής ανάμεσα σε βασικούς και αναπληρωματικούς. Σε αυτό το πλαίσιο το κλαμπ των Βορείων Προαστίων προχώρησε σε (σχεδόν) πλήρη ανοικοδόμηση του ρόστερ, κάνοντας 20 μεταγραφές, ενώ από την ομάδα της περασμένης σεζόν συνεχίζουν μόνο έξι ποδοσφαιριστές.

Ο αθηναϊκός σύλλογος επένδυσέ αυτή τη σεζόν στο βάθος του ρόστερ, το οποίο αναμένεται να είναι το βασικό «όπλο» στον σκληρό και ιδιαίτερα απαιτητικό μαραθώνιο του Νοτίου Ομίλου της Superleague 2, στον οποίο στοχεύει να κόψει πρώτη το νήμα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα