Παναθηναϊκός: Έμπλεξε γιατί πιστεύει πως θα νικά πάντα χωρίς να παίζει!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Έμπλεξε γιατί πιστεύει πως θα νικά πάντα χωρίς να παίζει!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το μάθημα που πήρε ο Παναθηναϊκός από τον υπέροχο ΠΑΣ του Γιαννίκη στο Αγρίνιο, την ακατανόητη διαχείριση του ματς από τον Λάζλο Μπόλονι και την βελτίωση που πρέπει να παρουσιάσει στο Τριφύλλι.

Ήταν μαθηματικά βέβαιο πως κάποια στιγμή θα συνέβαινε κι αυτό. Όποιος μπορεί, θέλει και βλέπει το ποδόσφαιρο όπως είναι και όχι με... χαζοχαρούμενη διάθεση, θα μπορούσε να καταλάβει πως κάποια στιγμή και με τον τρόπο που παίζει ο Παναθηναϊκός, θα ερχόταν και η ήττα μέσα στο 2021. Οι πιθανότητες θα αυξάνονταν.

Για αυτό σε βαθμό υπερβολής σε τούτη την γωνιά φωνάζουμε εδώ και καιρό, όπως και οι αρκετοί παίκτες της ομάδας με πιο πρόσφατο τον Μαουρίσιο, πως η εικόνα θα πρέπει να βελτιωθεί άμεσα, κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι. Κάποιοι το βλέπουν ως πόλεμο αλλά δεν υπάρχει πιο τίμιο πράγμα στον κόσμο του ποδοσφαίρου από το να επισημαίνεις τα στραβά μετά από νίκες και να μην βαράς το ντέφι του πανηγυριού. Να εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε.

Τι διαφορετικό, λοιπόν, είχε η αποψινή εικόνα του ματς σε σχέση με όσα βλέπουμε από τον Παναθηναϊκό το τελευταίο δίμηνο; Copy-paste είναι τα ματς. Απλά σήμερα βρέθηκε μία ομάδα να τιμωρήσει την νοοτροπία του Τριφυλλιού και να του υπενθυμίσει πως υπάρχει και άλλος δρόμος, πιο safe για να παίρνεις τα παιχνίδια.

 

Το μάθημα, λοιπόν, ήρθε στο χειρότερο δυνατό παιχνίδι, σε ματς όπου κρίνονται κάποιες από τις πιθανότητες της ομάδας να διεκδικήσει έναν τίτλο. Το Τριφύλλι έμπλεξε ενόψει της ρεβάνς γιατί πολύ απλά η τεχνική του ηγεσία, πίστεψε και πιστεύει πως μπορεί να νικάει σε κάθε αγώνα, χωρίς να παίζει το παραμικρό ποδόσφαιρο, με το να φτιάχνει δυό-τρεις ευκαιρίες και στην συνέχεια να κλείνεται πίσω αν προηγηθεί και να μην μπορεί να βγει από την περιοχή για να τελειώσει το παιχνίδι στον ανοιχτό χώρο.

Και πως να το κάνει, όταν πολύ απλά δεν έχει μάθει να το κάνει, δεν το έχει δουλέψει, δεν έχει εκπαιδευθεί πάνω σε αυτή την συνθήκη του παιχνιδιού.

Ο Παναθηναϊκός και το επιθετικό transition μπορεί να συναντηθούν... μόνο κατά τύχη, όπως έγινε για παράδειγμα στον Βόλο. Όπως και με το συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Όμως όλα αυτά, δικαιολογημένα ως ένα βαθμό, μπαίνουν τόσο καιρό κάτω από το χαλάκι του τρομερού σερί που τρέχει η ομάδα στο πρωτάθλημα.

Όταν σε κάθε παιχνίδι η ανασταλτική σου λειτουργία παραχωρεί αρκετές καλές φάσεις για γκολ στον αντίπαλο(όπως έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό ο Διούδης είναι ο xFactor στα τρία γκολ παθητικό στα τελευταία δέκα ματς πρωταθλήματος) κάποια στιγμή η μπάλα θα κάνει το χατίρι και του αντιπάλου. Καλό είναι το παθητικό ως νούμερο(3) μέσα στο 2021, αλλά να βλέπουμε λίγο και πως έχει προκύψει, για να μην ξεχνάμε και αυτά που ξέρουμε...

Το κανονικό ποδόσφαιρο του Γιαννίκη

Ο Παναθηναϊκός βρήκε αυτό που πάντα είναι το ιδανικό σενάριο σε αυτά τα παιχνίδια. Το γρήγορο γκολ. Μόλις στα 66 δευτερόλεπτα. Στο πρώτο πάτημα μέσα στην αντίπαλη περιοχή.Όπως το συνηθίζει. Και τι έκανε μετά; Απέναντι σε μία ομάδα που πίεζε ψηλά, έπαιρνε ρίσκα, άφηνε χώρους, το σύνολο του Μπόλονι γύρισε μαζικά πίσω, δεχόταν την μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, μέχρι να ισοφαριστεί τελικά από τον Παμλίδη. Με εξαίρεση το τέταρτο (30’-45’), το Τριφύλλι δεν παρουσιάστηκε ποτέ ξανά στο γήπεδο.

Ο ΠΑΣ ήταν εξαιρετικός. Μπράβο στον προπονητή του, τον Αργυρή Γιαννίκη, που βρίσκει το θάρρος σε μία μικρομεσαία ομάδα της Λίγκας, να παρουσιάζει αυτό το στιλ παιχνιδιού πάνω στο χορτάρι. Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και ειδικά από το 50᾽μέχρι το 75᾽, οι Γιαννιώτες παρουσίασαν υψηλού επιπέδου λειτουργίες σε όλες τις εκφάνσεις του παιχνιδιού , κυριάρχησαν πάνω στο χορτάρι και έπνιξαν τον Παναθηναϊκό με τέλειο passing game, συνδυασμούς, αυτοματισμούς, πίεση ψηλά με μεγάλη ένταση, κανονικό ποδόσφαιρο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα δίκαιο.

Εννιά αλλαγές στην ενδεκάδα, καμία βοήθεια στο κρίσιμο σημείο!

Η κλήρωση τα έχει φέρε έτσι φέτος στον Παναθηναϊκό, ώστε με μία και μόνο υπέρβαση στον ημιτελικό, να μπορέσει να φτάσει στον τελικό, αν φυσικά αποκλείσει τον ΠΑΣ. Να διεκδικήσει ένα τρόπαιο μετά από επτά ολόκληρα χρόνια. Σε ένα παιχνίδι, λοιπόν, που θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως τελικός, το Τριφύλλι κατέβηκε με ενδεκάδα που άλλαξε κατά τα 9/11 σε σχέση με το ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στον Ολυμπιακό και ενώ το επόμενο παιχνίδι δεν είναι Κυριακή αλλά Δευτέρα με τον Παναιτωλικό.

Μάλιστα, οι πράσινοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με τους: Ξενόπουλο, Χατζηθεοδωρίδη, Πούγγουρα, Σένκεφελντ, Τζαβίδα(πρώτη φορά έπαιξε ως δεξιός μπακ), Νιάς, Αθανασακόπουλο, Καμπετσή, Νγκμπακοτό, Καρλίτος, Βιγιαφάνιες. Αν γινόταν καμία... πλάκα στο 93᾽όταν ο Σένκεφελντ πρόλαβε τον Νάουμετς που έκανε παρέλαση μέχρι την μικρή περιοχή, θα έψαχνε να βρει ο Παναθηναϊκός από που του ήρθε!

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ο Μπόλονι... ξέχασε να βοηθήσει την ομάδα του όταν ο ΠΑΣ έκανε ότι ήθελε πάνω στο χορτάρι και προχώρησε σε τριπλή αλλαγή στο 70᾽, όταν οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν φέρει τούμπα το παιχνίδι! Διαχείριση της κατάστασης το λιγότερο κάτω του μετρίου...

Αν αλλάξει θα περάσει

Ο Παναθηναϊκός πήρε σήμερα ένα μάθημα στο Αγρίνιο. Αν θα μάθει από αυτό, αν θα καταλάβει, θα το μάθουμε στα επόμενα παιχνίδια. Το γκολ του Μακέντα είναι... χρυσός ενόψει της ρεβάνς στην Λεωφόρο. Οι πράσινοι για να περάσουν, όμως, θα πρέπει να βελτιωθούν, θα πρέπει να βρουν και εναλλακτικούς τρόπους να φτάνουν στην νίκη πέρα από το... κλασσικό πλέον ᾽᾽βάζουμε ένα γκολ και μετά όλοι πίσω᾽᾽. Το ίδιο ισχύει και για την τετράδα και την έξοδο στην Ευρώπη. Τόσο απλά είναι τα πράγματα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.