Κύπελλο Γερμανίας: Αποκλεισμός σοκ για Φράιμπουργκ, προκρίθηκαν Ντόρτμουντ και Λεβερκούζεν

Νίκος Κικίδης
Φράιμπουργκ

bet365

Θύμα έκπληξης έπεσε η Φράιμπουργκ, η οποία ηττήθηκε με 3-1 από την Πάντερμπορν της δεύτερης κατηγορίας και έμεινε εκτός Κυπέλλου. Προκρίθηκαν στους «16» Ντόρτμουντ και Λεβερκούζεν.

Ανέκαθεν το Κύπελλο θεωρούνταν ως ο θεσμός των εκπλήξεων και κάθε χρόνο φροντίζει να δικαιολογεί τον τίτλο του. Θύμα του αυτή τη φορά στη φάση των «32» η Φράιμπουργκ, η οποία γνώρισε αποκλεισμό σοκ από την Πάντερμπορν της δεύτερης κατηγορίας (1-3) και έμεινε από νωρίς εκτός συνέχειας.

Οι φιλοξενούμενοι έχτισαν βάσεις πρόκρισης από το πρώτο μέρος και αιφνιδίασαν την αντίπαλο του Ολυμπιακού με γκολ των Μπιλμπίζα (4΄) και Μουσλίζα (33΄). Σαν με άφτανε αυτό ο εφιάλτης για τη Φράιμπουργκ συνεχίστηκε και στο β΄μέρος, με τον Μπιλμπίζα με το δεύτερο προσωπικό τέρμα για το 3-0 (56΄).

Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής με τον Έγκεσταϊν.

Προκρίθηκαν στους «16» Ντόρτμουντ και Λεβερκούζεν

Το εισιτήριο για τους «16» κλείδωσε η Ντόρτμουντ, η οποία επικράτησε δύσκολα με 1-0 της Χόφενχαϊμ στη Βεστφαλία. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Μάρκο Ρόις στο 43΄, με τους φιλοξενούμενους να ολοκληρώνουν το ματς με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Καμπάκ στις καθυστερήσεις.

Μαζί της στην επόμενη φάση θα βρεθεί και η Λεβερκούζεν, η οποία επιβλήθηκε πολύ πιο δύσκολα επί της Σαντχάζουεν απ΄ότι μαρτυρά το τελικό 5-2. Η ομάδα της τρίτης κατηγορίας για 85 λεπτά κοιτούσε στα μάτια το σύνολο του Τσάμπι Αλόνσο, με το 2-2 να παραμένει μέχρι τα τελευταία λεπτά. Στο 85΄ωστόσο ο Χλόζεκ έλυσε τον γόρδιο δεσμό για τις Ασπιρίνες που καθάρισαν την υπόθεση πρόκριση με δυο γκολ του Αντλί στα εναπομείναντα λεπτά.

Αποτελέσματα

Σαντχάουζεν - Λεβερκούζεν 2-4
Φράιμπουργκ - Πάντερμπορν 1-3
Ντόρτμουντ - Χόφενχαϊμ 1-0

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Τελευταία Νέα