Μίλαν - Κάλιαρι 4-1: Δια περιπάτου στα προημιτελικά του Coppa Italia

Βασίλης Μπαλατσός
Γιόβιτς

bet365

Η Μίλαν παρά το εκτεταμένο ροτέισον του Στέφανο Πιόλι υπέταξε με ευκολία την Κάλιαρι στο «Σαν Σίρο» με 4-1 και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Coppa Italia. Δυο γκολ ο Γιόβιτς και ισάριθμες ασίστ ο Ερναντέζ.

Με... σβηστές τις μηχανές η Μίλαν πήρε την πρόκριση στους «8» του Coppa Italia. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι κατέβηκε με 9/11 αλλαγές στην αρχική της σύνθεση, όμως χωρίς καν να ιδρώσει υπέταξε την Κάλιαρι στο «Σαν Σίρο» με 4-1. Με τον νικητή του Αταλάντα - Σασουόλο στα προημιτελικά οι Ροσονέρι. Βασικός για την ομάδα της Σαρδηνίας ο διεθνής Έλληνας κεντρικός αμυντικός, Παντελής Χατζηδιάκος.

Στο 29' ο Τεό Ερναντέζ έβγαλε φανταστική βαθιά μπαλιά, ο Λούκα Γιόβιτς κατέβασε με το δεξί και με σουτ με το αριστερό άνοιξε το σκορ. Στο 42' οι Μιλανέζοι πήραν «αέρα» δυο γκολ με τους ίδιους ποδοσφαιριστές. Ο Γάλλος αριστερός μπακ κουβάλησε την μπάλα από τα αριστερά, άνοιξε την μπάλα στον Σέρβο σέντερ φορ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με διαγώνιο σουτ, με τον κίπερ Ραντούνοβιτς να φέρει σοβαρή ευθύνη στο γκολ.

Στο 50ο λεπτό οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς. Μετά από αδράνεια η μπάλα «κόλλησε» στην περιοχή της Κάλιαρι, ο Τσάκα Τραορέ τελείωσε τη φάση, ενώ έπεφτε, ο κίπερ των φιλοξενούμενων είχε πάλι κακή αντίδραση και ο 19χρονος εξτρέμ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Μίλαν στο ντεμπούτο του ως βασικός με την πρώτη ομάδα και μόλις στην τρίτη του συμμετοχή γενικότερα. Στο 88' ο Άτσι μείωσε το σκορ με δυνατό συρτό σουτ αρκετά μέτρα μακριά από την περιοχή και στο 90+2' o Λεάο έκανε το τελικό 4-0 με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Φάση των «16»

Προημιτελικά (09-11/01)

  1. Μπολόνια - Φιορεντίνα
  2. Αταλάντα - Μίλαν
  3. Λάτσιο - Ρόμα / Κρεμονέζε
  4. Γιουβέντους / Σαλερνιτάνα - Φροζινόνε

Ημιτελικά (03-04/04)

Πρώτα ματς

  • Νικητής ζευγαριού 1 - Νικητής ζευγαριού 2
  • Νικητής ζευγαριού 3 - Νικητής ζευγαριού 4

Ρεβάνς (24-25/04)

  • Νικητής ζευγαριού 2 - Νικητής ζευγαριού 1
  • Νικητής ζευγαριού 4 - Νικητής ζευγαριού 3

Ο τελικός θα διεξαχθεί στο «Ολίμπικο» της Ρώμης στις 15 Μαΐου.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΤΑΛΙΑΣ Τελευταία Νέα