Οθέλλος Αθηαίνου - Απόλλων Λεμεσού 0-4: Σε ρυθμούς προπόνησης και άνετη πρόκριση για τους «Λεμεσιανούς»

Σαν μια τυπική διαδικασία έμοιασε η αναμέτρηση του Οθέλλου με τον Απόλλωνα, καθώς η Λεμεσιανή ομάδα με ένα γκολ στο Α' ημίχρονο και 2 γκολ μέχρι το 60', και ένα στις καθυστερήσεις καθάρισε με «τεσσάρα» και πήρε την πρόκριση για την Β' φάση του Κυπέλλου.

Ο Οθέλλος Αθηαίνου υποδέχθηκε τον Απόλλωνα Λεμεσού στο «Δασάκι της Άχνας» για την Α΄φάση του Κυπέλλου Κύπρου Coca - Cola. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αρκετά δυναμικά και πολύ αποφασισμένοι για την πρόκριση από τα πρώτα λεπτά. Η Λεμεσιανή ομάδα δημιουργούσε κυρίως από τα πλάγια με σέντρες, καθώς η ομάδα του Οθέλλου ήταν πολύ καλά αμυντικά στημένη μέσα στην περιοχή.

Μετά από αρκετές άκαρπες απόπειρες για γκολ, ο Βέισμπεκ με ένα δυνατό μακρινό σουτ κατάφερε να κερδίσει τον Σοφρονιίου και άνοιξε το σκορ στο 21' για την φιλοξενούμενη ομάδα.

Ο Απόλλων είχε την απόλυτη κυριαρχία στο πρώτο ημίχρονο με συνεχής κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να βρει χώρους στην βαρυφορτωμένη περιοχή του Οθέλλου, χωρίς όμως να έχει αποτέλεσμα και το σκορ στην ανάπαυλα του ημιχρόνου παρέμεινε 1-0 για τον Απόλλωνα.

Οι «Κυανόλευκοι» μπήκαν ακόμη πιο αποφασισμένοι να τελειώσουν νωρίς την υπόθεση πρόκριση και στο 57' ο Ντανίλο Σπόλιαριτς πλάσαρε εύστοχα έπειτα από εξαιρετική συνεργασία Ντ'Αλμέιδα με Μπαραόνα και διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του.

Τρία λεπτά μετά, ο Μπαραόνα σερβίρει έτοιμο γκολ στον Σαγκάλ, και αυτός δε χάνει την ευκαιρία να σκοράρει και να δώσει «τίτλους τέλους» στην υπόθεση πρόκριση.

Ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε ως έχειν με τον Απόλλωνα να έχει το πάνω χέρι και τον Οθέλλο να προσπαθεί να επιτεθεί στην κόντρα για να μειώσει και να ξαναμπεί στο κυνήγι της πρόκρισης, χωρίς όμως επιτυχία.

Στο 85' ο Ντ'Αλμέιδα πέρασε την μπάλα κάθετα στον Ντορεγκαράι, που με την σειρά του έσπασε την μπάλα στον Ντρόζντεκ που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά με την παρέμβαση του VAR το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ στον Ντορεγκαράι.

Στο 93' ο Μπαραόνα με εκπληκτικό γύρισμα πάτησε περιοχή από τα δεξιά και με παράλληλη πάσα βρήκε τον ελεύθερο Ντορεγκαράι, που με προβολή έκανε το τελικό 4-0 για τον Απόλλωνα.

Οι εντεκάδες των δύο ομάδων:

Οθέλλος (Κωνσταντίνος Ρωσταντής): Σωφρονίου, Τζιακουρή (75′ Iοσάβα), Ενκουάτσουα, Ρηγόπουλος, Μαισουράντζε (46′ Λέφσιν), Ογκμπόνα (75′ Σκανθόθ), Πλακιάς (75′ Χατζηδημητρίου), Τοκού, Κυλίλης, Μούχλη, Σταμούλης (75′ Σχίζας).

Απόλλων (Αντριάν Γκούλα): Δημητρίου, Mπαραόνα, Βούρος, Λαμ (46′ Μαλεκκίδης), Ντε Μάρκο, Ντ’ Αλμέιδα (65′ Ντρόζντεκ), Σπόλιαριτς, Βέισμπεχ (72′ Χρ. Χαραλάμπους), Μπολί (Nτουοντού 85′), Σαγάλ (65′ Μπουαγκάρντ), Ντορεγκάραϊ.

@Photo credits: sportimages.com

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα