Καρμιώτισσα - Αγία Νάπα 2-3: Νέο σοκ για τους «πορτοκαλί» και αποκλεισμός από το Κύπελλο (vid)

Newsroom
Τεράστια πρόκριση στην 2η φάση του Κυπέλλου Coca - Cola πανηγύρισε η Αγία Νάπα, η οποία κέρδισε μέσα στο «Αμμόχωστος-Επιστροφή» την Καρμιώτισσα, η οποία υπέστη δεύτερο «σοκ» μετά την ξαφνική αποχώρηση του Μάουρο Καμορανέζι το βράδυ της Τρίτης (22/10).

Η πρώτη έκπληξη του φετινού Κυπέλλου Coca - Cola είναι γεγονός, με την Αγία Νάπα να ρίχνει «βόμβα» στην Αμμόχωστο, επικρατώντας με 2-3 της Καρμιώτισσας, στο ματς του 1ου γύρου του θεσμού.

Η αναμέτρηση των... υπηρεσιακών «χαμογέλασε» στον σύλλογο της Β' Κατηγορίας, που ουσιαστικά σκόραρε και στις τρεις σπουδαίες ευκαιρίες που δημιούργησε, απέναντι στους «πορτοκαλί» που δεν πήραν στα σοβαρά το ματς και το πλήρωσαν, ένα εικοσιτετράωρο μετά το ξαφνικό «αντίο» του Μάουρο Καμορανέζι.

Μπάκιτς - Αγία Νάπα 2-1

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι μετά από παρέμβαση του VAR, κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Κβίρκβια. Ο Μπάκιτς ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Στυλιανού για το 1-0 στο 6ο λεπτό. Η ομάδα του Θεοφίλου έψαξε άμεσα το δεύτερο γκολ, όμως ο Στυλιανού είπε όχι σε Μπάκιτς (εκτέλεση φάουλ) και Γκραντινάρου (μακρινό σουτ) μέσα σε ένα δίλεπτο (8'-10').

Οι «πορτοκαλί» συνέχισαν να έχουν με άνεση την μπάλα στα πόδια (κατοχή της τάξεως του 75%) και απείλησαν ξανά στο 20', με την κεφαλιά του Ντελμίρο να περνάει λίγο άουτ. Ωστόσο, κόντρα στη ροή του ματς, η Αγία Νάπα ισοφάρισε! Στο 31' ο Θεοδόσης Σιαθάς έκανε την ενέργεια από τα δεξιά και με μια σέντρα-σουτ αιφνιδίασε τον Σπόλιαριτς, κάνοντας το 1-1.

 

Η ισοφάριση φυσικά ξύπνησε τους γηπεδούχους, στην επόμενη σπουδαία φάση που έφτιαξαν πήραν ξανά προβάδισμα. Ο Ντούμπια έκανε τη σέντρα, η άμυνα δεν μπόρεσε να διώξει και ο Γιούσης έστρωσε στον Μπάκιτς, που με ωραίο πλασέ σκόραρε για το 2-1 στο 40'. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Νεοφύτου «άγγιξε» το 3-1, όμως η απευθείας εκτέλεση φάουλ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Δεν το πήρε σοβαρά και το πλήρωσε

Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν «χαμηλός», μέχρι και το 57ο λεπτό. Τότε, η ομάδα του Τσούκκα ισοφάρισε εκ νέου. Ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε το φάουλ και ο αρχηγός Μπάρντι με ωραία κεφαλιά έφερε το ματς στο 2-2. Ξανά «σοκ» για τους γηπεδούχους που πλησίασαν στο 3-2, όμως το σουτ-βολέ του Ματθαίου στο 64' κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Πολύ περισσότερο όμως πλησίασε στο προβάδισμα στο 72', όταν το σουτ του Μπάκιτς χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Στυλιανού. Και αφού δεν έγινε το 3-2, έγινε το 2-3 με τον νόμο του ποδοσφαίρου να επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά. Μετά από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των «πορτοκαλί», ο Ασπρής κέρδισε την κόντρα και με πολύ ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το 2-3!

Όπως ήταν λογικό η Καρμιώτισσα πίεσε ασφυκτικά για την ισοφάριση, με τον Ματθαίου στο 82' να βλέπει τον κίπερ των φιλοξενούμενων να αποκρούει την κεφαλιά του. Παρά την ασφυκτική πίεση, οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν ουσιαστικά μέχρι το φινάλε, το οποίο βρήκε την ομάδα της δεύτερης κατηγορίας να πανηγυρίζει έξαλλα την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Καρμιώτισσα (Κρίστης Θεοφίλου): Σπόλιαριτς, Μαλόνε (46' Ανδρέου), Γκραντινάρου, Ντελμίρο, Παντελή, Νεοφύτου (46' Σμίλιανιτς), Βρίκκης (79' Στογιάνοβιτς), Κβίρκβια, Γιούσης (79' Πόθο), Ντούμπια (60' Ματθαίου), Μπάκιτς.

Αγία Νάπα (Γιώργος Τσούκκας): Στυλιανού, Α. Σιαθάς, Παπαδόπουλος, Γιανναρά (61' Ασπρής), Γεωργίου, Χαραλάμπους, Θ. Σιαθάς (60' Μεμπάλ), Μπάρντι (70' Τοπάλ), Περικλέους (76' Ιωάννου), Καλλίας, Νταμπό (60' Μελάς).

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHIES LTD

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα