Πελέ, Νεϊμάρ και ολόκληρη η Βραζιλία στο πλευρό του Βινίσιους!

Νίκος Κικίδης
Πελέ, Νεϊμάρ και ολόκληρη η Βραζιλία στο πλευρό του Βινίσιους!

bet365

Η ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Βινίσιους προκάλεσε... έκρηξη στη Βραζιλία, με τους Πελέ, Νεϊμάρ, ακόμα και την ίδια τη Σελεσάο να στέλνουν μηνύματα στήριξης στον 22χρονο.

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει τα μηνύματα στήριξης προς τον Βινίσιους μετά το ρατσιστικό σχόλιο που δέχθηκε κατά τη διάρκεια ισπανικής τηλεοπτικής εκπομπής. Ένα σχόλιο που μόνο τυχαία δεν έγινε, καθώς εδώ και μερικές ημέρες ο Βραζιλιάνος έχει στοχοποιηθεί από μερίδα του Τύπου επειδή πανηγυρίζει τα γκολ του μέσω του... χορού.

Η ρατσιστική επίθεση ωστόσο που δέχθηκε από τον πρόεδρο της ισπανικής ένωσης ποδοσφαιρικών agents, Πέδρο Μπράβο, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με την ποδοσφαιρική Βραζιλία αλλά και πολλούς συμπαίκτες του στη Ρεάλ να υψώνουν ασπίδα προστασίας!

Σαν κόσμημα αλληλεγγύης και παράλληλα ηλιαχτίδα φωτός στον σκοταδισμό στέκεται η ανάρτηση του Πελέ, ο οποίος στήριξε τον Βινίσιους και έδωσε γερή γροθιά στον ρατσισμό!

«Το ποδόσφαιρο είναι χαρά. Είναι ένας χορός. Είναι ένα πραγματικό πάρτι. Αν και ο ρατσισμός εξακολουθεί να υπάρχει, δεν θα επιτρέψουμε να μας εμποδίσει να συνεχίσουμε να χαμογελάμε. Και θα συνεχίσουμε να πολεμάμε τον ρατσισμό με αυτόν τον τρόπο: αγωνιζόμενοι για το δικαίωμά μας να είμαστε ευτυχισμένοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο θρύλος της Βραζιλίας, όμως δεν ήταν ο μόνος που στάθηκε στο πλευρό του Βίνι.

«Ντρίμπλαρε, χόρεψε και να είσαι ο εαυτός σου» ήταν τα λόγια του Νεϊμάρ, ενώ στο ίδιο ύφος ήταν και οι αναρτήσεις των Ραφίνια, Ριτσάρλισον, Μιλιτάο, Τιάγκο Σίλβα και Καμαβινγκά. Η στήριξη στο πρόσωπο του Βραζιλιάνου πολύ σύντομα... τρένταρε, γεγονός που ώθησε ακόμα και την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βραζιλίας να πάρει θέση και να ταχθεί στο πλευρό του:

«Θα υπάρχει χορός, ντρίμπλα, αλλά πάνω από όλα σεβασμός! Το βράδυ της Πέμπτης ο αθλητής μας Βινίσιους έγινε στόχος ρατσιστικών δηλώσεων. Η Ομοσπονδία δείχνει αλληλεγγύη και τον στηρίζει» έγραψαν χαρακτηριστικά οι Βραζιλιάνοι στα social media.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα