La Liga: Κέρδος επιπλέον 13 ματς σε συνολικό χρόνο από τις αυξημένες καθυστερήσεις αλά Κατάρ

La Liga: Κέρδος επιπλέον 13 ματς σε συνολικό χρόνο από τις αυξημένες καθυστερήσεις αλά Κατάρ

bet365

Η οδηγία της FIFA για αυξημένες καθυστερήσεις που εφαρμόστηκε στο Μουντιάλ του Κατάρ ακολουθείται και στη La Liga από την αρχή της σεζόν κι έχει αλλάξει τα δεδομένα, χαρίζοντας έξτρα χρόνο που αναλογεί με επιπλέον 13 παιχνίδια!

Ένα από τα πρώτα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Μουντιάλ του Κατάρ ήταν ο αυξημένος αριθμός των καθυστερήσεων που εμφανιζόταν στα μάτριξ, είτε στην ανάπαυλα είτε με τη συμπλήρωση των 90'.

Κοινή συνισταμένη, ειδικά των αγώνων στη φάση των ομίλων, αποτέλεσαν οι καθυστερήσεις οκτώ, δέκα ή και παραπάνω λεπτών, που αθροιστικά άγγιξαν και το 20λεπτο σε αναμετρήσεις όπως ο προημιτελικός Αργεντινή-Ολλανδία με την αμφιλεγόμενη διαιτησία του Ματέου Λαόθ. Η συνθήκη αυτή ήταν προϊόν της οδηγίας της FIFA προς τους διαιτητές να αναπληρώνουν εξ ολοκλήρου τον χρόνο που χάνεται σε αλλαγές, τραυματισμούς, VAR, πανηγυρισμού γκολ και κάθε τυχόν διακοπή.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που θα προωθηθεί σιγά-σιγά και στο διασυλλογικό επίπεδο. Στην Ισπανία, μάλιστα, ακολουθείται ήδη από την αρχή της φετινής σεζόν, συμβάλλοντας σε μια εντυπωσιακή αύξηση του χρόνου των αγώνων.

Όπως προκύπτει από την έρευνα που δημοσίευσε η «Marca», από τις αυξημένες καθυστερήσεις στα ματς της La Liga, έχει παιχτεί συνολικά επιπλέον χρόνος 1.205 λεπτών. Αριθμός που αναλογεί σε πάνω από 13 ολόκληρους αγώνες, δηλαδή μία παραπάνω αγωνιστική και... κάτι ψιλά.

Συγκεκριμένα, πάνω από 44 ματς του ισπανικού πρωταθλήματος ξεπέρασαν τα δέκα λεπτά έξτρα χρόνου αθροιστικά στα δύο ημίχρονα, ενώ έξι αυτά έσπασαν και το φράγμα του τετάρτου (15').

Κατά μέσο όρο, με την εφαρμογή της νέας οδηγίας, κάθε παιχνίδι στη φετινή La Liga μετράει καθυστερήσεις 8,6 λεπτών σε α' και β' μέρος.

Για τους λάτρεις της στατιστικής, τα λιγότερα λεπτά σε καθυστερήσεις τα έχει παίξει η Μπαρτσελόνα (101' σε 14 αγωνιστικές).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα