Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1: Ισόπαλο το ντέρμπι, ευκαιρία η Μπαρτσελόνα για +10! (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο

bet365

Ρεάλ και Ατλέτικο έμειναν στο 1-1 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και, με νίκη στην Αλμερία, η Μπαρτσελόνα θα βρεθεί στο +10 από την Βασίλισσα – Άλβαρο Ροντρίγκες και Χοσέ Μαρία Χιμένες τα γκολ, με δέκα η Ατλέτικο από το 64’ λόγω αποβολής του Άνχελ Κορέα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης… προσγεώθηκε απότομα μετά τον ιστορικό θρίαμβο στο «Άνφιλντ». Η Ατλετικο, παρ’ ότι έπαιξε με δέκα για μισή ώρα, κατάφερε να προηγηθεί και, εντέλει, υποχρέωσε σε ισοπαλία 1-1 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» την Βασίλισσα, η οποία… μείωσε στο -7 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, η οποία όμως με νίκη αύριο στην έδρα της Αλμερία (Κυριακή 26/02, 19:30) θα βρεθεί στο +10, στην μάχη του τίτλου στη La Liga.

Χωρίς τους τραυματίες Νταβίντ Αλάμπα, Φερλάν Μεντί και Ροντρίγκο, ο Κάρλο Αντσελότι ξεκίνησε τον Νάτσο στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Μάρκο Ασένσιο στην τριάδα της επίθεσης, αφήνοντας τον Λούκα Μόντριτς εκτός βασικής ενδεκάδας.

Με απόντες λόγω τραυματισμού τους Ροντρίγκο ντε Πολ και Ζοφρουά Κοντογκομπιά, ο Ντιέγκο Σιμεόνε… θυμήθηκε τον Σαούλ για τα χαφ της Ατλέτικο, με τον Στέφαν Σάβιτς να επιστρέφει από τιμωρία και τον Άλβαρο Μοράτα να μένει εκτός των πρώτων έντεκα.

Λίγη μπάλα, μηδέν ευκαιρίες

Κακό πρώτο ημίχρονο, χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό, με την Ρεάλ στο… ρελαντί και την Ατλέτικο να βολεύεται από αυτό, αφού δεν ήθελε (και δεν είχε λόγο) να πάρει περιττά ρίσκα, αναζητώντας πολλές επιθέσεις.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Ασένσιο, ο οποίος χάλασε αρκετές καλές προϋποθέσεις επίθεσης για την Βασίλισσα, η οποία απείλησε (σχετικά) σε μια φάση με τον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος όμως «άρπαξε» την ευκαιρία από τον καλύτερα τοποθετημένο Ντάνι Θεμπάγιος.

Δύο καλές προσεγγίσεις στην εστία του Τιμπό Κουρτουά είχε η Ατλέτικο με πρωταγωνιστή τον Γιανίκ Φερέιρα Καρασκό, χωρίς πάντως ο Βέλγος τερματοφύλακας να ανησυχήσει ιδιαίτερα και στις δύο περιπτώσεις.

Η χειρότερη στιγμή του πρώτου μέρους, αναμφίβολα, ο τραυματισμός του Ρεϊνίλντο, με το γόνατο του Βραζιλιάνου αμυντικού να «γυρίζει» και να αποχωρεί με φορείο και να δίνει την θέση του στον Χοσέ Μαρία Χιμένες. Πλήγμα για την Ατλέτικο η απώλεια του πιο φορμαρισμένου αμυντικού της.

Η αποβολή Κορέα αλλάζει τις ισορροπίες

Στο ίδιο μοτίβο το δεύτερο μέρος, αν και με τους Ροχιμπλάνκος να βγαίνουν λίγο περισσότερο από το καβούκι τους, χάνοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Σαούλ και, κυρίως, τον Αντουάν Γκριεζμάν.

Η Ρεάλ «απάντησε» με μια… παραλίγο ευκαιρία του Μπενζεμά και του Φεντερίκο Βαλβέρδε, με την Ατλέτικο να χάνει και δεύτερο παίκτη με τραυματισμό, αφού ο Μάρκος Γιορέντε ένιωσε ενοχλήσεις και έδωσε την θέση του στον Τομά Λεμάρ.

Στο 63’, ο Αντσελότι έκανε τριπλή αλλαγή με την είσοδο των Μόντριτς, Εντουάρντο Καμαβινγκά και Ορελιέν Τσουαμενί ψάχνοντας φρεσκάδα στην μεσαία γραμμή και προωθώντας τον Βαλβέρδε λίγο πιο μπροστά ενώ, δευτερόλεπτα αργότερα, έγινε μια φάση που άλλαξε τις ισορροπίες.

Ο Άνχελ Κορέα, ο οποίος είχε μπει αλλαγή στην ανάπαυλα αντί του νεαρού Πάμπλο Μπάριος, αποβλήθηκε στο 64’ για αγκωνιά εκτός φάσης στον Αντόνιο Ρούντιγκερ, με τον διαιτητή Χεσούς Χιλ Μανθάνο να του δείχνει απευθείας την κόκκινη κάρτα.

0-1 Χιμένες, 1-1 ο Ροντρίγκες

Με παίκτη περισσότερο, η Ρεάλ προσπάθησε να κλείσει στα καρέ της την Ατλέτικο, η οποία βρήκε… δικαιολογία για να αμυνθεί ακόμα περισσότερο, με τον Σιμεόνε να ρίχνει στη μάχη Άξελ Βίτσελ και Μοράτα.

Και στο σημείο που το 1-0 έμοιαζε πιο πιθανό λόγω της αριμητικής ανωτερότητας των γηπεδούχων, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ. Εκτέλεση φάουλ του Γκριεζμάν, κεφαλιά – οβίδα του Χιμένες, ο Κουρτουά δεν έχει κανένα περιθώριο αντίδρασης και 0-1 (78’).

Ο Αντσελότι έβαλε τον νεαρό Άλβαρο Ροντρίγκες και τον Λούκας Βάθκεθ σε αναζήτηση της ισοφάρισης και ο 18χρονος Ουρουγουανός επιθετικός, ο οποίος είχε κάνει την διαφορά και στη νίκη επί της Οσασούνα στην Παμπλόνα, φώναξε ακόμα πιο βροντερό «παρών».

Μετά από δύο καλές ευκαιρίες με Τσουαμενί και Καμαβινγκά που αποσόβησε ο Γιάν Όμπλακ, ο Ροντρίγκες με εξαιρετική κεφαλιά μέσα από την περιοχή ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μόντριτς, σημείωσε το 1-1 (85’).

Η γκολάρα του πιτσιρικά έδωσε επιπλέον ώθηση στη Ρεάλ, η οποία προσπάθησε ανεπιτυχώς να ολοκληρώσει την ανατροπή, μένοντας εντέλει σε μια ισοπαλία που μπορεί να της στοιχίσει ακόμα και το πρωτάθλημα, με την Ατλέτικο να παραμένει σταθερά στην τέταρτη θέση...

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Καρβαχάλ (83’ Λούκας Βάθκεθ), Έντερ Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Νάτσο (77’ Ροντρίγκες) – Θεμπάγιος (63’ Μόντριτς), Κρόος (63’ Καμαβινγκά), Βαλβέρδε – Ασένσιο (63’ Τσουαμενί), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Μολίνα, Σάβιτς, Ερμόσο, Ρεϊνίλντο (23’ λ. τρ. Χιμένες) – Κόκε (76’ Βίτσελ), Μπάριος (46’ Κορέα), Σαούλ (76’ Μοράτα), Γιορέντε (57’ λ. τρ. Λεμάρ) – Καρασκό, Γκριεζμάν.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα