Ρεάλ Μαδρίτης – Λας Πάλμας 2-0: Ανάσα και άνοδος στην δεύτερη θέση (vid)

bet365

Με γκολ των Μπραΐμ Ντίαθ και Χοσέλου στο φινάλε του πρώτου και στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, η Ρεάλ Μαδρίτης λύγισε στο ρελαντί την Λας Πάλμας στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (2-0) και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της La Liga, πίσω μόνο από την εκπληκτική Τζιρόνα, την έδρα της οποίας επισκέπτεται το Σάββατο (30/09, 19:30).

Μετά την κακή εμφάνιση και την καθαρή ήττα στο ντέρμπι από την Ατλέτικο, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ανάγκη μιας… ήσυχης βραδιάς και την βρήκε κόντρα στη νεοφώτιστη Λας Πάλμας, την οποία νίκησε άνετα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (2-0), επιστρέφοντας στις νίκες για να ανέβει στη δεύτερη θέση, στο +1 από την Μπαρτσελόνα, αλλά και στο -1 από την εκπληκτική Τζιρόνα.

Έμεινε στον πάγκο για πρώτη φορά ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ, με τον Κάρλο Αντσελότι να αφήνει και Λούκα Μόντριτς – Τόνι Κρόος εκτός ενδεκάδας μετά το αποτυχημένο… πείραμα στο ντέρμπι, με παρουσίες – έκπληξη αυτές του Φερλάν Μεντί στο αριστερό άκρο της άμυνας και του Μπραΐμ Ντίαθ σε ρόλο επιτελικού χαφ ως άτυπου «αντί - Μπέλινγκχαμ, πίσω από το επιθετικό δίδυμο Χοσέλου – Ροντρίγκο.

Χωρίς τον τιμωρημένο κεντρικό αμυντικό Μίκα Μάρμολ ο Φρανθίσκο Χαβιέρ Γκαρθία Πιμιέντα, ο οποίος άλλαξε την αμυντική του τετράδα κατά τα 3/4, με αλλαγές και στις υπόλοιπες γραμμές, σε σχέση με την πρώτη νίκη της σεζόν (1-0 την Γρανάδα), θέλοντας να κάνει ροτέισον στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Κάτι απόλυτα λογικό, αφού το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν εκ των προτέρων… χαμένο, τουλάχιστον θεωρητικά.

Ο Μπραΐμ Ντίαθ έριξε το… τείχος Βαγιές

Στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι επιδόθηκαν σε ένα… ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, με μοιραίο τον Χοσέλου, ο οποίος απέτυχε να νικήσει τον Άλβαρο Βαγιές σε τουλάχιστον πέντε (!) περιπτώσεις, με τον τερματοφύλακα να του αρνείται το γκολ, αλλά και τον ίδιο να είναι απελπιστικά άστοχος στην τελική προσπάθεια.

Με την πίεση ψηλά, η Ρεάλ δεν επέτρεπε στην Λας Πάλμας να πάρει ανάσα και είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα των Καναρίων Νήσων απείλησε (σχετικά) για πρώτη φορά την εστία του Κέπα στο… 36ο λεπτό, ύστερα από συνδυασμό των Κρίστιαν Ερέρα και Τζόναταν Βιέρα και αναποτελεσματικό τον τελευταίο.

Ο Ροντρίγκο… ζήλεψε την δόξα του Χοσέλου και επιβεβαίωσε το παρατεταμένο ντεφορμάρισμά του σπαταλώντας και αυτός ευκαιρίες, όπως άλλωστε συνέβη και με τον (πολύ δραστήριο) Μπραΐμ Ντίαθ, ο οποίος είχε δύο καλές φάσεις για να ανοίξει το σκορ.

Τα κατάφερε, εν τέλει, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους και στην 18η τελική προσπάθεια (και όγδοη εντός εστίας!), όταν ο Λούκας Βάθκεθ έκανε κίνηση από τα δεξιά και γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, με τον Ντίαθ να κοντρολάρει εντελώς αμαρκάριστος και με άπιαστο σουτ να νικάει τον ανίκητο μέχρι εκείνο το σημείο Βαγιές.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ (και το τέταρτο συνολικά σε 27 παιχνίδια) του 24χρονου μεσοεπιθετικού μετά από 1.344 ημέρες και την επιστροφή του από τη Μίλαν, αλλά και το πρώτο που δέχεται φέτος στο πρωτάθλημα η Λας Πάλμας σε πρώτο ημίχρονο αγώνα.

Ο Λούκας Βάθκεθ, ο οποίος έκανε την ασίστ στον Μπραΐμ, μπήκε άρον άρον αντί του τραυματία Νταβίντ Αλάμπα (αποχώρησε λόγω μυϊκών ενοχλήσεων), με τον Νάτσο να μεταφέρεται στο κέντρο της άμυνας αντί του Αυστριακού, αφήνοντας το δεξί άκρο αυτής στον συμπαίκτη του.

Λύτρωση (και σφραγίδα) για τον Χοσέλου

Η Ρεάλ μπήκε στο δεύτερο μέρος αποφασισμένη να απλοποιήσει ακόμα περισσότερο το έργο της και τα κατάφερε πολύ νωρίς (54’). Κίνηση του Ροντρίγκο στη γωνία της μεγάλης περιοχής από τα αριστερά, σέντρα με το αριστερό και ο επερχόμενος Χοσέλου, με ωραία κεφαλιά, νίκησε επιτέλους τον Βαγιές, βάζοντας από νωρίς τέλος στη… σεμνή τελετή.

Ο 33χρονος επιθετικός πανηγύρισε με την ψυχή του το γκολ, το δωδέκατό του με κεφαλιά από τα 61 που έχει σημειώσει συνολικά στην La Liga, με τις φανέλες των Ρεάλ, Λα Κορούνια, Αλαβές και Εσπανιόλ.

Με το ματς να έχει ουσιαστικά κριθεί, ο Αντσελότι έριξε στο γήπεδο τον Βινίσιους Ζούνιορ στην πρώτη του συμμετοχή μετά τον τραυματισμό και την γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπώρησαν και τον Ντάνι Θεμπάγιος, βγάζοντας Χοσέλου και Μπραΐμ Ντίαθ, με τον Βραζιλιάνο και τον σκόρερ του πρώτου γκολ να γνωρίζουν την αποθέωση των 60 χιλιάδων φιλάθλων που βρέθηκαν στο «Μπερναμπέου».

Στο τελευταίο ημίωρο, οι δύο ομάδες έκαναν συντήρηση δυνάμεων ενόψει της συνέχειας (αμφότερες, πάντως, είχαν ευκαιρίες), η οποία προμηνύεται… καυτή για την Ρεάλ, αφού το Σάββατο (30/09, 19:30) θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την εκπληκτική πρωτοπόρο Τζιρόνα, σε ένα απρόσμενο ντέρμπι κορυφής.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κέπα – Νάτσο, Ρούντιγκερ, Αλάμπα (41’ λ. τ.ρ Λούκας Βάθκεθ), Μεντί (76’ Φραν Γκαρθία) – Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Καμαβινγκά (77’ Κρόος) – Μπραΐμ Ντίαθ (57’ Ντάνι Θεμπάγιος) – Χοσέλου (57’ Βινίσιους Ζούνιορ), Ροντρίγκο.

Λας Πάλμας (Φρανθίσκο Χαβιέρ Γκαρθία Πιμιέντα): Βαγιές – Αραούχο, Σαούλ Κόκο, Κουρμπέλο, Σινκγκράβεν (46’ Σέρτζι Καρδόνα) – Μουνίρ Ελ Χανταντί, Χάβι Μουνιόθ (77’ Λοϊοντίτσε), Μφουλού (46’ Κίριαν Ροντρίγκεθ), Τζόναταν Βιέρα (77’ Περόνε), Ερέρα – Σόρι Καμπά (57’ Μάρβιν Παρκ).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα