Μπέλινγκχαμ: Ένας ιππότης για τη Βασίλισσα (poll)

Μπέλινγκχαμ: Ένας ιππότης για τη Βασίλισσα (poll)

Νίκος Κικίδης
Μπέλινγχαμ

bet365

Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ έχει καταρρίψει κάθε δικαιολογία για χρόνους προσαρμογής και τα επιτεύγματά του αναγκάζουν τη Ρεάλ να ονειρεύεται νέο βασιλιά στη Μαδρίτη!

Οι αμφιβολίες περί «αγγλικής κατάρας» εκτός του Νησιού δεν άργησαν να τον συνοδέψουν στο άκουσμα της μεταγραφής. Η Ρεάλ είχε βγάλει από τα ταμεία της το ποσό των 103+30 εκατομμυρίων ευρώ για να τον κάνει δικό της από τη Ντόρτμουντ, υπογράφοντας τον πρώτο Άγγλο μετά τους Μάικλ Όουεν και Τζόναθαν Γούντγκεϊτ πίσω στο 2004. Η απογοητευτική παρουσία των προκατόχων του στην ισπανική πρωτεύουσα είχε φροντίσει να σπείρει τον σπόρο της αμφιβολίας, όμως περίπου δυο μήνες αργότερα ο Τζουντ Μπέλινγχαμ έχει καταφέρει να γίνει το νέο μεγάλο αστέρι στη Μαδρίτη!

Το πρώτο του Clasico βέβαια απέναντι στη Μπαρτσελόνα ήταν η δική του ευκαιρία να χαλυβδώσει το πόρισμα πως είναι επόμενος ηγέτης της Ρεάλ. Με τον Μικ Τζάγκερ να παρακολουθεί σχεδόν ποιητικά από τις εξέδρες την γέννηση ενός 20χρονου ροκσταρ των γηπέδων, ο Μπέλινγκχαμ έλαμψε ξανά. Ένα αλήτικο, ξερό σουτ για την ισοφάριση και μια προβολή σε στυλ «κρυφού κυνηγού» για να υπογράψει την ανατροπή της Βασίλισσας στις καθυστερήσεις.

Το «5» του Ζιντάν

Ακόμα και οι τελευταίοι... άπιστοι σιγά-σιγά αναγκάζονται να υποκλιθούν σε αυτόν τον απίθανο 20χρονο, με πόδια αλόγου και ποδοσφαιρικό IQ που τον μετατρέπει στην απόλυτη μηχανή. Όταν είχε ζητήσει το Νο.5 στη φανέλα για να βαδίσει στα χνάρια του ινδάλματός του, Ζινεντίν Ζιντάν, λίγοι θα περίμεναν πως θα ακολουθούσε πιστά και το μεγαλείο του Γάλλου θρύλου.

Μπροστά από την εστία μάλιστα τον έχει ήδη ξεπεράσει, μετρώντας 10 γκολ στην πρώτη του σεζόν στη La Liga ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση του Ζιζού σε 18 χρόνια ποδοσφαιρικής καριέρας! Αν προσθέσουμε και το Champions League τότε ο αριθμός των γκολ εκτοξεύεται στα 13, όσα δηλαδή και τα ματς που έχει αγωνιστεί για τη Βασίλισσα.

Αυτός ο ελεύθερος ρόλος που του έχει χαρίσει ο Κάρλο Αντσελότι στην κορυφή του ρόμβου της μεσαίας γραμμής της Ρεάλ έχει απελευθερώσει όλες τις πραγματικές αρετές του. Ο Ιταλός άλλωστε δεν ήθελε να τον περιορίσει τακτικά, διέκρινε από την αρχή πως ο Άγγλος θα μπορούσε να καλύψει την απουσία ενός κανονικού φορ με τα δικά του γκολ.

Έρχεται για το θρόνο

Η αλήθεια είναι βέβαια πως στατιστικά εφάμιλλα του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν περίμενε κανείς από έναν 20χρονο μέσο, ο οποίος την προηγούμενη σεζόν είχε σταματήσει στα 14 γκολ με τη φανέλα της Ντόρτμουντ. Η διαφορά μάλιστα είναι τόσο γιγαντιαία που ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου πλέον στην Ισπανία προλογίζεται ως ο κορυφαίος παίκτης στον πλανήτη!

Υπερβολικές και πρώιμες οι αντιδράσεις των Ισπανών; Μπορεί! Αλλά ποιος θα φανταζόταν στην αρχή της σεζόν πως θα υπήρχε έστω κι αυτή η οπτική γωνία για τον θαυματουργό Άγγλο μέσο. Ο ίδιος από το καλοκαίρι φροντίζει να μετατοπίζει το ενδιαφέρον στους συμπαίκτες του, τονίζοντας πως η αγωνιστική του εκτόξευση οφείλεται στην ποιότητα και τη νοοτροπία που συνάντησε από την πρώτη στιγμή στο προπονητικό κέντρο του «Βαλδεμπέμπας».

Οι συμπαίκτες του βέβαια από την άλλη δέχονται τα κολακευτικά σχόλια, αλλά δείχνουν να έχουν καταλάβει πως η σεζόν τους θα κριθεί από έναν νεοφερμένο 20χρονο που έχει θέσει γερή υποψηφιότητα για το καλύτερο ξεκίνημα ποδοσφαιριστή στην ιστορία της Βασίλισσας. Σε μια Ρεάλ άλλωστε που ο νέος σχηματισμός (4-4-2) έχει περιορίσει αισθητά τους Βινίσιους - Ροντρίγκο, ο Τζουντ Μπέλινγχαμ κατάφερε με συνοπτικές διαδικασίες να εξελιχθεί στο νέο μεγάλο αστέρι και το μοναδικό ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι ποιο θα είναι το ταβάνι του στα χρόνια ωρίμανσης που θα ακολουθήσουν...

Loading...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα