Ατλέτικο Μαδρίτης – Αλαβές 2-1: Ανέβηκε τρίτη και «βλέπει» κορυφή (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Atletico Madrid

bet365

Με γκολάρες των Ροντρίγκο Ρικέλμε και Άλβαρο Μοράτα, η Ατλέτικο επικράτησε στην Μαδρίτη της Αλαβές πιο άνετα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ (2-1) και ξεπέρασε την Μπαρτσελόνα στη βαθμολογία της La Liga, ούσα τρίτη και στο -3 από Ρεάλ και Τζιρόνα, αλλά με ματς λιγότερο – Στο φινάλε η Αθλέτικ Μπιλμπάο γλίτωσε την ήττα από την Βαλένθια (2-2).

Έκτη διαδοχική νίκη για την Ατλέτικο Μαδρίτης (2-1 την Αλαβές στο «Μετροπολιτάνο») και άνοδος στην τρίτη θέση της La Liga εις βάρος της Μπαρτσελόνα, ούσα στο -3 από τις προπορευόμενες Ρεάλ Μαδρίτης και Τζιρόνα, αλλά με ματς λιγότερο, αυτό που αναβλήθηκε με την Σεβίλλη.

Πολύ κεφάτοι στο πρώτο ημίχρονο οι Ροχιμπλάνκος, έχασαν σωρεία ευκαιριών με Ροντρίγκο Ρικέλμε, Μάριο Ερμόσο, Σαούλ και Άλβαρο Μοράτα, με τους Βάσκους να αντέχουν όσο μπορούν τον… καταιγισμό ευκαιριών.

Εν τέλει, στο 26’ η Ατλέτικο άνοιξε το σκορ, όταν ο Μοράτα βρήκε μέσα στην περιοχή τον Ρικέλμε, αυτός «χόρεψε» τον Άντονι Γκοροσάμπελ και με την μύτη του αριστερού ποδιού νίκησε από κοντά τον Αντόνιο Σιβέρα.

Ο Μοράτα… ζήλεψε την γκολάρα του Ρικέλμε και, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, σημείωσε το 2-0 με εξαιρετικό αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή, επιβεβαιώνοντας την καταπληκτική φετινή του φόρμα.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι έκαναν συντήρηση δυνάμεων και επί της ουσίας δεν απειλήθηκαν καθόλου από τους φιλοξενούμενους, σημειώνοντας μάλιστα και τρίτο γκολ με τον Αντουάν Γκριεζμάν, το οποίο ακυρώθηκε για φάουλ του Μάρκος Γιορέντε που είχε προηγηθεί.

Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Άντερ Γκεβάρα μείωσε με δυνατό αριστερό σουτ ύστερα από ασίστ του Ιάνις Χάτζι, αλλά η Αλαβές δεν πρόλαβε να κάνει άλλη επίθεση για να ψάξει τον τρόπο να… κλέψει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Σάβιτς, Βίτσελ, Ερμόσο (81’ Χιμένες) – Μολίνα (81’ Αθπιλικουέτα), Ντε Πολ (67’ Μπάριος), Κόκε, Σαούλ (58’ Γιορέντε), Ρικέλμε – Γκριεζμάν, Μοράτα (67’ Κορέα).

Αλαβές (Λουίς Γκαρθία Πλάθα): Σιβέρα – Γκοροσάμπελ, Αμπκάρ, Σέντλαρ, Ντουάρτε – Μπλάνκο (84’ Μπεναβίντεθ), Γκεβάρα – Άλεξ Σόλα (46’ Χάβι Λόπεθ), Γκουρίντι (63’ Χάτζι), Ριόχα (63’ Ρέμπαχ) – Ομοροντιόν (73’ Κίκε Γκαρθία).

Έσωσε τον βαθμό στο τέλος η Αθλέτικ Μπιλμπάο

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο φλέρταρε με την εντός έδρας ήττα από τη Βαλένθια, όμως κατάφερε στο τέλος να πάρει την ισοπαλία 2-2 στο «Σαν Μαμές».

Ο Όσκαρ Ντε Μάρκος άνοιξε το σκορ για του Βάσκους (32’), ωστόσο με γκολ των Φραν Πέρεθ (62’) και Ούγκο Ντούρο (68’), οι Νυχτερίδες γύρισαν τούμπα το ματς. Το τέρμα του Άλεξ Μπερενγκέρ στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν αυτό που χάρισε τον βαθμό στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Στην έκτη θέση της La Liga συνεχίζει η Αθλέτικ, στην ένατη η Βαλένθια.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα