Αντουάν Γκριεζμάν: Ο πιστός και υποτιμημένος «στρατιώτης» του Σιμεόνε

Αντουάν Γκριεζμάν: Ο πιστός και υποτιμημένος «στρατιώτης» του Σιμεόνε

Ανδρέας Σουλάι
griezmann

bet365

Παίζει ως επιθετικός, ως εξτρέμ, ως μεσοεπιθετικός και ως καθαρός μέσος. Όπου και να τον βάλει ο Ντιέγκο Σιμεόνε, εκείνος αποδίδει με την ίδια νοοτροπία, έχοντας πάντα καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο λόγος για τον πιστό «στρατιώτη» του «Τσόλο», Αντουάν Γκριεζμάν.

«Όταν κανένας δεν ήθελε την επιστροφή του, εγώ ήμουν σίγουρος ότι έχει γεννηθεί για να αγωνίζεται στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Είμαι πολύ τυχερός που έχω έναν ποδοσφαιριστή σαν τον Αντουάν Γκριεζμάν στο πλευρό μου», δήλωσε ο Ντιέγκο Σιμεόνε, αμέσως μετά την εμφατική νίκη της ομάδας του κόντρα στη Σέλτικ με 6-0, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος που επέλεξε να αποχωρήσει από τη Μαδρίτη το καλοκαίρι του 2019, ο Αντουάν Γκριεζμάν, δεν... έκατσε καλά στους «ροχιμπλάνκος». Ο Γάλλος σταρ ωστόσο δεν πέρασε καλά στη Βαρκελώνη και αποφάσισε να ζητήσει την επιστροφή του στην Ατλέτικο, μόλις δύο χρόνια μετά την αποχώρηση του.

Έτσι και έγινε λοιπόν, καθώς παρά την αρνητικότητα των περισσότερων, ο Ντιέγκο Σιμεόνε είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και έδωσε την εντολή να επιστρέψει στη Μαδρίτη ο Γκριεζμάν, ο οποίος έχει βρει ξανά τον εαυτό του, αποδεικνύοντας ότι είναι ο πιο πιστός και υποτιμημένος «στρατιώτης» του «Τσόλο».

Παίζει παντού και αποδίδει παντού

Στα γήπεδα του Κατάρ στο περασμένο Μουντιάλ, ο Γκριεζμάν είχε κομβικό ρόλο στη Γαλλία. Και μάλιστα, παίζοντας σε μια εντελώς άγνωστη θέση για εκείνον, καθώς ο Ντεσάν τον είχε «ρίξει» στον άξονα, με τον ποδοσφαιριστή της Ατλέτικο να βγάζει όλη τη διοργάνωση ως «8αρι».

Κι όμως ο Γκριεζμάν δεν έμοιαζε να παίζει έξω από τα νερά του, αλλά αντιθέτως, ήταν ίσως και ο πιο σημαντικός ποδοσφαιριστής των «τρικολόρ» στην πορεία μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Γκριεζμάν είναι ένας ονειρικός ποδοσφαιριστής για κάθε προπονητή του. Ένας επιθετικός που έχει πάντα την όρεξη να αμυνθεί και να τρέξει σε όλο το γήπεδο για την ομάδα του. Ένας all arounder που και θα σκοράρει και θα δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του, με τα 16 γκολ και τις 19 ασίστ την περασμένη σεζόν να είναι τα αποδεικτικά στοιχεία.

Φέτος ο Γκριεζμάν, σε 15 αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και Champions League, έχει σκοράρει ήδη 11 γκολ και μοιάζει καλύτερος και πιο ώριμος από ποτέ.

Το «σόου» απέναντι στη Σέλτικ και τα πέντε ιστορικά γκολ που έρχονται

Η παράσταση που έδωσε ο 32χρονος απέναντι στη Σέλτικ ήταν μοναδική. Ο Γκριεζμάν «έλαμψε» σε ακόμη μια αναμέτρηση, καθώς κατάφερε να σκοράρει δύο υπέροχα γκολ, συμβάλλοντας στο μέγιστο, στην ιστορική νίκη της Ατλέτικο με 6-0.

Ο Γάλλος είχε 74 επαφές με την μπάλα, με 49/56 πάσες, 100% στα τάκλιν, καθώς δημιούργησε και τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, σκοράροντας παράλληλα δύο φορές με δείκτη στα xGoals λιγότερο από τη μονάδα (0.77), κερδίζοντας επάξια το βραβείο του MVP της αναμέτρησης.

Έτσι ο Γκριεζμάν έφτασε τα 168 γκολ και πλέον βρίσκεται μια ανάσα από το να γράψει την πιο χρυσή σελίδα του στην ιστορία της Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς χρειάζεται μόλις πέντε γκολ για να πιάσει στην κορυφή των σκόρερ του συλλόγου, τον «θρύλο», Λουίς Αραγονές.

Πέντε ιστορικά γκολ για τον Γκριεζμάν, ο οποίος σύντομα θα γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Έφτασε τον Γκερντ Μίλερ στα «αστέρια», πρώτη φορά γκολ σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια

Κόντρα στους πρωταθλητές Σκωτίας, ο Γκριεζμάν κατάφερε να ανεβάσει κι άλλο τον προσωπικό του «μύθο». Με τις δύο γκολάρες που σκόραρε απέναντι στη Σέλτικ, ο Γάλλος σταρ έφτασε τα 35 γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αφήνοντας έτσι πίσω του τον «θρύλο» της Μπάγερν, Γκερντ Μίλερ.

Παράλληλα, αυτή ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα του, που σκόραρε σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια στο Champions League, καθώς ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν είχε καταφέρει να σκοράρει σε τρεις συνεχόμενες αναμετρήσεις της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Γκριεζμάν έχει δείξει ότι έχει αφήσει πίσω του την άσχημη αποχώρηση του από την Ατλέτικο. Ο ίδιος κατάφερε με τις εμφανίσεις του και τη νοοτροπία του να κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη των οπαδών της Ατλέτικο, οι οποίοι τον αποθεώνουν και πάλι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα