Ατλέτικο Μαδρίτης - Βιγιαρεάλ 3-1: Το βιολί του ο Γκριεζμάν (vid)

Antoine Griezmann

bet365

Νίκη με ανατροπή της Ατλέτικο Μαδρίτης επί της βελτιωμένης (παρ’ ότι με υπηρεσιακό προπονητή) Βιγιαρεάλ με 3-1 και πρωταγωνιστή τον... δαιμονισμένο Αντουάν Γκριεζμάν (γκολ και ασίστ), ο οποίος έπιασε τον Αδριάν Εσκουδέρο στην δεύτερη θέση των σκόρερ όλων των εποχών των Ροχιμπλάνκος - Τραυματίστηκε ο Αλεξάντερ Σόρλοθ, αμφίβολος για τον «τελικό» με τον Παναθηναϊκό (30/11).

Διανύει, πιθανότατα, την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Και ο Αντουάν Γκριεζμάν το επιβεβαίωσε και στο 3-1 (με ανατροπή) της Ατλέτικο Μαδρίτης επί της Βιγιαρεάλ, η οποία έδειξε καλύτερο πρόσωπο από προηγούμενα παιχνίδια, αλλά λύγισε στο φινάλε, στα... πόδια του Γάλλου σταρ.

Η επιστροφή του Χοσέ Μαρία Χιμένες ήταν η πιο σημαντική αλλαγή στην ενδεκάδα που παρέταξε ο Ντιέγκο Σιμεόνε ο οποίος, στο πρώτο παιχνίδι μετά την επέκταση συμβολαίου έως το 2027, παρέταξε ό, τι καλύτερο διαθέτει, με στόχο την όγδοη νίκη σε ισάριθμα φετινά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις στο «Μετροπολιτάνο».

Ο τεχνικός διευθυντής Μιγέλ Άνχελ Τένα, σε ρόλο υπηρεσιακού μέχρι την έλευση του νέου προπονητή στους φιλοξενούμενους και μετά την απόλυση του Πατσέτα, είχε και πάλι στη διάθεσή του τον εξτρέμ Γιέρεμι Πίνο, τον οποίο και ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα.

Ζεράρ Μορένο, όπως... Φορλάν!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και πιέζοντας ψηλά από την αρχή, με τους φιλοξενούμενους να αντιπαρατάσσουν το καλό τους παιχνίδι κυκλοφορίας με την μπάλα, το οποίο πάντως στα πρώτα λεπτά δεν... τσούλησε όπως θα ήθελαν.

Μια κεφαλιά άουτ του Άλβαρο Μοράτα ήταν ό, τι πιο επικίνδυνο είχε να επιδείξει στο πρώτο 15λεπτο η Ατλέτικο, με την Βιγιαρεάλ να αγγίζει το 0-1 σε σουτ του Πίνο μέσα από την περιοχή που σταμάτησε ο Γιάν Όμπλακ, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο 20ό λεπτό.

Εξαιρετική αντεπίθεση των Κιτρίνων, πάσα του Άλεξ Μπαένα στον Αλεξάντερ Σόρλοθ, το σουτ του οποίου αποκρούει ο Όμπλακ, με τον Ζεράρ Μορένο να καραδοκεί εντελώς μόνος του και να νικάει τον Σλοβένο τερματοφύλακα με το αριστερό για το 0-1.

Σε πολύ καλή κατάσταση ο πρώτος σκόρερ (με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο) στην ιστορία της Βιγιαρεάλ, βρήκε δίχτυα για πέμπτη διαδοχική αγωνιστική, ισοφαρίζοντας το καλύτερο σερί ενός παίκτη της ομάδας στην La Liga, το οποίο είχε ο σπουδαίος Ντιέγκο Φορλάν από την σεζόν 2004-05.

Έξω ο Σόρλοθ, «μέσα» ο Βίτσελ και 1-1

Το γκολ του Ζεράρ έδωσε πνοή στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι άντεχαν στις συνεχείς σέντρες των Ροχιμπλάνκος, αγγίζοντας το 0-2, όταν ο Όμπλακ με... κλασική του απόκρουση αρνήθηκε το γκολ στον Σόρλοθ, ύστερα από νέα πολύ καλή ανταπίθεση.

Ο Όμπλακ είπε «όχι» στη συνέχεια και στον Μπαένα, προτού αποχωρήσει λόγω ενοχλήσεων ο Σόρλοθ, την θέση του οποίου πήρε ο μέσος Ραμόν Τεράτς. Μυϊκό το πρόβλημα του Νορβηγού επιθετικού, εν αναμονή διάγνωσης για να δούμε αν θα προλάβει το κρίσιμο ματς με τον Παναθηναϊκό για την πέμπτη αγωνιστική της φάσης ομίλων του Europa League (Πέμπτη 30/11).

Η Ατλέτικο έψαχνε την ισοφάριση πριν από το ημίχρονο και το έκανε σχεδόν αποκλειστικά με στατικές φάσεις. Εν τέλει, όμως, το βρήκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και σε ροή παιχνιδιού, με δημιουργό τον (απολαυστικό φέτος) Γκριεζμάν, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε χάσει μια καλή ευκαιρία.

Πολύ καλή κάθετη του Ροδρίγο Ρικέλμε στον Γάλλο, γύρισμα αυτού στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Άξελ Βίτσελ με πλασέ σημείωσε το πρώτο του γκολ ως Ροχιμπλάνκο (στο 58ο του παιχνίδι), προκαλώντας την έκρηξη χαράς του Σιμεόνε, ο οποίος έβλεπε ότι η ομάδα του υπέφερε για να επιβάλλει το παιχνίδι της, παρ' ότι άγγιξε την ανατροπή πριν από την ανάπαυλα, σε σουτ άουτ του Μοράτα από το σημείο του πέναλτι.

Ο ιστορικός Γκριεζμάν απέδωσε δικαιοσύνη

Συναρπαστικό το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Ζεράρ Μορένο να απειλεί εκ νέου, αλλά την Ατλέτικο να απαντάει με τρεις μεγάλες ευκαιρίες των Μοράτα (2) και Ρικέλμε, με τον πρώτο να βλέπει ένα γκολ του να ακυρώνεται για οφσάιντ του Γκριεζμάν που προηγήθηκε.

Οι γηπεδούχοι επέμειναν, ήταν ανώτεροι στο δεύτερο μέρος και, εν τέλει στο 80’, ολοκλήρωσαν την ανατροπή με τον Γκριεζμάν να τελειώνει ιδανικά από κοντά συνεργασία των Κόκε και Μάρκος Γιορέντε, σημειώνοντας το γκολ υπ’ αριθμόν 169, πιάνοντας τον Αδριάν Εσκουδέρο στην δεύτερη θέση των σκόρερ όλων των εποχών, πίσω μόνο από τον θρυλικό Λουίς Αραγονές (173).

Η φορμαρισμένη Ατλέτικο... πρόλαβε να σημειώσει και τρίτο γκολ πέντε λεπτά αργότερα, με τον Σαμουέλ Λίνο να τελειώνει από κοντά και με πλασέ στην κίνηση μια πολύ ωραία ατομική ενέργεια του Πάμπλο Μπάριος.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ - Βίτσελ, Χιμένες, Ερμόσο - Μολίνα (70’ Μπάριος), Ντε Πολ (65’ Κορέα), Κόκε, Σαούλ (46’ Γιορέντε), Ρικέλμε (65’ Λίνο) - Μοράτα, Γκριεζμάν.

Βιγιαρεάλ (Μιγέλ Άνχελ Τένα): Γιόργκενσεν - Αλτιμίρα, Ραούλ Αλμπιόλ, Κουένκα, Αλμπέρτο Μορένο (83’ Μπρέρετον) - Πίνο (46’ Ακομάκ), Καπουέ, Ντάνι Παρέχο, Μπαένα (74’ Ρομέρο) - Ζεράρ Μορένο, Σόρλοθ (36’ λ. τρ. Τεράτς).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα