Άρωμα τετράδας για την Μπιλμπάο του Βαλβέρδε (vid)

Ernesto Valverde

bet365

Νίκη – θρίλερ της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο 90'+4' επί της Λας Πάλμας (1-0), με την οποία έπιασε την Ατλέτικο Μαδρίτης στην τέταρτη θέση της La Liga – Ο περίπατος της Βιγιαρεάλ μετατράπηκε σε αγχώδη νίκη επί της Θέλτα του (σκόρερ) Τάσου Δουβίκα (3-2)

Η Τζιρόνα με την καταπληκτική της πορεία είναι η ομάδα – αποκάλυψη της φετινής La Liga. Εξαιρετικές εντυπώσεις, όμως, αφήνει η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, η οποία θα κλείσει το 2023 ούσα μια ανάσα μακριά από την πρώτη τετράδα.

Η ομάδα του άλλοτε προπονητή του Ολυμπιακού, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με αντίπαλο την Λας Πάλμας, έφτασε στη νίκη – θρίλερ με 1-0 με τρομερή κεφαλιά - ψαράκι του Ουνάι Γκόμεθ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Τα Λιοντάρια ήταν ανώτερα από τους Νησιώτες, αλλά ο τερματοφύλακας Άλβαρο Βαγές… κατέβασε ρολά, αποκρούοντας μέχρι και πέναλτι του Γκόρκα Γουρουθέτα στο 40ό λεπτό. Στο φινάλε, όμως, λύγισε, με την Αθλέτικ να πιάνει στην τέταρτη θέση την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία όμως έχει ένα ματς λιγότερο, αυτό που θα δώσει το Σάββατο (23/12, 17:15) στο «Μετροπολιτάνο» κόντρα στην Σεβίλλη.

Πήγε να το… γυρίσει ο Δουβίκας

Μετά την τεσσάρα από την Ρεάλ Μαδρίτης, η Βιγιαρεάλ είχε ανάγκη μια νίκη επί της Θέλτα. Και, όταν προηγήθηκε 3-0 (13’ Πεδράθα, 40’ Μαντί, 48’ πέν. Ντάνι Παρέχο) με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η ομάδα του Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ έδειχνε να την είχε καπαρώσει.

Ο Τάσος Δουβίκας, όμως, μείωσε αμέσως (52’) με κοντινή προβολή σημειώνοντας το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα (και πέμπτο συνολικά), η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ έκανε το (τελικό) 3-2 με τον Γιόργκεν Στραντ Λάρσεν (57’), αλλά δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή παρ’ ότι ο διαιτητής, χωρίς προφανή λόγο, κράτησε… 15 λεπτά καθυστερήσεων!

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα