Ηλίας Κωστής: Από τον σοβαρό τραυματισμό στην προετοιμασία στην Ατλέτικο και τα «μπράβο» του Σιμεόνε

ελλαδα

bet365

Ο Ηλίας Κωστής έχει αφήσει πίσω του τον τραυματισμό που υπέστη στα μέσα της σεζόν, ακολούθησε την πρώτη ομάδα στην καλοκαιρινή προετοιμασία και πλέον διεκδικεί μία θέση στο ρόστερ της Ατλέτικο Μαδρίτης ενόψει της νέας χρονιάς.

«Κάθε εμπόδιο είναι μια ευκαιρία να μεγαλώσεις. Επιστρέφω σύντομα, με περισσότερο ενθουσιασμό και περισσότερη δύναμη από ποτέ». Αυτό ήταν το μήνυμα του Ηλία Κώστη μετά τον σοβαρό μυϊκό τραυματισμό που υπέστη, ο οποίος θα τον άφηνε για το υπόλοιπο της σεζόν εκτός δράσης.

Ήταν 16 Δεκεμβρίου, μόλις δύο μήνες μετά το επίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης για τους ομίλους του Champions League κόντρα στη Φέγενοορντ και τη παρθενική του εμφάνιση με το εθνόσημο της Ελλάδας με την ομάδα της Ελπίδων.

Το τελευταίο του ματς ήταν στις 2 Δεκεμβρίου και έπαιξε ξανά στις 15 Μαϊου, δηλαδή 165 μέρες μετά, παίρνοντας στα πόδια λίγα λεπτά από τα δύο τελευταία παιχνίδια της σεζόν. Ωστόσο ο 21χρονος στόπερ, δεν άφησε απλά πίσω τον τραυματισμό του αλλά βρέθηκε ανάμεσα στις επιλογές του Τσόλο Σιμεόνε για την καλοκαιρινή προετοιμασία της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το Gazzetta σας δίνει στο... πιάτο τη δυναμική επιστροφή του νεαρού αμυντικού, τα πεπραγμένα του στην προετοιμασία, τα «μπράβο» του Σιμέονε και ο στόχος να παραμείνει στην πρώτη ομάδα.

ελλάδα

Ο Ηλίας Κωστής είναι ένα παιδί από το οποίο περιμένουν πολλά στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Σιμεόνε πιστεύει στο ταλέντο του, για αυτό και τον είχε ουκ ολίγες φορές στις αποστολές της περσινής σεζόν (μέχρι να τραυματιστεί) και του είχε δώσει και την ευκαιρία να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Στο ελληνικό προσκήνιο ήρθε δυναμικά όταν επέλεξε να φορέσει το εθνόσημο της Ελλάδας αντί της Κύπρου, κάτι που έφερε άμεσα, την πρώτη του κλήση στην Εθνική Ελπίδων. Τα δείγματα γραφής κόντρα σε Κροατία, Πορτογαλία (δύο φορές) και Νησιά Φερόε «μαρτυρούσαν» το ταλέντο του.

Ο τραυματισμός του, έβαλε ένα απότομο... στοπ στην εξέλιξη του, όμως εκείνος δεν το έβαλε κάτω. Ίσα-ίσα, υποσχέθηκε ότι θα γυρίσει δυνατός, η Ατλέτικο τον περίμενε και στο φινάλε της περσινής σεζόν, ο 21χρονος αριστεροπόδαρος αμυντικός πάτησε ξανά γήπεδο.

ελλάδα

Το... κλειδί για να φτάσουμε στο σήμερα, ήταν η προετοιμασία που έκανε μονός του στις διακοπές. Ο Έλληνας στόπερ έκανε έξτρα δουλειά για να είναι στο 100% μόλις επιστρέψουν στη Μαδρίτη, με τον Τσόλο Σιμεόνε να τον συμπεριλαμβάνει στην αποστολή με την πρώτη ομάδα στο Λος Άντζελες.

Τόσο εκεί, όπου η ομάδα έμεινε για μία εβδομάδα, όσο και στη Μαδρίτη που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, ο Κωστής έχει επαληθεύσει την πίστη που του δείχνουν οι άνθρωποι της ομάδας. Έπαιξε για ένα ημίχρονο κόντρα στη Νουμάνθια και έλαβε θετικά σχόλια τόσο από τον Σιμεόνε όσο και από τον ισπανικό τύπο ενώ την ίδια στιγμή, οι «παλιοσειρές» όπως ο Βίτσελ, ο Αθπιλικουέτα, ο Λίνο και ο Χιμένεθ στέκονται δίπλα του.

ελλάδα

Εκτός από το Λος Άντζελες, η Ατλέτικο θα ταξιδέψει τόσο στο Χονγκ Κονγκ όσο και στη Σουηδία για φιλικά, όπου ο Αργεντινός προπονητής θα αποφασίσει ποιους παίκτες θα πάρει μαζί του, με τον Ηλία Κωστή να είναι ανάμεσα στις ευχάριστες παρουσίες της προετοιμασίας.

@Photo credits: Από το επίσημο Instagram του παίκτη

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα