Ρεάλ Μαδρίτης: Αυστηρή κριτική απ' τον Αντσελότι μετά τη «γκέλα» με Μαγιόρκα

Newsroom
αντσελοτι

bet365

Σκληρή ανάλυση από τον προπονητή της Ρεάλ Κάρλο Αντσελότι μετά την ήττα στη Μαγιόρκα, μιλώντας για «συμπεριφορά», «αφοσίωση» και αποφυγή «δικαιολογιών».

Η Ρεάλ ξεκίνησε με το... αριστερό τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα, αφού δεν κατάφερε να επικρατήσει της Μαγιόρκα (1-1) και ο προπονητής της Κάρλο Αντσελότι δε χαρίστηκε σε κανέναν στην ανάλυση που έκανε μετά το παιχνίδι.

Ο Ιταλός τεχνικός δεν συνηθίζει να εκφράζει δημόσια τον εκνευρισμό του, αλλά μετά το ματς με τους νησιώτες, είχε πολλούς λόγους να είναι δυσαρεστημένος. Η Μαγιόρκα είχε περισσότερα σουτ (11 έναντι 10) και τον ίδιο αριθμό σουτ εντός εστίας (πέντε και στις δύο περιπτώσεις), παρά την τεράστια διαφορά δυναμικότητας που υπάρχει μεταξύ των δύο ομάδων. Ενώ στο δεύτερο ημίχρονο οι Los Blancos δεν έκοψαν ούτε μια πάσα, και η Μαγιόρκα όχι απλά αμύνθηκε, αλλά με την μπάλα στην κατοχή της έχτισε χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση.

«Ξεκινήσαμε καλά, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε ισορροπία, ήταν ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει. Αν δεν έχεις ισορροπία πίσω, δέχεσαι αντεπιθέσεις, δέχεσαι σέντρες... Δεν ήταν ένα καλό παιχνίδι, στην πραγματικότητα ήταν ένα αρκετά ξεκάθαρο παιχνίδι, πρέπει να αμυνθούμε καλύτερα, να έχουμε περισσότερη ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο. Είμαστε μια πολύ επιθετική ομάδα, αλλά η αμυντική ισορροπία είναι θεμελιώδης», ξεκίνησε ο Αντσελότι, ο οποίος αναλύοντας το πρόβλημα χρησιμοποίησε τη λέξη: «attitude»!

«Δεν θέλω να βρω δικαιολογίες. Απλά έπρεπε να τα πάμε καλύτερα, με περισσότερη διάθεση. Όταν μιλάμε για το αμυντικό κομμάτι, όλα έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά, την αφοσίωση. Δυσκολευτήκαμε να ανακτήσουμε την μπάλα, δυσκολευτήκαμε να πιέσουμε μετά από ένα γύρισμα. Όλα αυτά πρέπει να βελτιωθούν. Η ομάδα ήταν πολύ ανοιχτή, έπρεπε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, πιο ενωμένοι. Δεν πρόκειται για σωματικό ή πνευματικό πρόβλημα. Είναι απλά ένα πρόβλημα σκέψης», εξήγησε ο Αντσελότι.

Με την άφιξη του Κιλιάν Μπαπέ και την αποχώρηση του Τόνι Κρόος ήταν σαφές ότι θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Οι Μαδριλένοι άλλαξαν σχηματισμό. Ένα 4-3-3 που στα χαρτιά θα έπρεπε να γίνει 4-4-2 στην άμυνα (ο Ροντρίγκο ξέρει ήδη ότι πρέπει να τρέχει περισσότερο από τους συμπαίκτες του στην επίθεση), αλλά που κατά διαστήματα, ειδικά τώρα που η φυσική προετοιμασία είναι ακόμα μικρή, τείνει προς ένα 4-2-4 που χωρίζει την ομάδα στα δύο και κάνει την πίεση διάφανη. Και η Μαγιόρκα εκμεταλλεύτηκε όλα αυτά για να εμφανιστεί με υπερβολική ευκολία στην περιοχή της «βασίλισσας».

Ο Καρλέτο δεν θέλησε να επιρρίψει ευθύνες σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της ομάδας, μέσα στον θυμό του μοίρασε τις ευθύνες ισόποσα, όλοι χρεώνονται με αυτή την έννοια: «Μπορεί να νομίζετε ότι φταίνε οι επιθετικοί, αλλά μπορεί να φταίνε και η άμυνα, οι μέσοι, που δεν βοηθούν σε αυτή την πίεση που κάνουν οι επιθετικοί... Δεν είναι πρόβλημα ενός, δύο ή τριών. Είναι πρόβλημα της ομάδας, σε αυτό το ματς δεν καταλάβαμε ότι ήταν μια σημαντική πτυχή σε αυτό το ματς και η Μαγιόρκα το έκανε, καλύτερα από εμάς, έπαιξε ένα πολύ καλό αμυντικό παιχνίδι. Η ισοπαλία είναι σωστή».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα