Ατλέτικο Μαδρίτης – Τζιρόνα 3-0: Δύο «πύραυλοι» της χάρισαν την πρώτη νίκη (vid)

Antoine Griezmann 400

bet365

Δύο γκολ των Αντουάν Γκριεζμάν και Μάρκος Γιορέντε με σουτ έξω από την περιοχή οδήγησαν την Ατλέτικο Μαδρίτης στην πρώτη της νίκη στην La Liga (3-0 την Τζιρόνα), το βράδυ όπου Χουλιάν Άλβαρες και Κόνορ Γκάλαχερ έκαναν ντεμπούτο στο «Μετροπολιτάνο».

Ωραίοι οι νέοι (Χουλιάν Άλβαρες, Κόνορ Γκάλαχερ), αλλά και οι παλιοί (Αντουάν Γκριεζμάν, Μάρκος Γιορέντε, Κόκε) είναι αλλιώς! Με δύο γκολ από ισάριθμα σουτ εκτός περιοχής των δύο τελευταίων, η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε άνετα την Τζιρόνα στο «Μετροπολιτάνο» (3-0) και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην φετινή La Liga.

Ο Αργεντινός επιθετικός, η πιο ακριβή μεταγραφή του καλοκαιριού μέχρι τώρα αντί 75+20 εκατομμυρίων ευρώ, ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός ως Ροχιμπλάνκος και είχε διάθεση αλλά όχι ουσία, ενώ ο Άγγλος μέσος μπήκε ως αλλαγή στο τελευταίο ημίωρο και δεν πρόλαβε να δείξει πολλά, αφού άλλωστε το ματς είχε ουσιαστικά κριθεί υπέρ της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε. Στα επίσημα, παρακολουθώντας τη νέα του ομάδα, και ο Κλεμάν Λενγκλέ, ο οποίος θα παρουσιαστεί σε λίγες ώρες, ως δανεικός από την Μπαρτσελόνα.

Την πλάστιγγα υπέρ των Ροχιμπλάνκος έγειραν αρχικά ο Γάλλος επιθετικός, με συρτή εκτέλεση φάουλ που αιφνιδίασε τον Πάουλο Γκατσανίγκα (39’) και στην συνέχεια ο Ισπανός μπακ – χαφ, ο οποίος με «κεραυνό» δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα της καταλανικής ομάδας (48’), σημειώνοντας το δεύτερό του γκολ, μετά από αυτό στο 2-2 με την Βιγιαρεάλ στην πρεμιέρα.

Η Τζιρόνα, η οποία ψάχνει ακόμα να βρει την… αύρα της απίθανης ομάδας που πέρυσι σόκαρε ευχάριστα όλη την Ευρώπη, προσπάθησε να αντιδράσει στην τελική ευθεία, αλλά δεν τα κατάφερε και παρέμεινε με μόλις έναν βαθμό μετά από δύο αγωνιστικές, αν και μετά από ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, μάλιστα, ο Κόκε έβαλε το κερασάκι με κοντινό πλασέ, ύστερα από πολύ ωραία αντεπίθεση με φοβερή κούρσα του Πάμπλο Μπάριος, καταπληκτικό ομαδικό συνδυασμό και τον ακούραστο Γιορέντε να δίνει την ασίστ στον αρχηγό για το 3-0.

«Φουριόζα» η Λεγανές, «κόλλησε» η Μπέτις

Ποιος είπε ότι η Λεγανές επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία για να είναι μια απλή κομπάρσος; Η νεοφώτιστη, μετά το 1-1 στην Παμπλόνα κόντρα στην Οσασούνα στην πρεμιέρα, πανηγύρισε (δικαίως) την πρώτη της νίκη στα «σαλόνια».

Με «οβίδα» του Χουάν Κρουθ (71’), στο δεύτερο φετινό του γκολ, και ωραίο τελείωμα του Ενρίκ Φρανκέζα (85’), η ομάδα της Μαδρίτης ξεπέρασε το σοκ του χαμένου πέναλτι του Ντάνιελ Ράμπα (στο 54’ το απέκρουσε ο Γιάσπερ Σίλεσεν) και λύγισε με 2-1 στο «Μπουτάρκε» την Λας Πάλμας, η οποία κατάφερε απλά να μειώσει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σάντρο Ραμίρεθ.

Σε άλλο ματς για την δεύτερη αγωνιστική, ο Ναμπίλ Φεκίρ με δύο τεράστιες χαμένες ευκαιρίες και ο Αντόνιο Σιβέρα με μια τρομερή απόκρουση σε ευκαιρία του Τσίμι Άβιλα στο φινάλε, δεν επέτρεψαν στην Μπέτις να φύγει με τη νίκη από την έδρα της Αλαβές (0-0), η οποία πήρε τον πρώτο της βαθμό, αμυνόμενη μαζικά στο φινάλε εξαιτίας της αποβολής του Αλεξάνταρ Σέντλαρ στο 86’.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα