Μπαρτσελόνα: Ο Όλμο έδειξε με το... καλημέρα ότι μπορεί να γίνει ο game changer των «μπλαουγκράνα»

Μπαρτσελόνα: Ο Όλμο έδειξε με το... καλημέρα ότι μπορεί να γίνει ο game changer των «μπλαουγκράνα»

Όλμο

bet365

Ο Ντάνι Όλμο αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης Ράγιο Βαγιεκάνο - Μπαρτσελόνα, άλλαξε τον ρυθμό της αναμέτρησης, σκόραρε το νικητήριο γκολ των «μπλαουγκράνα» και έδειξε ότι μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός για την ομάδα του Φλικ.

Ένα «τρελό» 24ωρο το οποίο έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο βίωσε ο Ντάνι Όλμο. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός που αποκτήθηκε από την Μπαρτσελόνα έναντι 55+ εκατομμυρίων ευρώ περίμενε με αγωνία να μάθει για την εγγραφή του στην La Liga. Το μεσημέρι της Τρίτης η Μπαρτσελόνα γνωστοποίησε την αποστολή της για το παιχνίδι με τη Ράγιο στη Μαδρίτη και ανάμεσα στα ονόματα βρισκόταν και αυτό του Ντάνι Όλμο. Δίχως κανέναν αστερίσκο αυτή τη φορά.

Έτσι ο Όλμο τέθηκε αυτομάτως στη διάθεση του Χάνσι Φλικ ο οποίος ωστόσο δεν θέλησε να ρίξει αμέσως στα βαθιά το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μπαρτσελόνα. Οι συγκυρίες του αγώνα ωστόσο ανάγκασαν τον Γερμανό εν τέλει να το κάνει, καθώς ο Όλμο πέρασε στο παιχνίδι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και ενώ η Μπαρτσελόνα βρισκόταν πίσω στο σκορ με 1-0, με τον Ισπανό να καθορίζει την έκβαση του αγώνα και να οδηγεί τους «μπλαουγκράνα» στην απόλυτη ανατροπή.

Άλλαξε τον ρυθμό, σημάδεψε δοκάρι και σκόραρε το νικητήριο γκολ

Η είσοδος του Ντάνι Όλμο άλλαξε εντελώς τις ισορροπίες του αγώνα αλλά και τον ρυθμό. Με την έλευση του Ισπανού ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του, η Μπαρτσελόνα πήρε μέτρα στο επιθετικό τρίτο. Είχε έναν ποδοσφαιριστή ανάμεσα στον άξονα και τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που είχε την ικανότητα να μεταφέρει την μπάλα δίχως προβλήματα και να δημιουργήσει κινδύνους στην άμυνα της Ράγιο Βαγιεκάνο.

Η Μπαρτσελόνα ανέβηκε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο και καταλυτικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η αλλαγή του Όλμο. Ο Ισπανός πήρε πρωτοβουλίες και μάλιστα λίγο έλειψε να ισοφαρίσει όταν λίγο μετά το 60ο λεπτό έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Ράγιο και με μια «βολίδα» από τα 30 μέτρα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι των Μαδριλένων. Ο Πέδρι ήταν αυτός που ισοφάρισε για την Μπαρτσελόνα η οποία ειδικά από εκείνη τη στιγμή δεν άφησε τη Ράγιο ούτε να επιτεθεί αλλά ούτε να... αναπνεύσει στην άμυνα της.

Αυτός που έκρινε οριστικά το παιχνίδι ήταν ο Όλμο. Ο Γιαμάλ δημιούργησε τις προϋποθέσεις από τα δεξιά, πάσαρε στον Όλμο και εκείνος με ένα τέλειο πλασέ με το αριστερό την έστειλε συστημένη στα δίχτυα της Ράγιο, υπογράφοντας τη νίκη της Μπαρτσελόνα και το δικό του ντεμπούτο με τα «μπλαουγκράνα».

Στα σχεδόν 55 λεπτά που αγωνίστηκε μαζί με τις καθυστερήσεις, ο Όλμο είχε ένα γεμάτο παιχνίδι. Σκόραρε, σημάδεψε το δοκάρι, είχε 21/25 μεταβιβάσεις, 2/2 ντρίμπλες, τρεις ανακτήσεις μπάλας και 50% επιτυχίας στις μονομαχίες. Αναμενόμενα αναδείχθηκε και MVP της αναμέτρησης. Το ντεμπούτο του Όλμο έδειξε πως ο Ισπανός μπορεί να αποδειχθεί «κλειδί» για τον Χάνσι Φλικ κατά τη διάρκεια της σεζόν. Η ικανότητα του Όλμο να αλλάξει τον ρυθμό μιας αναμέτρησης και η δυνατότητα του να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις πίσω από τον Λεβαντόφσκι του δίνουν μεγάλο πλεονέκτημα όσον αφορά την ενδεκάδα. Ο Ισπανός πάντως έδειξε πως δύσκολα δεν θα έχει φανέλα βασικού στο επόμενο παιχνίδι με τη Βαγιαδολίδ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα