Ατλέτικο Μαδρίτης – Εσπανιόλ 0-0: Έχασε τα άχαστα και «κόλλησε» στο μηδέν

Alexander Sorloth 100

bet365

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών της Ατλέτικο, η οποία έμεινε στο 0-0 με την Εσπανιόλ στην Μαδρίτη - Πρώτη νίκη για την Αθλέτικ Μπιλμπάο του 400άρη Ερνέστο Βαλβέρδε (1-0 την ουραγό Βαλένθια), σπουδαίο «διπλό» της Αλαβές (2-1 την Ρεάλ Σοσιεδάδ).

Το δεύτερο διαδοχικό αντάμωμα με καταλανική ομάδα στο «Μετροπολιτάνο» δεν είχε την ίδια ευτυχή κατάληξη για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Μετά το επιβλητικό 3-0 επί της Τζιρόνα, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε περίμενε ακόμα πιο εύκολο έργο κόντρα στην Εσπανιόλ, η οποία έφτανε στην τρίτη αγωνιστική της La Liga χωρίς βαθμό και χωρίς γκολ στο ενεργητικό της.

Η μαγεία του ποδοσφαίρου, όμως, είναι ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν. Η ομάδα της Βαρκελώνης δεν σκόραρε (ξανά), αλλά κράτησε στο μηδέν και τους Ροχιμπλάνκος, οι οποίοι έχασαν δύο πολύτιμους βαθμούς στην έδρα τους.

Και να πεις ότι δεν κυνήγησαν το γκολ… Στο πρώτο ημίχρονο, είχαν τέσσερις κλασικές ευκαιρίες με Χουλιάν Άλβαρες (δις), Αλεξάντερ Σόρλοθ και Σαμουέλ Λίνο (δοκάρι), ενώ στο δεύτερο τους ακυρώθηκε γκολ του Ροδρίγο Ρικέλμε μέσω VAR (54’), αποτυγχάνοντας συνεχώς να παραβιάσουν την εστία του Τζουάν Γκαρθία.

Η Εσπανιόλ πήρε με το σπαθί της τον πρώτο της βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα και ο Σιμεόνε έδειξε να χάνει την.. μπάλα με αλλαγές εκτός λογικής, όπως όταν στο τελευταίο εικοσάλεπτο έβγαλε τον Σόρλοθ για να ρίξει στο ματς τον… Ρεϊνίλδο.

Ο Ερνέστο τα’ χει 400

Ζωντανή ιστορία της Αθλέτικ Μπιλμπάο ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος έφτασε τα 400 (!) ματς στον πάγκο των Λιονταριών, συνδυάζοντας αυτό το εντυπωσιακό επίτευγμα με την πρώτη νίκη της φετινής σεζόν και την 186η συνολικά.

Η Βαλένθια ήταν ανταγωνιστική, αλλά χωρίς τελική προσπάθεια και εν τέλει λύγισε στο «Σαν Μαμές» (1-0) από το παρθενικό γκολ του Μπενιάτ Πράδος στην κατηγορία, το οποίο ήρθε με κεφαλιά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι, ο οποίος λίγες ώρες πριν είχε κλείσει την μεταγραφή του στην Λίβερπουλ, δεν μπόρεσε να κάνει δεύτερη απόκρουση – θαύμα μετά από μια σε κεφαλιά του Ινιάκι Γουίλιαμς, ο οποίος είχε άλλη μια που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Πήρε το ντέρμπι με ανατροπή

Ο Μίκελ Ογιαρθάμπαλ, ήρωας της Ισπανίας στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αποβλήθηκε με (αυστηρή) απευθείας κόκκινη κάρτα μέσω VAR στο 29’, σημαδεύοντας ένα ματς όπου η Ρεάλ Σοσιεδάδ προηγήθηκε στο σκορ, αλλά εν τέλει ηττήθηκε στην έδρα της από μια πολύ μαχητική Αλαβές (1-2).

Τρία λεπτά μετά την αποβολή του Ογιαρθάμπαλ, ο Μπράις Μέντεθ από κοντά έβαλε μπροστά στο σκορ την Σοσιεδάδ, αλλά οι φιλοξενούμενοι έδειξαν χαρακτήρα και με ανατροπή πανηγύρισαν την πρώτη τους φετινή νίκη και, μάλιστα, σε βασκικό ντέρμπι.

Ο Ασιέρ Βιγιαλίμπρε με πέναλτι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους και ο Τόνι Μαρτίνεθ με κοντινό πλασέ έξι λεπτά μετά το ντεμπούτο του με τους φιλοξενούμενους (77’), διαμόρφωσαν το 2-1 υπέρ της Αλαβές.

Στη μονομαχία των νεοφώτιστων, τέλος, Βαγιαδολίδ και Λεγανές έμειναν μάλλον ευχαριστημένες με το «φτωχό» 0-0 μεταξύ τους στο «Θορίγια», συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικές ισοπαλίες στις αναμετρήσεις τους, αφού είχαν προηγηθεί και άλλες δύο την περυσινή σεζόν στην δεύτερη κατηγορία. Αήττητη παραμένει η ομάδα της Μαδρίτης (μια νίκη - δύο ισοπαλίες).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα