Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1: Η μια τις ευκαιρίες, η άλλη το γκολ και τη νίκη (vid)

Correa

bet365

Με γκολ του Άνχελ Κορέα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, η Ατλέτικο Μαδρίτης πέρασε από το «Σαν Μαμές» (1-0 την Αθλέτικ Μπιλμπάο) και ανέβηκε στην δεύτερη θέση της La Liga, στο -4 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα.

Επί εποχής Ντιέγκο Σιμεόνε, είχαμε μάθει σε μια Ατλέτικο Μαδρίτης που αμύνονταν εξαιρετικά και εκμεταλλευόταν στο έπακρο τις λίγες ευκαιρίες που δημιουργούσε στην επίθεση. Εσχάτως, όμως, οι Ροχιμπλάνκος είχαν χάσει την ταυτότητά τους.

Στο «Σαν Μαμές» και κόντρα στην πιο δραστήρια Αθλέτικ Μπιλμπάο, η Ατλέτικο θύμισε τον παλιό, καλό (όχι απαραίτητα ελκυστικό) εαυτό της και πήρε σημαντική νίκη με 1-0, χάρη στην οποία ανέβηκε στην δεύτερη θέση της La Liga, στο -4 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, μετά από τέσσερα παιχνίδια.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμές και δημιούργησε περισσότερες προϋποθέσεις για το γκολ. Η άμυνα με τρία στόπερ του «Τσόλο», όμως, ήταν άκρως αποτελεσματική, ενώ και ο Χουάν Μούσο, ο οποίος έκανε ντεμπούτο αντί του Γιάν Όμπλακ (εκτός λόγω στομαχικών διαταραχών), ήταν πολύ σταθερός κάτω από τα δοκάρια.

Η Ατλέτικο, η οποία απείλησε ελάχιστα στο πρώτο ημίχρονο, δέχθηκε πίεση στο δεύτερο, άντεξε και «χτύπησε» στο φινάλε. Ο Άνχελ Κορέα, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 88’, έφυγε στην αντεπίθεση τέσσερα λεπτά αργότερα και, μετά από πάσα του Αλεξάντερ Σόρλοθ, πέρασε τον Γιούλεν Αγιρεθαμπάλα και σε κενή εστία πέτυχε το γκολ που χάρισε μια πολύτιμη νίκη στους Μαδριλένους.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Αγιρεθαμπάλα – Λέκουε, Βιβιάν, Γεράι Άλβαρεθ, Μπερτσίτσε – Άντερ Ερέρα (64’ Χαουρεγίθαρ), Μπενιάτ Πράδος (64’ Μίκελ Βέσγα) – Ινιάκι Γουίλιαμς (71’ Μπερενγκέρ), Σανθέτ (81’ Ουνάι Γόμεθ), Νίκο Γουίλιαμς – Γουρουθέτα (64’ Τζαλό).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Μούσο – Γιορέντε, Λε Νορμάντ, Χιμένες, Ρεϊνίλδο, Λίνο (70’ Ρικέλμε) – Μπάριος, Κόκε (88’ Κορέα), Γκάλαχερ (70’ Ντε Πολ) – Γκριεζμάν (84’ Σιμεόνε), Άλβαρες (70’ Σόρλοθ).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα