Ρεάλ Μαδρίτης – Μπέτις 2-0: Προσοχή, το «θηρίο» Μπαπέ ξύπνησε! (vid)

bet365

Με τα δύο πρώτα του γκολ στην La Liga (το δεύτερο με πέναλτι), ο Κιλιάν Μπαπέ ξόρκισε τα φαντάσματα και οδήγησε την Ρεάλ Μαδρίτης σε νίκη – ανάσα (2-0 την Μπέτις) πριν από την διακοπή, επαναφέροντας την διαφορά από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα στο -4.

Μέχρι το ραντεβού με την Μπέτις, ο Κιλιάν Μπαπέ είχε ένα ρεκόρ άγνωστο σε εκείνον: Αρνητικό! Είχε μηδέν γκολ σε 17 τελικές, τις περισσότερες ενός παίκτη στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία) χωρίς να έχει σκοράρει.

Κόντρα στους Σεβιλιάνους, όμως, ο Γάλλος σούπερ σταρ… ξεμπούκωσε, σκόραρε δις και ξέσπασε αναλόγως, οδηγώντας την Ρεάλ Μαδρίτης σε νίκη – ανάσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (2-0), χάρη στην οποία ξόρκισε τα φαντάσματα και επανάφερε στο -4 την απόσταση από την πρωτοπόρο της La Liga, Μπαρτσελόνα, μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Ο Κάρλο Αντσελότι, σταθερά χωρίς τους τραυματίες Τζουντ Μπέλινγκχαμ και Εντουάρντο Καμαβινγκά, αιφνιδίασε με την χρησιμοποίηση ως βασικού του Ντάνι Θεμπάγιος, ο οποίος μέχρι την τελευταία ημέρα των μεταγραφών φλέρταρε με μετακίνηση στην… Μπέτις!

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, από την πλευρά του, πρέπει να μάθει την ομάδα του να παίζει χωρίς τον
Ναμπίλ Φεκίρ, ο οποίος και πήρε μεταγραφή στην Αλ Τζαζίρα (όχι το… τηλεοπτικό κανάλι), με τον Τζιοβάνι Λο Σέλσο να υπολογίζεται για μετά την διακοπή.

Τι έκανες βρε Βαλβέρδε αγόρι μου;

Στο πρώτο ημίχρονο, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα στα ματς της Ρεάλ, οι γηπεδούχοι μπήκαν νωθρά και απειλήθηκαν από ευκαιρία του Αμπντέ, με τον Έντερ Μιλιτάο να απαντάει, σε ένα πρώτο εικοσάλεπτο όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερο την μπάλα.

Ο Μπαπέ άρχισε να βρίσκει χώρους και να απειλεί την εστία του Ρουί Σίλβα, το γκολ όμως δεν ερχόταν και το άγχος έκανε την εμφάνισή του. Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Ντιέγκο Γιορέντε και ανατροπή του Θεμπάγιος και τα λεπτά κυλούσαν βασανιστικά.

Εν τέλει, στο 67’, ο Ροντρίγκο βρήκε τον Φεντερίκο Βαλβέρδε και αυτός με κα-τα-πληκ-τι-κό τακουνάκι έβγαλε μόνο του τον Μπαπέ, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Ρουί Σίλβα λυτρώνοντας εαυτό, ομάδα, Αντσελότι και τους 70 χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν στο «Μπερναμπέου».

Το δεύτερο γκολ του Μπαπέ (μετά από αυτό στον τελικό του Σούπερ Καπ Ευρώπης) ήρθε μετά από 28 τελικές (!), δέκα εκ των οποίων προς την εστία, αλλά έμελλε να υπάρξει και συνέχεια.

Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Βινίσιους Ζούνιορ έπεσε μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής έδειξε μέσω VAR την άσπρη βούλα και από αυτή ο Μπαπέ, ύστερα από... ευγενική προσφορά του «Βίνι», αφού αυτός είναι ο βασικός εκτελεστής, σημείωσε το δεύτερό του γκολ, στην πρώτη του (λογικά από πολλές) μεγάλη βραδιά ως Μαδριδίστα.

Η… σεμνή τελετή είχε λάβει τέλος, με τον Έντρικ να αγγίζει το 3-0 στο φινάλε ενός αγώνα όπου, εκτός από τον Μπαπέ, έλαμψαν οι Βαλβέρδε και Μπραΐμ Ντίαθ για να πάρει η Ρεάλ μια ζόρικη, αλλά πολύτιμη νίκη.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Ντάνι Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Μεντί (66’ Φραν Γκαρθία) – Βαλβέρδε, Τσουαμενί – Ροντρίγκο (89' Έντρικ), Ντάνι Θεμπάγιος (65’ Μπραΐμ Ντίαθ), Βινίσιους Ζούνιορ – Μπαπέ (85’ Μόντριτς).

Μπέτις (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Ρουί Σίλβα – Σαμπαλί, Γιορέντε, Νάταν, Περό – Γουίλιαμ Καρβάλιο (57’ Καρντόσο), Μαρκ Ρόκα – Ρόδρι (72’ Ασανέ Ντιαό), Φορνάλς (83’ Λοσάδα), Αμπντέ (83’ Χουάνμι) – Αϊτόρ Ρουιμπάλ (57’ Βίτορ Ρόκε).

Έχουν αλλάξει ρόλους

Μέχρι και την αποχώρηση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, η Σεβίλλη ήταν η ομάδα που μας είχε συνηθίσει σε πολύ καλές σεζόν στην La Liga και ευρωπαϊκές επιτυχίες. Πλέον η Τζιρόνα έχει πετύχει το πρώτο και κυνηγάει το δεύτερο, στην παρθενική της μάλιστα συμμετοχή.

Η ομάδα του Μίτσελ… υπενθύμισε σε αυτή του Φρανθίσκο Χαβιέρ Γκαρθία Πιμιέντα ότι αυτή την στιγμή αυτή είναι από πάνω και την υποχρέωσε σε ήττα (2-0) στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», όπου οι Σεβιλιάνοι μετρούν ήδη δύο αναποδιές φέτος, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις δύο βαθμούς.

Η Τζιρόνα, αντίθετα, στην πρώτη πεντάδα, δείχνοντας ότι παίρνει τα πάνω της μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα. Ο Ιβάν Μαρτίν με κοντινό πλασέ (41’) και ο Αμπέλ Ρουίθ με πέναλτι (73’) χάρισαν στους Καταλανούς το σημαντικό «διπλό».

Έχασε βαθμούς και δύο παίκτες

Μια νέα αρχή θα επιδιώξει να κάνει μετά την διακοπή η Ρεάλ Σοσιεδάδ. Η εκ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ στο League Stage του Europa League, άλλωστε, δεν πείθει καθόλου με τις εμφανίσεις της, με τελευταία αυτή στο 0-0 με την Χετάφε στην Μαδρίτη.

Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, ήταν ανώτεροι και έχασαν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη επί των αρνητικών Βάσκων, οι οποίοι δεν έχασαν μόνο δύο βαθμούς (είναι στην δωδέκατη θέση), αλλά και τους Μπράις Μέντεθ και Χαμαρί Τραορέ με τραυματισμό.

Απαρατήρητος πέρασε στα 24 λεπτά του ντεμπούτου του ο 20χρονος Ισλανδός επιθετικός Όρι Στέιν Όσκαρσον, για τον οποίο η Σοσιεδάδ έδωσε είκοσι εκατομμύρια ευρώ στην Κοπεγχάγη την τελευταία ημέρα των μεταγραφών.

Οι νέοι είναι (πολύ) ωραίοι

Αλαβές και Οσασούνα διπλασίασαν τις νίκες τους και μαζεύουν πολύτιμους βαθμούς για τον δύσκολο… χειμώνα. Η ομάδα της Βιτόρια, μετά το «διπλό» στο Σαν Σεμπαστιάν επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ (2-1), δεν δυσκολεύτηκε ιδιαιτέρως για να λυγίσει στην έδρα της την Λας Πάλμας με 2-0.

Ο Κάρλος Βιθέντε άνοιξε πολύ νωρίς το σκορ (7’) και το «τρίποντο» κλείδωσε ο προερχόμενος από την Πόρτο, Τόνι Μαρτίνεθ, με γκολάρα (78’), την δεύτερή του στο πρωτάθλημα. Στις καθυστερήσεις, ο Λούκα Ρομέρο έστειλε άουτ ένα πέναλτι για το 3-0.

Στην Παμπλόνα, η Οσασούνα λύγισε την Θέλτα (3-2) με οδηγό τον νεοαποκτηθέντα κεντρικό αμυντικό Φλαβιέν – Έντσο Μπογιόμο, ο οποίος σκόραρε μόλις στο 21ο λεπτό του ντεμπούτου του. Οι Γαλιθιάνοι ισοφάρισαν γρήγορα με τον Μπόρχα Ιγλέσιας (29’), αλλά οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να κάνουν το 2-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με αυτογκόλ του Κάρλος Ντομίνγκεθ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Βιθέντε Μορένο έκανε σχετικά γρήγορα το 3-1 με τον Αμπέλ Μπρετόνες (62’) και, επί της ουσίας, δεν απειλήθηκε από την ομάδα του Τάσου Δουβίκα (μπήκε αλλαγή στο 64’), η οποία κατάφερε απλά να μειώσει στις καθυστερήσεις με αυτογκόλ του Μόι Γόμεθ (90’+1’).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα