Βινίσιους: Απέναντί του ο δήμαρχος Μαδρίτης - «Δεν είμαστε μια ρατσιστική κοινωνία»

Βινίσιους: Απέναντί του ο δήμαρχος Μαδρίτης - «Δεν είμαστε μια ρατσιστική κοινωνία»

Ο Ρονάλντο ύψωσε «ασπίδα» στον Βινίσιους

bet365

Ο Βινίσιους μίλησε για ακόμη μια φορά ανοιχτά για το θέμα του ρατσισμού στην Ισπανία, όμως ο δήμαρχος της Μαδρίτης δεν έδειξε να τον στηρίζει ιδιαίτερα.

Ο Βινίσιους Ζούνιορ συνεχίζει να κάνει αυτά που ξέρει καλά: να μαγεύει με τη φανέλα της Ρεάλ και να παλεύει για την εξάλειψη του ρατσισμού, όσες εις βάρος του επιθέσεις κι αν καλείται να διαχειριστεί. Πρόσφατα, ο Βραζιλιάνος έκρουσε ξανά τον κώδωνα του κινδύνου για την άνοδο του ρατσισμού στην Ισπανία, τονίζοντας πως αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί μέχρι το 2030, το Μουντιάλ θα πρέπει να μεταφερθεί, αφού όλοι οι παίκτες θα πρέπει να αισθάνονται άνετα και ασφαλείς αγωνιζόμενοι στη χώρα διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο δήμαρχος της Μαδρίτης πάντως τάχθηκε απέναντι στον Βινίσιους και με δηλώσεις του τον προέτρεψε να ανακαλέσει όσα είπε! «Ειλικρινά ελπίζω να πάρει πίσω τα λεγόμενά του. Όλοι μας ξέρουμε πως υπάρχουν επεισόδια ρατσιστικών επιθέσεων στην κοινωνία μας και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να λάβουν τέλος. Όμως είναι άδικο να λέει πως η Ισπανία ή η Μαδρίτη είναι ρατσιστική κοινωνία», ανέφερε ο Χοσέ Λουίς Μαρτίνες-Αλμέιδα.

Ο Βινίσιους θίγει επανειλημμένα το συγκεκριμένο ζήτημα, όμως δεν είναι λίγες οι φορές που - παρά τους ισχυρισμούς του δημάρχου της Μαδρίτης - κανείς δεν στέκεται στο πλευρό του σε αυτή τη «μάχη». Όπως είχε συμβεί για παράδειγμα με τον ρέφερι Μουνουέρα, που είχε αγνοήσει ρατσιστική επίθεση εις βάρος του Βινι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα